@Sofi.ja @Pacient srna какви се бројчињата на топлинките од Чико, да не се нешто поголеми, помали или стандардни се? Сакам да нарачам и јас.
Мајки како сте задоволни од градинката 8ми Март во Кисела Вода и воспитувачките,дали има место за нови дечиња?
Здраво, ми треба мислење околу мрп вакцина, здрава е малата ќе полни 2 години за 1 месец, ја одложував вакцината но сега се решив да ја прими, дали после боцкање ги пуштивте децата во градинка или седеа дома 2 недели, со оглед на тоа дека мрп јавува реакција од 7 до 14 ден? да имам шанси би ја чувала дома, но периодов освен боледување нема шанси да отворам одмор на работа.
Јас после 6м од прележан ковид му ја ставив. Тогаш кога прашував рекоа после 3-4м може, конкретно за ковид.
Мене па ми рекоа 3 недели после ковод можи да се вакцинира и прв пат кога прележавме (докажан тестиран) по нецел месец прими поливалентна и превенар.
Јануари 2022 прележавме ние, во февруари го вакцинираа. Како и да е, помина се во најдобар ред. На крајот на денот и тие ги прегледуваат и прават проценка дали е дете за вакцина или не.
Јас сакам во петок да ја носам, освен крвна слика со црп ни треба нешто друго, иначе да чукнам здрави сме, ковид прележано во август
А пред да ги боцнете со мрп ги носите во градинка? Јас сакам да ја боцнам ама мн ми е страв периодов од секаде може да фати некој вирус. Еве сега она добра е, ама јас сум настината