Како бе така? Аууу значи секакви ги има по градинките.Кај мене ќерка ми многу ги сака негователките,посебно едната,секој ден и ја средува косата,обавезно е пресоблечена ако е испрљана или испотена,ама и жената ми кажува дека оваа мојата многу им зборела,си правела муабет како со возрасни . Инаку кај мене научи да пие од чашка уште некаде на 9-10 месеци кога и тргна во градинката, во ранчето и ставав шише со вода,ама едно време приметив дека шишето како го носев така го враќав,и ми кажаа дека пиела од чаша. Значи во градинка се ќе се научат,дури ќе бидете изненадени колку брзо таму ги учат на се.
Точно @azelea секакви ги има, за жал. Јас не велам дека им е лесна работата, напротив. Ама вакво однесување не ми се допаѓа воопшто. Можеби е уморна, оти е пред пензија, ама и други имаше таму што се веќе во пензија, па не се однесуваа вака со децата. Прво си мислев да не е до моево, оти слабо слуша авторитети, ама штом скоро сите ги земаат децата пред спиење, нешто не е како што треба. Ајде, ене каде е јуни, уште неколку дена се во прашање.
Еј и кај нас пола се за пред пензија,посебно во јаслите кај бебињата ,таа едната сирота дури не и се ни дослушнува,ти едно ја прашуваш таа друго ти одговара .Ама ај штом сте до јуни ќе истрпите некако,ама да беше за подолг период ја не би оставила така,би реагирала на повисоко ниво,иако не сум конфликтна личност и не се расправам за секоја ситница,ама вакво однесување не е добро за мали деца кои минат низ фаза на емотивен развој.
Не и е првпат, сите ја знаат. Ама очигледно штом досега не се презело ништо, допрва и нема. Јас се надевам дека скоро ќе оди во пензија, оти сакам и малово да го пуштам во групата што ќе ја води воспитувачката што е сега на породилно. А тие две се заедно секогаш, што значи ако е таа воспитувачка, ќе биде истата негувателка. Ама здравје, едно е што планирам, друго е како ќе излезе. Има време во секој случај.
Не знам. Некако сметам дека е рано. Он цело време нешто шлока искрено. Или е сок или е чај или е вода. Само сокот ни е ограничен на 200 мл дневно, се друго може колку сака. Жал ми е некако,во градинка само после оброк им даваат вода, ова од мајки што ми кажувале го знам. А тој многу си пие. Ќе гледам некако да оди само на адаптација па баба му да го чува, па ако треба некад ќе го носам некад не. Не знам друкше како. Искрено би сакала некако до март да не мора да оди.... Ама ние дома не пиеме од чешма вода. Многу е лоша. Не знам дали е до цевките или до што е ама овде никој не ја пие.
Jasli se malite do 2 godini taka se vika grupata nego voda decata pijat koga sakaat I kolku sakaat dosta so toa tabu. Ili mozam da kazam deka slobodno na masa I'm se castite pijat frlaat troshime nad 100 casi dnevno ama toa e sekogas ke go Ima toa razmisluvame. E Sega sred zanimanje nemozes sekoj da pustas da seta. Pa.nekogas sme sami do 10 casot koj ke go pazi vaseto dete ako padne ili se namokri. E 40 min. Moze bez voda ako predhodno mocalo I pielo neli....
