Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

мојата тргна на 8 брзо се адаптираше, втората недела веќе беше со спиење, првите два ипол месеци немаше пропуштено ни ден, ама последниве два глава неаме кренато од бронхит, бактерии и се што постои . за во ранец ние носиме три пелени, вода, облека за пресоблакање. влажни и крема носам еднаш месечно, зависи од градинка ќе ви кажат најубаво таму. со лесно

LadyM1 likes this.
  2. LadyM1

LadyM1 Активен член

Фала ти многу.. Инаку го оставам дома не прави проблеми повеќе е на вечер мака за спиење и плус малку е нервозно заби ни излегуваат ајде ќе видиме. Се тешам со тоа дека на деца многу и се радува и цело време се врти по нив ги гледа.. Фала ти уште еднаш на одговорот

3. LadyM1

LadyM1 Активен член

Фала ти мајка многу. Сите се така едно ако се разболи и толку е сите се болни ама ајде само нека поминува би било најубаво воопшто тоа да не се случува ама ете невозможно е дури и дома да се ни се разболуваат.

4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Odma sleden den odi. Maticnite so ovie predlozi od vrmeeto koa babite se penzionirale na 55 ili ic ne rabotele neka olabavat. Ke ti pise boleduvanje za da ja pocuvas doma za imunitet?

bertold likes this.
  5. Pacient srna

A ne razmisljas koa da go pocnes za da ne fati period koa spie? Sigurno u 3-4 noke ne se budite za sirup.

6. elimkd

elimkd Форумски идол

Молим??? Се разбира дека го будам и за сируп и за капки за очи сум го будела
    Извини ама стварно глупав ти е коментаров

mal.ecka and nevermet18 like this.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

А што е тешко да се темпира времето?
    Некој може не сака да малтретира дете во сред ноќ за терапија (освен ако е итно како тт)

mal.ecka, Meckicja, LjLj and 2 others like this.
  8. Skyler

Skyler Истакнат член

Најдобро е да се темпира времето ама и мене ми се фаќало во сред ноќ да го будам. Ќе се вратиме од лекар попладне и одма почнувам со антибиотик, не чекам и следна доза доаѓа ноќе.

mal.ecka, MilaSs12 and nevermet18 like this.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Па нека не малтретира де
    Секој си знае најдобро за своето дете ова веќе трет пат го пишувам, јас не сум видела мака не протестира си продолжува да спие.

nevermet18 likes this.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Ако де,ти буди го твоето,јас нема да го будам моето.
    Битно нека се здрави

elimkd likes this.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Епа така кажи само нека се здрави и живи не тука ќе цепидлачиме за саатите
    :)

12. Pacient srna

Po mene tebe ti e glupo budenjeto ako mozes da go izbegnes, za terapija sto se dava 1 ili 2 pati vo denot apsolutno nema potreba da se budi deteto.

LjLj likes this.
  13. barby

barby Популарен член

Здраво мајки,ми треба совет од вас, од пролет планираме да се преселиме во Скопје, на адреса се водиме Ѓорче Петров-Влае, сега не знам дали во Влае би ми ги примиле децата во школо и градинка, зошто во Влае ни е многу поблиску. Едното почнува септември прваче, другото во градинка.

14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Антибиотик и на 8 часа се пие. Последен пат таков даде докторот.
    Плус на моево секоја секоја настинка му била со температура. Тоа со чепче го решавам, ама антибиотик мора да се пие.
    Нема бегање од будење ноќе.

mal.ecka likes this.
  15. elimkd

elimkd Форумски идол

Ама дали ви е досадно и си го развлекувате муабетов со непотребни коментари или не читате погоре туку само се надоврзувате еве не знам стварно, зошто побогу би го будела на сред ноќ ако треба да пие антибиотик само еднаш на 24часа, кој тоа го прави?

значи си има терапии кои се даваат на секои 8 часа и тука сакала нејќела мораш да го будиш, освен ако ноќното спиење му е нешто помалце, во нашиот случај не е.

првично од каде до каде стигна муабетов(facepalm)

Last edited: Jan 27, 2023
  16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Ако се водите по адреса во Ѓорче, не можеш да го запишеш во Влае. Во градинките во општина Карпош дозволуваат да се запишуваат дечиња кои живеат во Карпош. Летото се изгласа на совет одлуката, ги отпишаа дечињата кои не беа од Карпош.

karak and Anaroz1 like this.
  17. ivanana3

ivanana3 Истакнат член

Здраво родители, би ми значело ако некој има искуство со Монтесори центарот во Вера Циривири да го сподели со мене :)

18. Septemvri

Septemvri Популарен член

Матичните некогаш даваат совет да седат дома после антибиотик затоа што уште им е разнишан имуниот систем, и постои голема веројатност во градинка да закачат одма пак нешто за што ке мора пак антибиотик. За да не го оптеретат со 2 антибиотика во 1 месец. Секако, ако е можно да се избегне градинката во периодот после испиен антибиотик.

mal.ecka likes this.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Jas ne ja budam ke I go dadam sirupot samo I prodolzuva da si spie gajle si nema

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Сакам да прашам нешто, синко 4 год е, оди во градинка и имаше пауза месец дена ради болести, сега оди 2 недели и почна да прави тикови да речам од др деца што гледа таму, сам кажува вака прај Ана (пр е имево) секој ден нови работи прај, вака се смеј Ана и кажува како де смеј, како коњче, вака кашла Ана...4,5 работи ги прави во овие 2 недели, со рацете како да лета прај ^_^ се си мислам некој период е пак ама ме нервира веќе, не го караме, не го опоменуваме ништо, несвесно си прави.. Немам зборато со воспитувачите уште, нз како да постапам. Некој со слично искуство?