Ja zatoa vcera puknav za oblekuvanjeto ako ne vi odgovara eve povelete vie oblekuvajte ja kerka mi i site denes molcat
Абе какво облекување, се знае деца во градинка дека од вируси и бактерии се разболуваат. Ќерка ми 5 год е слабо облечена. Сред зима е со маичка и блуза средна дебелина. Хулахопки освен со фустанче, никад и немам облечено, па да чукнам супер имунитет има, антибиотик дали 3 пати има пиено од ко е родена. Брат и за нијанса е понежен, но никако тоа не го поврзувам со облеката. Ете јас мала сум била преоблечена,па секоја недела болна... Наместо да ви дадат поддршка, они ве клукаат психички. Период е, треба да се издржи. Ќе се чудите како преку ноќ ќе ојачаат.
Kazi im ic ne se plasi ama kazi i ti da gi peres i peglas alistata ne samo da zboris jas i peglata im ja ponudiv pravo
Зошто воопшто се објаснувате за вашите деца? Ама ич не разбирам. Воопшто не ја наоблекувам никогаш нормално е облечена а за настинки мислам додека не се изредат сите можни вируси, мрсули и кашлици по пет пати нема да има раат. Да си пукнеш ама тоа.
Ама ич нема да и чуе пресреќна ќе е дури, некни за дома и акнала две блузи и холахопки и панталони. Ладни и биле рацете ,икала Зимоска скафандер ќе и облекуваме
Абе ти и викаш испотени и се рацете ,она ладни. Нормално од градинка со ладни раце ќе ја земе кога ја зема после спиење и ја соблекуваат цела за да ја преоблечат од пижамите. Неубаво ми е кога ме обвинува така за нешто поврзано со детето...
Кога гледаш не разбира не се ни објаснувај ти си мајка и ќе ја облечеш како сакаш ако мисли дека е ладно она нека си се облече
Син ми е потенко облечен од бебе, прв пат му потече нос на 2 и пол кога тргна во градинка. Се измеша со деца, си фати вируси бактерии, неминовно е. Надвор редовно го носам, соодветно облечен, така се гради имунитет. Некогаш и знам да го облечам повеќе ако мене ми е студено ама се поти и го расоблекувам.
Имате одговор на ова прашање, Да јас сакам детето да ми е болно и затоа не го облакам, што да правам, имам таква желба да ми е болно детето, да не спијам по цели ноќи, ментална сум... они луди, вие полуди.
На 28°C со два ДЕБЕЛИ блузона. Му дала банана да јаде, неможеше раката да ја мрдне од што беше наоблечен. Оф топик малце.
Abe i moeto dete nose veke hulahopki i debelo palto nautro koga ode na gradinka ama oti odime peshki oti ni e blisku gradinkata a da mu oblece dve bluzi kako sto e moeto osetlivo i se poti ima utop da bide mokro i toa nema sansi da i go dozvolam
Мм ќе ја затепаше ко виде буквално,ама џабе... жената нема осет ,срам ништо ништо Убедена е дека таа е во право ние сме будали. Барем се поти обилно па сама ќе види ,мојава не само е ептен жешка и се исфрла на темето..
Дали некоја мајка запишала дете во градинка само со примена првата вакцина на 2 месеци? И колку е паметно да се запише така бебе од 10 месеци ако сепак е возможно? Препораката да не се примаат е од имунолог.
Па не ти е паметно. Не знам тие вакцините за стрептокока и хаемофилус инфлуенза кога беа, ама најчести бакт. Син ми дека вакциниран ги проаѓа лесно, ја од хаемофилус 20 дена бев на антибиотик во нос ми беше не можев да ја искоренам. Кога одам на педијатар прво ме прашуваат дали сите вакцини ги има, па после одредуваат терапија. Најдобро со матичен да си видиш. Плус рачунај додека е во градинка стално ќе ти е со нос растечен, настинки и да сакаш да го вакцинираш ќе треба да го изолираш да се оправи итн. Покомплицирано е така, бар од мој аспект. За возможно зависи колку се замара градинката. Сега те прочитав од имунолог дека ти е, тогаш ќе ти даде он потврда. А за другото ти кажав, во твој случај бар до 3г возраст би земала жена. Не знам што проблем има детенцето конкретно