Син ми нема примено за хемофилус нит за стрептокока, немаше големи маки со бактерии он, директ на плуќа одеше кај него секоја настинка, брисеви често и чисти сме имале. Еднаш имаше хемофилус во нос ама без симптоми и не ја лечеа.
Поима немам искрено, јас знаеш кај Ѓорги го носам исто стално ме прашува дали ги има сите вакцини примено.
Не не прашал досега, никогаш, ама па ти викам, немаме ни мака голема од бактерии, ние на најјакото одма, на плуќа.
Ќе сакаат ли мајките да ми споделат искуство со 13 Ноември градинките. Генерално ми одговараат сите локации, можда најмногу Беко, ама сепак не ми прави многу разлика, па не знам која да ја одберам. Се мислев за таа во парк дека е блиску парк па може ги носат почесто на шетање таму, ама па мислам најмала и најстара дека е. Или сепак да си гледам која е најблиску, веројатно ќе оди и кратко во јасли група.
Dobro sto e so toa haemophilusot? Kerka mi sega ja ima u nos eve 10 dena pancef ke pie....a demek vakcinirana...prvo trebase 5 denes maticnata vika uste hrci produzi plus 5 dena. Realno temp imase den dva ama se otkorna od kaslanje i mrsuli
Син ми така беше со стрептококата, ама сппецијалист го следеше и не дадовме антиб, иако матичниот беше за. Третирав локално, по кс излезе дека е повеќе вирусно тоа што кашла и има темп. Од хаемофилус во нос имав висока темп и црвено грло, други симптоми не. Ама лоша бакт н 2 пати ми се враќаше, само јас пиев амоксиклав
Neam pojma ama mojata site gi ima primeno Streptokoka vo oko imase i taa lokal so kapki ja resavavme ama ova e na gradi spusteno i mora antib ama 10 dena nekako mnogu e....epten padna so imunitet mesecov site 3ki iskacaat
Дефинитивно одлучив ќе му го земам досието, со сила не иде. Ај што буквално секое утро иде со плачки, само дур го облечам се препотувам цел пат урла, па и секоја недела болен И така сум дома и сега ладно па јас ќе го чувам.. Мајка ми е негувателка, се надевам од пролет ќе ги ставам двете кај нејзе бар..
А да се обидеш со друга градинка? Мислам, ради социјализација и сепак време за себе да имаш. Малата ти оди во градинка?
Мами ние од мај сме во градинка и се до ден денес секое сабајле идеме со плачки жива вода се правам додека го носам, ама ајде се надевам дека кога ќе прооди и ќе засака инаку незнам со што друго да го мотивираме
Вируси и ладно и бактерии ќе има и на пролет, верувај, ако успееш сега да ги однесеш кај мајка ти почнувај одма и двете. Не прави пауза оти после е нож со 2 острици, може да биде помачно. Освен ако не си решена и тоа е тоа, ама разболувањата ќе бидат и кај мајка ти и секаде, тоа мора да се пројде.
Не, за неа па ич немаше место.. А он и така си иде само 8:20- 12 Вака стварно си е паметно дете, книги сам си решава се знае бројки букви .. Мајка ми е подалеку но нешто ми спомна од пролет ќе бара да се префрли тука во една градинка во близина што ми е. Ние и така од дома работиме барем да ги чувам оти стварно така здраво дете како син ми почна секоја недела со сирупи да е..
Тоа нема да го избегнеш верувај. Еве го 5 години , првпат оваа година сврза две и пол недели. Само еднаш. Инаку недела е и пол е максимумот. Моево никогаш не спиеше во градинка. Мајка ми го земаше , тоа не го гледам некој проблем зошто сите активности им се до 12, спијат, потоа стануваат , ужинка и чекаат да ги земат. Спиеше дома. Прво беше проблем на градинката не влечкаа со нема кревет дека покасно се вклучи, па корона е и веќе не можеше да се адаптира да спие. Плачеше не месеци, туку цела година , уште фалеше да спие , нонстоп бев на линија со воспитувачката. По мое , најлесно е да се откажеш. Маж ми после првиот месец рече одам го отпишувам. Но само тренинг на нерви, не попуштив и покрај секјдневното урлање . Еве го сега болен дома, сака во градинка. А и јас незнам што да му правам покрај мало бебче , станува во 6 и само се расправаме по цел ден дома
А колку месеци може да се плаќа само за резервирација на место? Мада што цел октомври беше само 2 пати и ми дале уплатница скоро како за цел месец
Мојата иде во 13 ноември кај песталоци и јас сум презадоволна. Другарка малиот го носи кај парк и она вика дека е ок. За беко не знам. Инаку по зборење со пријатели што имаат деца во градинка, ниедна градинка не се споредува со 13 ноември. Значи секогаш насмеани и позитивни, детево сите по име ги знае. Активности супер, баш како што треба. Кога е убаво времето обавезно надвор. Лани снег падна ги изнесоа. Се случи еднаш кога садеа да заборавив да и облечам гумени чизми, и дале и облекле од градинката. Имаат психолог, логопед. Еве сега иде на логопед и одма има напредок. Никогаш не се вратила валкана. За се што ќе се случи известуваат, дури и да е мала ситница. Ама многу е битно да се погодат и учителките а и родителите Порано праќаа слики од секоја активност. Сега им забраниле, зошто во некоја друга група некои мамички се бунеле, во стилот моето дете помалце го има на слики, не му била наместена блузата убаво. Како седело, како стоело... Замисли која глупост. Па може моето неќело бе да се слика денес, деца се тоа.