Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Од 10 месеци почна, 3 дена одеше, фати стомачен вирус па 10 дена дома и после пак јово на ново со адаптацијата

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Моето искуство е мама дека таму е се обратно од дома.
    Тоа што не го јаде дома пр. Патлиџан таму јаде.
    Дома без мене не заспива односно да лежи на мене таму си спие по 2 саати а дома едвај 1.
    Такада не се стресирај
    Што се однесува до спиењето дома мојата ја зимам кај 16 часот и ја легнувам во 21 за да може да стане сабајлето без плачки што би се рекло нема време за дремка пошто ако спие попладне нема вечер да ми заспие.
    Мојата тргна на 10 месеци и мн лесно се адаптираше. Првата недела беше плачки сега кога ќе види воспитачката и да не е нејзината радости е цела и сака да оди.
    Со лесно и без секирации многу. :hug:

На brm_brm и Mom's_life им се допаѓа ова.
  3. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    4.143
    @WhiteAngell @Noranora ми дадовте надеж дека ќе искочиме од магичниот круг, не јадење и заспивање со цицање кога ќе тргне во градинка. За плачките сум спремна, за настинките исто, ама дека ќе јаде и ќе заспие не можам ни да замислам како би изгледало. :shake:

@brm_brm мама да те гушнам само :hug:

На brm_brm и WhiteAngell им се допаѓа ова.
  4. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    И јас се прашував како ќе јаде кога дома нејќе уста да отвори, како ќе спие кога дома заспива на цицка ама ќе си се научат. Ќе видат дека немаат друг избор па сакале нејќеле и ќе јадат и ќе спијат :D

На brm_brm и Mom's_life им се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Еве моето од септември почна и таму ништо не јаде не дека дома кој знае колку, ама таму само малку лепче и салата а некогаш ни тоа, уште е до 12h велат нема смисла да седи до 16h гладно бидејќи откако ќе станат не им следува ништо за јадење а и активностите се до 12h. Го земам па со триста маки да касне нешто и го легнувам. А тоа што е повеќе дома него ли в градинка од болести и вируси е друг муабет

На brm_brm и mal.ecka им се допаѓа ова.
  6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    И ја мислев дека сум спремна за настинки ама не сум била... Секоја недела од како е тргната нешто е болна... Спремете живци

На Mom's_life и elimkd им се допаѓа ова.
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Мене ми доаѓа уште сега во моментов да го отпишам зошто стварно буквално една недела оди и две недели е труп болно, се изнамачи и тој и јас со него;(
    Единствено што ме спречува е што стварно сака да оди, се социјализира, се едуцира, пејат песнички, играат, си работат по програма, вака дома што со мене

На mssuniquee, lovely91 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    И мојата сака да оди и тоа многу ама неделно оди (кога не е болна) од вторник и во четврток е више болна обично ми се јавуваат да ја земам. Оваа недела тргна во средата пошто минатата во четврток закачи стомачен па сите си го прележавме. Сега ќе видиме што е наредно. Знам како ти е исто ми е и мене душа ми се кине више за неа ама подобро и е таму него дома со мене ај јас штопсихички ќе паднам него и треба социјализација.
    :hug: за поддршка и сила

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    3.997
    Исто и ние. Во септември откако тргна се беше болна, ама јас сум крива, не закрепната јас ја пуштав да оди, ја држев 5-6 дена дома, подобра биде и пак ја пуштам и друго ми донесе дома. И така престанавме еве цел 1 месец не оди и е скроз здрава веќе 3 недели и не знам што да правам да ја пуштам од понеделник пак? Не сум свесна што да мислам....

На daniangel и elimkd им се допаѓа ова.
  10. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Ти благодарам:hug:

11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Сум го чувала дома и една недела по примена терапија демек да сум сигурна дека скроз е здрав, сум го пуштила и нареден ден по испиена терапија и исходот е пак ист. Матичниот пон ми рече, тоа е со децава родени во корона време, дома чувани, неизмешани со никој, затоа и пред в градинка слабо речиси ич не настинувал, и да го отпишам и по некој период пак да го вратам вели пак ќе биде истото, мора да се помине, ама некако моево претера со поминување

На mal.ecka, Skyler, Noranora и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.224
    Допаѓања:
    1.744
    Би требало да имаат храна после спиење. Тогаш им даваат ужинка,медолино , чокоолино, млеко со бисквити, банана, тиква периодов и слично. Инаку и мојава на почеток првите две недели не јадеше па после почна, а дома пак пребираше. Учат дека нема алтернатива во градинка.

13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Нема кај нас ништо ниту дозволуваат од дома носење

14. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    3.997
    Малку е една недела по примена терапија. Имунитетот е слаб скроз и му треба време додека се крене. И јас така се зезнав првиот пат и ја пуштив после недела од примена терапија и оп за 2 дена повторно истото ја фати, мрсули, каплица и ајде бронхит по 2 пат во ист месец и пак антибиотик исто по 3 недели испиен друг антибиотик. Абе се шашардисав, викам ќе ја отпишам изгледа и таму напролет пак. А таа кутрата толку многу сака да оди абе насабајле кога ја будев и се спиеше и не сака да стане , само што и речам ајдее во градинка ќе одиме, лелеее рипа од кревет и одма ми вика облакај ме мама ајде да одиме во школо. Ептен сака да оди, многу и е убаво таму ама ете единствено негативно е ова со вирусите, само тоа ме кочи, друго ништо.
    Сега е дома цел месец, и давам витамини и мислам дека фаќа бода, брат и моментално од саботата е со мрсули и кашлица со шлајмови и да не се ни уроци не прифати она до сега, па ќе видиме.

На TeddyGrey, ni.na и elimkd им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.165
    Допаѓања:
    111.225
    Мора да има, во градинка добиваат 2 оброка и 2 ужинки, со правилник е тоа. Жалете се во општина. Иначе таман работа од 12 до 4-5 децата да седат гладни. Појадок, прва ужинка најчесто е сок, ручек и втора ужинка во јасли е некоја каша житна а во градинка е пециво, кифла, овошје...

На Skyler и elimkd им се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Мора да има велиш ама нема
    На состанокот така ни кажаа мислев дека сите градинкии така функционираат башка што и моето до 12h е затоа и во моментот не размислив од 12 до 16h дека се без јадење

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.165
    Допаѓања:
    111.225
    Абе они што сакаат нека кажат, у општина ќе си барате. Постојат правилници и крај!

18. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.224
    Допаѓања:
    1.744
    Мора да имаат нешто за јадење после спиење. Тоа сите гладни се и сигурно ќе вриштат да е така. Провери убаво, секоја градинка има доручек, ужина, ручек и ужина, со тоа што првата ужина е чајче компот нешто така, така да не ја ни сметам за ужина. А за од дома никаде скоро не дозволуваат.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Каде е ова од 12 до 16 без јадење? Па по колку оброци/ужинки имаат?

20. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Информации од каде сум нема да откријам.
    Доручек од 8:30 па ужинка па во 12 им е ручекот
    Тоа е се