Jas za 7 dena sto ne bese kerka mi vo septemvri mesec plus adaptacijata od nekolku dena plativ 950 den
Ќерка ми ја запишав во градинка, се адаптираше 2 месеци, повеќе дома од бактерии но негователката ја потегнала за нога или ја штипнала и сега не сака да слушне. Како да постапам некој совет или да барам приватна градинка.
Кај баба во група со други дечиња не ти е воопшто паметна одлука, знам случаеви кои намерно не ги пуштаат во такви ептен блиски роднински врски. Децата си ја знаат како нивна баба, повеќе ќе се лигават, ќе бараат повеќе внимание, може со другите деца да пројават љубомора… За плачки еве и моето на почетокот сакаше, па еден период пиштеше, па пак еве го сака… За настинки и вируси и на пролет истата песна ќе е, тешко ти е дека ти биле дома затоа и ретко настинувале, ние до 2 години не знаевме за антибиотик, ама затоа од кога почна в градинка глава немаме кренато.
Позади Песталоци е матичен објект. Мојата оди таму. Има клон кај беко, и клон парк(кај кругче) и мислам дека имаат уште еден помал клон ама не знам каде е.
Разговарај со дотичната,но и пријавк кај одговорната во клонот.Бидејќи ако не изреагираш може да прерасне по нешто поголемо.Само биди сигурна 100% дека е стварно така ти си го познаваш детето најдобро,па пиши што си направила
Знаат верувај,лопираат едно од друго.Имаат период околу 4тата година как што подлажнуваат но затоа напоменав дека родителот најдобро си го ппзнава детето
Планираме да го запишуваме детето во градинка за да почне следната година. Со оглед на тоа дека живеалиштето ни е на една страна, а маж ми работи на другата страна на градот, би ни одговарале повеќе градинки во однос на локација, па затоа би сакала да споделите искуства, која државна градинка во Битола има подобри услови.
Дали има кај вас ситуација, да сакаат да јадат се во градинка, а дома само одредени работи? Значи манџи, бисквити, млеко, се таму сака, а дома само палента, кисело млеко, јогурт, тарана и леб.
Има. Приметив ако и ставам во манџите повеќе јогурт, кисело или павлака ги јаде и дома. Порано немаше проблем, ама сега на 20 месеци бира.
Jas bi te sovetula da go zapisete vo nekoja gradinka sto e blisku do domot vi oti ako maz nemoze da ode da go zeme deteto od gradinka ti ili nekoj drug od fam ke ode da go zeme a ako ti e daleku deteto ke ima da se iznaceka dodeka da go zemes