Мојот на 13м кон крајот на втората недела заспа еден ден,па го земав после спиење. Биди упорна да останува повеќе штом нема никаков проблем.
Aman be so meseci emi tie sto nema koj da gi cuva dodeka roditelite se na rab I na niv li taka Im pravat mojata bese 3 I polgod koga za prv pat trgna na gradinka I za 10 dena pocna I da spie tamu nisto kazi Im na ucitelkite oti ti od utre ke nemozes da go zemas porano oti si na rab I gotovo
Pa stom ne prai deteto problem.ostavi go poveke sto sakaat neka zborat tie. Mojata za 2 nedelo pocna cel den da ostamuvA a 11 mes bese i normalno so placenje bese. Ako ti se javat kazi im iam obvrski ne mozam da go zemam nema na ulica da.go ostavat deteto
И моето на почетокот се тегнеше дури внатре да влезе, плачеше за назад Во понеделник почна, денес надежно со спиење го оставаме. Ни рекоа после спиење да го земеме.. Инаку понеделник и вторник по 45мин, среда 2часа и вчера остана од 8-11 ипол. Ама во среда им спомнавме дека од вчера нема кој да го чува дека сме на работа, и ги замоливме барем по 1час да зголемуваме..
Ок се вакви топлинки за во градинка? Мојата не трпи ни чорапи, па сакам нешто шо не би ја потело. А од друга страна пак и да и е топличко . А дома е постојано боса без чорапи.
Јас за зимово земав потопли ама мојот не право проблем но во група гледам доста дечиња со баш вакви на цицибан и доста го фалат
Вакви носи мојот. Лесни, тенки, мека гума, кожна влошка. Доста ги фалат и од Вајкики, има мојов, ама за кај баби кога сме заборавиле дупли чорапи, ем се дебелки, синтетични и најкрш е што се деформираат кај петата.
Јас вакви не би купила сега за овој период и мојата оде боса дома ама за градинка си носе целосно затворени оти штедат сега и на греењето таму
Во скопје не штедат во градинките, топло е. Нема панси дебели да и облечам. Па да ја најдам со мокри нозе.
Слични имам од Кеги, четврток и петок ја земам од градинка и без топлинки по чорапи им ги вадат претопло им е.
Во Скопје е претопло. Син ми е по маичка на кратки таму и секогаш имаат подотворен прозор. @brm_brm најубавите топлинки. За син ми секогаш такви земам и со таков отвор
Nez nikogas ne sum ja zemala bez toplinki a I tie od kegi mi se skapi iljada I kusur denari za toplinki ne bi dala nikogas
Јас како совет вака да си кажам дека за топлинки вреди да се дадат пари повеќе од патики, дека потенцираш за топлинки не би дала. В градинка децата се секој ден по 8ч во топлинки, а патиките сигурно не ги носи толку секојдневно. @brm_brm Супер се топлинките, и јас на мојата и купувам ваков тип отворени секогаш баш поради тоа, и неа се и е жешко во нозете.
Јас имам затворени од пеко и стварно и се поти ноџето, таман гинодмаловме 20 сега да земам 21 со горенаведениот модел. Инаку какви чизмички носите ние зедовме едни ама некако гарабитни ми изгледаат едвај оди а баш ни се перфект фит
Муабетот ми е ако купуваш патики од 3.000 денари, зошто да не и топлинки од 1.000 денари. Зошто за патики би дала, а за топлинки не. А за конкретните тоа што се со кожна влошка значи многу, и за избор и за цена. Не знам, може има и поевтини со кожна влошка, ама не верувам. Пишував од искуство од поголемата ќерка. Малата не е проодена и сеуште носи шушкавни налик чизми со крзно. А за поголемата тој период имав високи патики со крзно, класични чизми со крзно и баш такви гломазни во кои едвај одеше и кои само за зимовање ги зедов. На крај патиките со крзно најмногу ги изнаноси, зошто повеќето во количка беше, не дека кој знае колку пешачеше или па снег имаше.
Здраво Пишав во друга тема, ама гледам тука сте поактивни Син ми има 7м и планирам од 9м да го пуштам во јасли (ако најдам место секако ) Од која градинка во Кисела Вода сте најзадоволни? И дали во јасли ги анимираат децата и дали си играат едно со друго? Мојов обожава деца и најмногу заради тоа сакам да го пуштам.. Ако седи на страна само и си плаче нема ни да го пуштам