Ако ззапишеш сега дете за да тргне од Септември може да е и скроз ОК и да не ти требаат врски. Зависи и каде живееш. На пример во Карпош ако си од реон добиваш место во градинка/клон што е за тој реон без врски и слично за од Септември. Јас кога го запишував отидов во најблиската градинка односно клон (буквално мерев на Google растојание зашто имам две во близина) и отидов во таа што ми ја покажа Google. Прашав таму дали може и три пати проверија дали сме ОК со реонот. Испадна таму сме биле со пенкало допишано како зграда и не ми направија никаков проблем. Одма ми дадоа документи за пријавување. Потоа во Септември кога појде пак истите малтене ги потпишував. Е во Центар има кобајаги бодовна листа и слично ама заради притисок од секаде требаат врски.
Сакам да го запишам бебето 9м во градинка, но со скратено време, пример 4-5 часа додека не наполни 2 години. Дали некој од вас ги има запишано така децата? Или е попаметно да седат таму цел ден? Исто сакав да ве прашам, дали можам да ги видам условите во градинката пред да го упишам?
Ти ќе си го запишеш нормално, ама ќе седи до ручек, а сумата за плаќање е таа. Е дали е попаметно не знам, ама знам дека после може да ти плаче зошто го оставаш со спиење ако се навикне да седи само до ручек без спиење. А дали можеш да го видиш условите, мислам дека не, никаде не даваат да влезат родителите. Бар во Скопје колку што сум запозната.
Да, има логика за спиењето и потребна е рутина, се согласувам. Инаку, од Скопје сум и баш ми смета што не можам барем да видам каде ќе биде сместено детето цел ден?! тоа е стварно штета.. сакам да видам каде ќе игра, каде и што ќе јаде, каде ќе спие.. знам дека треба да ја оставиме работата на професионалци, но не ми е сеедно (првпат родител, се гледа )
Pobaraj te i ke vi bide dozvoleno. Ste prasahe i mnogu me interesira sto vi odgovorile. Jas ne ja gledam pitrebata da ne se vnese roditel vnatre sepak go ostava najmiloto.
Ме инересира ако работи само еден родител кои се шансите да го примат и по колку време ќе се чека? За во државна.
Кај нас не бараа сега од септември кога ја запишував потврди за работен однос. Ваљда ко за сите деца. Едно 2,5 години без врски
Да, јас се интересирам, ама уше не се јавиле. Се надевам ќе се јават за било каде, а од друга страна немаме мрп. А вие шо сте примени во црвенкапа новата веќе ви се дадени документите така?