Вака има ли некој искуство со пријавување на бактерија ама во санитарен инспекторат и дали ке реагираат во градинката бидејки денес бев кај докторката и таа нешто нема абер ми вети дека ке ги прегледа и на одереден дел ке назначи брисеви но повеќе од тоа не можела да направи ,а дететво изолира бактерија втор пат за месец и пол откако посетуваме градинка
Eeeee ne mesec dena dodeka da stekne imunite a zavisno koja bakterija ako ja fati ke.si ja vlece so pad na imunitetot. Do 3-4 godini I mene maliot dve nedeli vo gradinka mesec doma Sega od.3,5 nature veke potesko se razboluvase. Tie se bakterii sto sekoj gi Ima I smetam deka ne e vinovna gradinkata tuku skopje e prenaseleno a decata nema koj da gi cuva pa zdravi ili bolni se prakaat vo gradinka. Dali onaa majka koja nesmee da zeme ni saat mora so greska vo srceto da go prati oti od toa egzistira.e dragi moj koga se bi bilo poinaku nema da stradaat najmilite.za zal
Биди спремна во градинка да закачи се и сешто Од сипаници до стомачни вируси и бактерии.Тоа е сосема нормална појав кога во една просторија седат повеќе од 10-15 деца па и повеќе
А таа „мајка“ може ли да побара посебна група за болните деца или моето дете треба да биде колатерална штета и кој треба да реагира јас или „таа“.... ? Попентата е дека болни деца се носат во градинка и дали може да се спречи тоа
Nemoze da se spreci zatoa sto taa majka ti nosi potvrda deka deteto e zdravo a bufta I kasla vintage baraj ja vo medicinarite.... I vinata ke ja baras sekade kade sto Ima nekoj nad nekoj zar ne svativte kako funkcionira se...
Зошто мајка во наводници Како да она е лоша личност? Не секој има баби Ете мм да не е јас сакала или не ке морам да ја запишам па дури и да ја оставам и болна некогаш.Затоа што мајка немам а свекрва ми си работи во три смени. Слободен ден по желба не даваат секаде секогаш нели? Од памти век вака функционират градинките
Majkite vi drzavnite firmi I so pomos se majki a se ostanato jok. Ne ste se zaprasale kako I e na taa majka da I gori deteto 39 tt a da nemoze da izleze zatoa sto I skeduva otkaz. E se dodeka Ima neluge ke ima se zatoa sum bila I od taa I od ovaa strana ne sum ostavala ok bolno dete vi gradinka oti Ima koj da mi go cuva ama kako majka sum vristela so krokodilski solzi koga.dete od.godina dena mi gorelo od.tt a ti treba da si na rabota. Majka e tesko da si. A zivotot e Edna golema.....
Таа бактерија од 30 деца во група да им брцнеш во носот ја имаат 25 сигурно и џабе е ќе се излечи тогаш за тогаш и после ќе се врати пак назад во градинка пак ќе ја закачи.Ќерка ми лани првата година во градинка ја имеше,од неа фати коњуктивит,па качуваше тт,и на крај заедно со вирус и се искомплицира и направи пневмонија.Ја лечевме со цитерал капки.Треба да се работи на имунитетот повеќе. Еве вторава година можам да кажам дека има многу подобрување,на прсти можам да набројам колку пати се разболела посериозно,еден стомачен вирус и еден вирус со тт и тоа сред грипови одеше без прекин.Секако во болести не рачунам настинки од типот на мрсоли и повремено кашлање без тт и кога детето најнормално си јаде,весело е ,расположено.
Баш поради тоа што и јас треба да оставам дете со пневмонја да го чува некој кој едвам веке себе се чува и тоа дете мора да оди во градинка за мене да не ми следи отказ поради истата таа егизтенција планирам и да го пријавам случајот за да може моето дете да оди во градинка затоа што од 60 дена точно 28 е на антибиотик .заради болест а не заради изолат. Колку што сфатив никој до сега не ј а одгатна продцедурата за пријавување во санитарниот инспекторат што ми беше и главното прашање
I da prijavis ne li ti e se jasno deka toa se e cisto I se ke pomine. Zar neznaes vo koja drzava zivees a samo ke izgubis nervi I zivci. Sum rabotela vo butici kade samo doaga inspektorot I bira roba.... Ucitelkite na sanitaren samo gi dopiraat ne zimaat dlaboko briz neli site treba da se zdravi a ti pak so glava vo dzit