Исто кога одеше мојата во градинка, прво станував јас се спремав, алишта за неа спремни од предходната вечер, па ја будев неа. Нејзиното спремање ми одземаше околу 15 минути, одење во вц, миење заби, облекување. Ама си оставав да имам плус 10 минути слободни додека излеземе од дома пошто тогаш и текнуваше да и правам некаква фризура, па пак и се одеше во вц, па се нешто и текнуваше така да обично излеувавме 7.30 од дома, јас станував 6.30, а неа ја станував околу 7.00
Jas stvarno se nerviram ovie denovi ja spremam kerka mi za gradinka I ne place a izlezime veke vo ulazot pocnuva da place I koga ke vlezeme vnatre vo gradinkata pocnuva da place sto da pravam prvite dva meseci ic ne pravese problem se si bese ok ama sega da
Кога мм не беше дома станував еден саат порано, јас се спремав за работа па ги будев нив. Алишта и ранци одвечер спремав. Пола саат ми треба за нив две да ги спремам.
Мајки за колку време ви се адаптираат дечињата со спиење? Од градинка ми викаат за месец ипол немало шанси да почне и да спие неколку месеци ќе му требало се чудам зарем од 6м да го праќам на адаптација за на 9 диоди треба
Немора да значи зависи од дете некој спијат од старт некој и месец и е довлно а некој па повише... Моето кога тргна спиеше па после подолга пауза повише од 2 недели , кога се врати не спиеше никако така едно 2 месеци скоро, а потоа пак се врати на старото и почна да си спие ...
Мојата одма почна да спие таму. 8м беше и оти порано ја будев таму заспиваше во времето кое не е предвидено за спиење. Никогаш не правеле проблеми
Јас мислам се намалува денеска ми дадоа две уплатници на едната има 18 дена отсуство и е 492 денари на другата 22 дена 375 денари и плус за росиците 900 денари ама добро она долго време не беше отидена
Градинка не може да се плати помалку од 510ден, некоја грешка имаат направено. 510 е најмалата сума што ја плаќаме оделе не оделе.
Mojata terase inat ne spiese...koa.ja zimase.maz u sekunda u transporter zaspivase. Ama ako.dobro pamtam za.mesec dva veke si se.prisposobi so toa sto bese mala pa spiese.posle doma uste ednas
Mojata za okolu 1 ned pocna da spie vo gradinka ama bese vo septemvri 3 I pol god koga za prv pat trgna na gradinka
Весели цветови? Да мене заспан ми го враќаа, го седнував во седиште и кома заспиваше. Ама не можеле во градинка да го остават да заспие ќе ги будел другите не бил адаптиран 4мес скоро седеше само по 1-2часа. Ова е муабет од синоличка
500 и нешто, некој пиша 521 ете, а може да е и поише сега зошто МТСП им даде право на општините да си ги покачат сумите за градинка па некои ги покачија на 1800, па повеќе може да е минималната.
Мајки, препорака за градинка во Центар од која сте задоволни? Јас знам за две - кај кафичот Круг во Дебар маало, и позади универзална. Кај Беко ми е далеку. Немаме избор за чување, породилното си тече, мораме да бараме чаре за упис во градинка иако ќе е со 9м....