Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Оди им во сметководство, фино објасни им и барај да ти прерачунат.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.694
    За една недела не се намалува од сумата.

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Да и кај нас е исто. Ама разликата е во тоа што нас ни беше соопштено на родителска, за да не се покачи сумата за плаќање, демек да ни излезат во пресрет, зошто нели се е поскапено, а цената остана иста за партиципација, директорката рече бидејќи они храната ја набавувале 1 недела унапред, веќе таа храна била платена, никој не најавува дека ќе отсустува детето унапред нели, од денес за утре оди тоа најавување, што се вика. Јас искрено сум до некаде во ред со тоа, бидејќи можеа да ни соопштат од општина од нареден месец градинка пример не 1550 туку 2000 ден.
    Нели државата на општините остави да се договорат дали ќе покачат цена за во градинка или не.

4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne najavuva oti koj moze da planira oti deteto ke se razbole a vo septemvri mesec isto bese otsutna I ni namalija 950 den plativme samo ama imase okolu 1 ned adaptacija mozda I toa vlijaese nez ke prasam jas posle zasto e toa taka oti pak koga si na edna plata sekoj denar e vazen

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Se namaluva mi kazaa ama do 6 dena ako deteto ne odi neprekinato 6 dena na gradinka se namaluva

6. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Првата недела на отсуство не менува во сума, доколку наредна недела последователна не оди, тогаш ке има промена во сумата и тоа се плаќа симболична сима за тој период

На nevermet18, Sofi.ja и Meckicja им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.795
    Допаѓања:
    40.322
    Кај нас ако детето оди до 5 дена во градинка се плаќа пола сума, а над 5 дена цела сума.

8. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    во МК

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.795
    Допаѓања:
    40.322
    Да. Штип

10. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    што убаво :)

На Meckicja и forumce им се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Kaj nas ne se odbiva od suma do 5 dena samo ako deteto bez prekin taka da kazeme 6 dena na gradinka se odbiva a ako ne ode 5 dena I posle toa ode 2,3 dena na gradinka I pak ne ode 2,3 dena ne se odbiva od sumata

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Nego majki sakam da ve prasam mozda e nadvor od temata nekni ortopedot i dade na kerka mi osteocare sirup ama nemozam nikade da go najdam da go zemam

13. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Некој да знае број од управата на весели цветови кисела вода? Од како ја преместија во нов објект никако број да објават

14. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Има известување на страната на весели цветови дека фиксниот број не е во функција и да се користат броевите наведени на веб страната.

Отвори на веб страната и има броеви за сите објекти, има и еден за управа ама не знам дали е во функција, ако не звони на броевите за конкретен објект

15. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Тој од управа е стариот нов нема објавено а мо требаше баш од управа за да не одам до таму

16. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.918
    Допаѓања:
    7.642
    Им давате ли ручек дома кога ги зимате од градинка? На поголеми дечиња над 3г.
    Моиве после спиење имаат ужинка во градинка и после накај 4, 4ипол дома им давам ручек па овошје и вечера накај 8.
    Сега гледам вечерата да им е накај 7, 7ипол и ќе треба да исфрлам овошје или ручек. Што е попаметно? :^)

И дома кога се цел ден ручек им давате како во градинка пред спиење или поручек? :?:

На Panovic му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.970
    Допаѓања:
    14.731
    Кога е цел ден дома има доручек накај 9, ужина накај 12, ручек накај 3, ретко ужина попладне, вечера накај 8, дома не спие на пладне. После градинка зависи дали ручала убаво во 12 на нивниот ручек, и дали спиела. Ако не ручала, сама бара пак да јаде дома. Ако спиела гледам да и дадам ручек за да покасно вечера зошто иначе ми бара пак да јаде после вечерата дека и касно ќе си легне.
    Мојава ептен малку јаде количински, и затоа морам да се координирам според тоа како и прошол денот. Иначе идеално не би давала втор ручек, не ја гледам поентата на тоа.

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.694
    Да му давам ручек и дома. Во градинка ручаат накај 12, количински малку, плус ако не му се погоди јадењето...после спиење околу 14и30 им даваат ужинка,некогаш кифла ,некогаш тортица или чокобисквит што воопшто не ме радува. Го земам околу 3,му нудам ручек 4,4ипол,5. Нешто измеѓу ќе касне,овошје или друго,па околу 9 вечера.

На Minnie-e и karak им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    37.609
    Прашањево е чудно можеби, во колку саат би требало да станат родителите, а во колку децата, за да во 7:15 се излезе од дома за накај градинка? :) Две деца 1ипол и 5ипол

Последна измена: 11 декември 2022
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    15минути спремање за мене, 15минути за кутиите за појадок, за трите 30минути облекување и веце(со спремна облека од претходниот ден), со кола одиме 15мин(вожња е 5мин остатокот додека отидеме до кола и од кола до влезот, паркирање, врзување седишта). Деца будам кога јас и кутиите за појадок сме готови.

На Осе, Meckicja и gjoker4e им се допаѓа ова.