мојата тргна на 8 брзо се адаптираше, втората недела веќе беше со спиење, првите два ипол месеци немаше пропуштено ни ден, ама последниве два глава неаме кренато од бронхит, бактерии и се што постои . за во ранец ние носиме три пелени, вода, облека за пресоблакање. влажни и крема носам еднаш месечно, зависи од градинка ќе ви кажат најубаво таму. со лесно
Фала ти многу.. Инаку го оставам дома не прави проблеми повеќе е на вечер мака за спиење и плус малку е нервозно заби ни излегуваат ајде ќе видиме. Се тешам со тоа дека на деца многу и се радува и цело време се врти по нив ги гледа.. Фала ти уште еднаш на одговорот
Фала ти мајка многу. Сите се така едно ако се разболи и толку е сите се болни ама ајде само нека поминува би било најубаво воопшто тоа да не се случува ама ете невозможно е дури и дома да се ни се разболуваат.
Odma sleden den odi. Maticnite so ovie predlozi od vrmeeto koa babite se penzionirale na 55 ili ic ne rabotele neka olabavat. Ke ti pise boleduvanje za da ja pocuvas doma za imunitet?
A ne razmisljas koa da go pocnes za da ne fati period koa spie? Sigurno u 3-4 noke ne se budite za sirup.
Молим??? Се разбира дека го будам и за сируп и за капки за очи сум го будела Извини ама стварно глупав ти е коментаров
А што е тешко да се темпира времето? Некој може не сака да малтретира дете во сред ноќ за терапија (освен ако е итно како тт)
Најдобро е да се темпира времето ама и мене ми се фаќало во сред ноќ да го будам. Ќе се вратиме од лекар попладне и одма почнувам со антибиотик, не чекам и следна доза доаѓа ноќе.
Па нека не малтретира де Секој си знае најдобро за своето дете ова веќе трет пат го пишувам, јас не сум видела мака не протестира си продолжува да спие.
Po mene tebe ti e glupo budenjeto ako mozes da go izbegnes, za terapija sto se dava 1 ili 2 pati vo denot apsolutno nema potreba da se budi deteto.
Здраво мајки,ми треба совет од вас, од пролет планираме да се преселиме во Скопје, на адреса се водиме Ѓорче Петров-Влае, сега не знам дали во Влае би ми ги примиле децата во школо и градинка, зошто во Влае ни е многу поблиску. Едното почнува септември прваче, другото во градинка.
Антибиотик и на 8 часа се пие. Последен пат таков даде докторот. Плус на моево секоја секоја настинка му била со температура. Тоа со чепче го решавам, ама антибиотик мора да се пие. Нема бегање од будење ноќе.
Ама дали ви е досадно и си го развлекувате муабетов со непотребни коментари или не читате погоре туку само се надоврзувате еве не знам стварно, зошто побогу би го будела на сред ноќ ако треба да пие антибиотик само еднаш на 24часа, кој тоа го прави? значи си има терапии кои се даваат на секои 8 часа и тука сакала нејќела мораш да го будиш, освен ако ноќното спиење му е нешто помалце, во нашиот случај не е. првично од каде до каде стигна муабетов
Ако се водите по адреса во Ѓорче, не можеш да го запишеш во Влае. Во градинките во општина Карпош дозволуваат да се запишуваат дечиња кои живеат во Карпош. Летото се изгласа на совет одлуката, ги отпишаа дечињата кои не беа од Карпош.
Здраво родители, би ми значело ако некој има искуство со Монтесори центарот во Вера Циривири да го сподели со мене
Матичните некогаш даваат совет да седат дома после антибиотик затоа што уште им е разнишан имуниот систем, и постои голема веројатност во градинка да закачат одма пак нешто за што ке мора пак антибиотик. За да не го оптеретат со 2 антибиотика во 1 месец. Секако, ако е можно да се избегне градинката во периодот после испиен антибиотик.
Сакам да прашам нешто, синко 4 год е, оди во градинка и имаше пауза месец дена ради болести, сега оди 2 недели и почна да прави тикови да речам од др деца што гледа таму, сам кажува вака прај Ана (пр е имево) секој ден нови работи прај, вака се смеј Ана и кажува како де смеј, како коњче, вака кашла Ана...4,5 работи ги прави во овие 2 недели, со рацете како да лета прај се си мислам некој период е пак ама ме нервира веќе, не го караме, не го опоменуваме ништо, несвесно си прави.. Немам зборато со воспитувачите уште, нз како да постапам. Некој со слично искуство?