На таа возраст претежно се во креветче, ги пуштаат и на под, но само со надзор, бидејки не се проодени сеуште. Им пуштаат музика, имаат играчки за нивна возраст, но претежно се се сведува на стекнување на вештини и навики. Ако имаш можност да го пуштиш подоцна, јас да сум на твое место би почекала. Моето е 3г и оди во 8ми Март во кисела вода, задоволна сум.
Ne davam ni za patiki ramni stapala ima moeto si nose samo ortopedski obuvki od dr dadeni a za tie toplinki od kesi mislam oti se nabildani cenite I nisto drugo ednosravno ne vredat za tie pari
Мајки дај кажете кога веќе ќе престане да се разболува детево во градинка? Од 9м оди еве 3ипол години е никако да стекни имунитет. Од сирупи и витамини се е пробано, природни лекови исто така, како расти се повеќе се разболува, останав без работа дека 3 дена само оди и после цел месец се лечиме со антибиотици и инхалации
Да се испита нешто плус, алергии, крајници и сл? Може има некој проблем што го намалува имунитетот. Да збориш со некој специјалист.
Skapi se jas slicni zemav od lc waikiki za 800 den esenta samo na celo zatvoreni I ne potat 3 meseci gi noseme iako doma sme bosi cela zima
И мојата е со рамни стапала. На 3 ортопеди сум ја носела, секаде ни даваат вежби - да оди на прсти, на петици и странично. Ортопедски обувки, после 6тата или 7мата година ако ортопед каже дека треба. Претходно само проблем ќе си направиш.
Nez nie veke nemame ramni stapala samo da se odrze formata I davaat ortopedski obuvki ortopedite I da I vezbi praveme redovno
Многу е тоа, до сега треба да изгради имунитет. Направете дополнителни испитувања. Антибиотици се надевам ви даваат согласно крвна слика дека навистина треба. Со инхалации според мене треба да сме внимателни, тоа така лесно може да разнесе насекаде бактерии. Некако многу лесно последниве години препорачуваат, не сум сигурна дали баш за се треба. Пре би ти препорачала она миење на носот со трубата, веќе поголемко е твоето можеш да му објасниш како треба. Само што ќе завршиш со антибиотик пуштај го во градинка, не го чувај уште две недели дома бидејќи пак се вртите во круг и излегувајте надвор многу, без разлика што е болно, шетајте. Ако имаш можност за село, планина би било најдобро. Сменете исхрана, па макар тоа да важи за цело семејство.
Ciciban se super ama so pernice se. Ne znam dali preferiras ramna vloska ama ova ne e toa. Jas zemav od chicco na popust bea na kraj na letoto gi vodat letni toplinki vaka neso slicno otvoreni ko sandalcinja i mn meki se. Vidi da ne ima uste
Викам морам да пишам да им се извинам на сите вработени во градинка кај кои децата плачат и се прилагодуваат за 2-3 месеци. Секогаш пишував до нив дека е и треба да го заиграат детето, да му се посветат бла бла бла… Е сега, првото дете се прилагоди од прв ден во градинка. Второво дете е кај истите вработени, исто се, плус јас работам, а со првото барав работа па можеа и да ја влечат адаптацијата намерно како што знаеме да речеме нели. Второво дете плачеше без престан, секој ден само 15 минути 15 мин 15 мин па ајде 30 ама и јас и тие знаевме дека е со сила. Па ај минимален напредок и се прилагоди на 40 мин. Па градинката три недели на распуст во Германија, ама после распустот беше многу подобар не плачеше толку и стигнавме до два и пол саати. Денес конечно не плачел ама буквално ич, ниту на оставање плачеше ниту кога го зедов. И сега муабетот ми е за тие деца што поспоро се прилагодуваат дека едноставно мора така. Според моиве деца уште од прв ден се гледаше колку брзо односно бавно ќе се прилагодат. И мора да се оди постепено според детето. Ако се забрза адаптацијата само контра ефект ќе се постигне и ќе има уште подолга адаптација. Тоа беше мојата лекција да не давам совети за нешто што сепак ете не знам. Јас мислев дека сите брзо се прилагодуваат како моето прво дете. И сите знаеме да речеме дека вработените не се трудат доволно ама еве баш таков случај имам кај што се истите вработени и се прекрасни ама второво дете си плачеше без престан.
Да со перниче се, ама меко е и мало во споредба со КЕГИ. Друго ништо асално не најодв.Во енци менци имаше на чико ама 1900 беа, некако ту мач. Инаку решив за мрп. ќе ја примиме. ризик ми е вака да оди во градинка. Ќе се боцнеме и правац градинка.
Нај искрено за во јасли и не верувам баш дека нешто баш ги анимираат. Имам блиска вработена баш во јасли, вика, додека им смениш памперс на сите (имаат по 13, 14 деца), дошло време за хранење, додека ги нахраниш, пак треба памперс да им се менува, па спиење и поминал денот, плус едната негувателка порано си оди. За во државни градинки зборам, не знан како е во приватните, можеби таму има помалку деца, па повеќе внимание им обрнуваат.
Јас од кеги шус сум купувала топлинки по 790ден. Ваикики ниту држат лепенки,меки се виткаат и џабе да ги даваат не вредат. Начекај попуст од енци менци, ги даваат по 800ден. Конректно имаше во септември, а сигурно и кон крајов на месецов ќе има пак. Закон се топлинките од Чико
Nez od kegi nikogas ne sum kupuvala nisto skapi I nabidalni ceni mi stojat I ne davam tolku pari za toplinki 1400 den ke mi dojdat so se kargo I skapi se