Очигледно главна им е таму Ана па имитира се што прави она јас не би се загрижила се додека пренесува дека тоа го прави друго дете
Чупенцето има проблем со говорот, не зборува убаво, нз што точно е, го имам видено и дека се срами многу, плачи често, мојов изгледа е многу емпатичен, а е многу емотивно дете, само за неа кажува
Слушам на сите децата ви одат неколку дена во градинка и ви се разболуваат,мојава еден ден беше и еве денес е со растечен,затнат нос. Не кашла нема тт,свежа е весела. Најверојатно нема да ја пуштам утре ама да слушнам искуства,дали пуштате во градинка дете во ваква состојба?
Јас не би го пуштила ако го боли грло. А гледам некои ги носат и со ужасна кашлица и мрсули до колена, (вирус) па еве сега и син ми префати...
Е не знам ова, 17 ипол мес е не се жали уште дал ја боли дал не. Јас ја приметувам по однесувањето дали е за градинка или не. Ако е ко омалаксана цела не ја пуштам. Имам пишувано и претходно, еднаш ја однесов со нос растечен и и викам на учителката и течеше ли носот многу и она ми вика е шо ако и тече едно нема без растечен нос. Во принцип растечен нос не е болест ако нема други симптоми. Е сега ако е пропратено со болки во грло, тоа е друг муабет.
Ај и тука да прашам мајки, моето 10м ќе прави, сакам на градинка да го пуштам здравје на годинка. Искуство со приватните?
I mojata kerka uste ne zboruva ubavo k I r bukvite nemoze da gi izgovrara maticnata mi bikase da ja noseme na logoped a sestrata kaza ne mala e pred 2 meseci napolni 4 god a toa bese edna dve ned pred da napolne 4 god
Не е само за некои букви кај ова дете, проблем има поголем, нз точно што дијагноза е не сум запознаена... За неколку букви не е проблем со логопед се средува, моето сега Р почнува да ја кажува како што треба, 4 год е, да не правиме офф топици тука. Др тема почнуваме.
Nez taka kazaa za k I r ama I mojata sestra koga bese mala duri na 5,6 god gi kaza k I r inace drugoto si e se ok svrzuva recenici I se ama k I r ne a I na net citav oti do 5 god bi trebalo da gi kaze bukvite k I r
Здраво како тазе мајка имам прашање за упис во градинка Малата е 8 месеци и планирам неделава да ја запишам во градинка, планот е да тргне на 13+ месеци. Дали треба во неколку градинки да ја запишам и да се стави на листа за чекање, па каде ја примаат или само во една? И дали треба да им посочам кога би тргнала ако има место или само ја запишувам и чекам потврда и датум за да почне? Конкретно за објектите на Весели Цветови во Кисела Вода планирам.
Аплицираш на почеток, не значи дека е запишано во градинка и можеш во повеќе градинки. Во секоја ќе те прашаат за план од кога сакаш да почнеш.
Презадоволна. Секогаш пресоблечен, најаден. Првиот пат кога спиеше таму ми се јавија да ми кажат дека заспал. Е сега иако е приватна моето е во мала група од 3, пак еве го идеше две недели се на се, а две е дома од што се разболува