Да и кај нас е исто. Ама разликата е во тоа што нас ни беше соопштено на родителска, за да не се покачи сумата за плаќање, демек да ни излезат во пресрет, зошто нели се е поскапено, а цената остана иста за партиципација, директорката рече бидејќи они храната ја набавувале 1 недела унапред, веќе таа храна била платена, никој не најавува дека ќе отсустува детето унапред нели, од денес за утре оди тоа најавување, што се вика. Јас искрено сум до некаде во ред со тоа, бидејќи можеа да ни соопштат од општина од нареден месец градинка пример не 1550 туку 2000 ден. Нели државата на општините остави да се договорат дали ќе покачат цена за во градинка или не.
Ne najavuva oti koj moze da planira oti deteto ke se razbole a vo septemvri mesec isto bese otsutna I ni namalija 950 den plativme samo ama imase okolu 1 ned adaptacija mozda I toa vlijaese nez ke prasam jas posle zasto e toa taka oti pak koga si na edna plata sekoj denar e vazen
Првата недела на отсуство не менува во сума, доколку наредна недела последователна не оди, тогаш ке има промена во сумата и тоа се плаќа симболична сима за тој период
Kaj nas ne se odbiva od suma do 5 dena samo ako deteto bez prekin taka da kazeme 6 dena na gradinka se odbiva a ako ne ode 5 dena I posle toa ode 2,3 dena na gradinka I pak ne ode 2,3 dena ne se odbiva od sumata
Nego majki sakam da ve prasam mozda e nadvor od temata nekni ortopedot i dade na kerka mi osteocare sirup ama nemozam nikade da go najdam da go zemam
Некој да знае број од управата на весели цветови кисела вода? Од како ја преместија во нов објект никако број да објават
Има известување на страната на весели цветови дека фиксниот број не е во функција и да се користат броевите наведени на веб страната. Отвори на веб страната и има броеви за сите објекти, има и еден за управа ама не знам дали е во функција, ако не звони на броевите за конкретен објект
Им давате ли ручек дома кога ги зимате од градинка? На поголеми дечиња над 3г. Моиве после спиење имаат ужинка во градинка и после накај 4, 4ипол дома им давам ручек па овошје и вечера накај 8. Сега гледам вечерата да им е накај 7, 7ипол и ќе треба да исфрлам овошје или ручек. Што е попаметно? И дома кога се цел ден ручек им давате како во градинка пред спиење или поручек?
Кога е цел ден дома има доручек накај 9, ужина накај 12, ручек накај 3, ретко ужина попладне, вечера накај 8, дома не спие на пладне. После градинка зависи дали ручала убаво во 12 на нивниот ручек, и дали спиела. Ако не ручала, сама бара пак да јаде дома. Ако спиела гледам да и дадам ручек за да покасно вечера зошто иначе ми бара пак да јаде после вечерата дека и касно ќе си легне. Мојава ептен малку јаде количински, и затоа морам да се координирам според тоа како и прошол денот. Иначе идеално не би давала втор ручек, не ја гледам поентата на тоа.
Да му давам ручек и дома. Во градинка ручаат накај 12, количински малку, плус ако не му се погоди јадењето...после спиење околу 14и30 им даваат ужинка,некогаш кифла ,некогаш тортица или чокобисквит што воопшто не ме радува. Го земам околу 3,му нудам ручек 4,4ипол,5. Нешто измеѓу ќе касне,овошје или друго,па околу 9 вечера.
Прашањево е чудно можеби, во колку саат би требало да станат родителите, а во колку децата, за да во 7:15 се излезе од дома за накај градинка? Две деца 1ипол и 5ипол
15минути спремање за мене, 15минути за кутиите за појадок, за трите 30минути облекување и веце(со спремна облека од претходниот ден), со кола одиме 15мин(вожња е 5мин остатокот додека отидеме до кола и од кола до влезот, паркирање, врзување седишта). Деца будам кога јас и кутиите за појадок сме готови.