Океј да не цепидлачиме со часовите, секој си знае најдобро за свое детенце, треба ептен да ги пресметуваш часовите за да не се погоди во часови кога е в градинка а на мака мене тоа не ми текнува да пресметувам
Па мора во точно време да се земе лекот, нема што да цепидлачиме. Пола саат плус минус не менува многу, ама за максимално дејство треба да се почитува времето на земање, не за џабе е одредено на колку часа се зема нова доза. Не може секој ден кога ќе ми текне да дадам сируп.
Никој не рече такво нешто читај поубаво не темпирам јас во таа мака време за антиб само за да не ги погодам часовите кога е в градинка тоа ти го пишав
Dali se cenive za gradinka nakaceni? Koga ne odese porano cel mesec plakav 521den, sega ne odi dva meseci voopsto i ednata smetka 800 drugata 900 !?
Мајка,ти можеби имаш време дома да си темпираш како што ти одговара и тоа е во ред.И јас имам.Но кога некој не смее да отсуствува од работа повеќе од 4-5 дена,а детето е во стабилна и добра општа состојба,плус има дозвола од педијатар,и те како ќе темпира кога да го даде сирупот.Советот на Анат е во ред, но ако ти одлучиш можеш детето да го чуваш уште некој ден,тоа е твое право,што не значи дека Анат не е во право.
Мене ми рекоа ако не оди цел месец 780 дека се плаќа, ако слушнав убаво. (плус ддв, околу 800 излегува). А иначе за цел месец е 1490 плус ддв излегува 1520.
Ne e vo pravo ako znaci I togas da kazeme go prekine lekot pri krajta deteto moze pak da go potisne virusot ili bakterijata sto znaci iako e vo dobra opsta sostojba neznaci oti e izleceno radi takvite sto nosat nedoleceni ili bolni deca na gradinka stradaat I drugite deca posle se zarazuvaat od niv jas bas zatoa sega I so majka mi se sovetuvav za ova posto nas od bebinja ne nosea na gradinka I mi kaza jas dodeka vie primavte terapija ne ve pustav na gradinka ne samo radi drugite deca nego I radi vas samite poradi toa sto ste so slab Imunitet koga ste bolni moze da zakacite I nesto plus
Никој никаде не спомна дека причината поради која се праќа дете во градинка при крај на терапија е всушност работата, муабетот беше дека се праќаат ради нивната општа добра здравствена состојба, дека после вториот ден од антибиотк им е подобро, ама тие деца се со намален имунитет, додуша во нашиов случај и да го пратам по испиена доза и да го чувам дома една недела пак исто ни се фаќа, една недела издржуваме и две недели дома, секој си знае најдобро за свое дете како што пишав и погоре, ама јас лично ниту сум пратила ниту ќе пратам дете во градинка што сеуште пие антибиотик
Никој не рече да се прекине лекот, терапијата си се тера до крај. А детето не е никаков ризик за другите, оти не е веќе заразно после третиот ден од антибиотикот. Ама си читате како ви одговара, а не како што пишува. Правете што сакате и како сакате, ваше право.
Женски ако може да ми пишете што е потребно за во градинка да купам, да спремам. Ќерка ми има 2ипол години, на 1ви почнува. Изгубена сум, не сум била во градинка, не знам што треба. Ми кажаа дека воспитувачките таму ќе ми кажат што треба, ама да се спремам јас од прилика, па ќе докупам што ќе треба плус. Знам дека има пишувано поназад некаде ,ама не можам да барам, децава не ми оставаат простор
Ne e zarazno ama imunitetot mu e uste padnat I od taa gledna tocka mnogu e nehumano deteto da go prates na gradinka dodeka uste pie antibiotik
Ништо унапред не ги треба Ранец само со резервна облека, толку. Јас и ставав како помала по 2,3 парчиња од се, сега само по едно парче: гаќи, маица, чорапи, блуза, хеланки, хулахопки (во случај дента да носи фустанче, што е ретко) Ќе ти дадат листа после што треба од хигиенски пакет и нешто др од материјали за работа ако треба
Za pocetok ti treba toplinki da kupe vo ranceto koga ke go odneses treba da staves plus uste edno komplce corapi ili hulahopki I dolen vesh toa treba sega za sega a drugoto da ke ti kazat vospituvackite
зависи во која градинка, Општина Аеродром градинките не е потребно хигиенски материјали, иначе треба влажни марамици, пластични чаши и брисачи за раце, за детето облека за пресоблекување во рачне, гаќи, маичка тренерки , (пелени 3, доколку користи), топлинки, потврда за здраво дете и другите документи што ги бараат како градинка, ако веќе не Ви се доставени. Ќе биде на адаптација 2 3 недели така да ќе ви кажат што треба, не е ништо итно за првата недела
Фала ви. Баш тоа ме интересираше. Да не ја пратам со рацете во џеб Топлинки 2 пара гаќи 2 пара чорапи 2 пара тренерчиња долни 1 пар маичка за одоздола 1 блуза Тазе е одвикната од памперс. Којзнае дали сама ќе сака таму да мочка или да им го пратам и нокширот?
Топлинки, во ранчето резервна облека и пижами. Порано носевме и хигиенски пакет (хартиени бришачи, влажни марамчиња и пластични чашки) веќе не се носи во нашата градинка, ако уште носи пелени тоа ќе ти треба. Кога ќе почне се ќе ти кажат воспитувачките што треба да однесеш.
Здраво мајки се ближи времето кога ќе тргнам на работа бебчето ми е запишено на градинка од 8м ќе почне за да видиме како ќе реагира.. Кажете ми како ви реагираа вашите бебиња толку мали.. И ме интересира што е потребно за во ранец за градинка? Ви благодарам
Мајки некое чаре, малиот уште малку 3 ќе полни ама во градинка храната ја одбива само сув леб јаде. Значи има апетит ама не јаде. Ова се случува 2 3 месеци уназат.
Моето појде точно на годинка, али има со него деца од 9мес што појдоа. Сите различно се адаптираа. Најмногу зависи од карактерот на детето. Поголема е веројатноста дека побрзо ќе свикне ако не е премногу приврзано за тебе. Моето многу беше приврзано, плачеше многу и ден денешен плаче кога го носам ако бил недела или две дома на лекување. Али воглавно сега веќе 3 4 месеци откако се појдени сите си играат, нема ни едно да плаче. За во ранче ќе ти требаат марамици, памперси (не гаќи), резерва тренерки, блуза, чорапчиња, хулахопки, боди и шишенцето полно со вода. Кај нас си имаат шкафчиња па таму ги оставам марамиците и памперсите за да не носам секој ден. Исто и дозволуваат омилена играчка или ќебенце да си носи со него. Додуша сега дека се поголеми (година и пол има неколку дечиња), па му ги зимаат играчките и ми препорачаа негователките да не носи играчки од дома.