А добро тоа, мојов на почеток ноември ја прими. Чекам момент погоден за пуштање во градинка. Дополнително ќе ве гњавам тогаш за адаптација
Погоден момент нема. Секогаш има вируси бактерии ако мислиш на тоа. Само лесно да ги проаѓа а не ко ова моево, на слика градинката да си ја види ќе се разболи
Ти пишала Нора за препораките после МРП. Јас ја пуштив ппсле 4 дена од вакцина, ништо не и беше. Инаку летно време ти се стомачни, зимно респираторни вируси. Бирај помало зло за тргање
Само да се пријавам. Втора шанса од денеска. Она спие, јас се туфкам. Првиот пат кога ја носев не се замарав многу. Ама сега кога знам колку рикаше и колку беше болна после тоа малце ми е жал. Не знам дали да им потенцирам да не биде толку агресивна адаптацијата ко минатиот пат со оглед на тоа што првиот ден седеше 40 минути а третиот и последниот саат и пол. Со плачење константно. На другарка детето оди цел месец па дури вчера останал саат и пол. Или да не им кажам ништо ама да им ѕвонам после 10/15 минути да си ја земам. Пошто сум сигурна дека ја забораваа. Уффф малце хаос главата
А имам една другарка, година и 1 месец и е детето оди во градинка не знае парацетамол како се дава од што немала потреба. Ваљда децата ни се такви др објаснување немам
Abr kakvo utredenta odma vo gradinka ja ostaiv. Ja bocnaa za ks ja bocnaa za vakcina i si otidovme vo gradinka i celo vreme odese. 8den samo doma ja ostaiv mi se vide ko da ke kacuvs temp ama do 37.5 bese dzabe ostana ama aj. I ponatamu odi ne zakaci nisto posle vakcinata eve 3 nedeli projdoa,a odese i pred toa
Ги носите ли со кашлица? Нема растечено носе малку и е како затнато ,чиста е све само има некоја како сува честа кашлица
Ако ја чекам да не кашла, може да ја отпишам Цело време си кашла, а ништо не и е вака посериозно. И ја носам Јас углавно не ја носам ако има темп, ако се познава дека не е добра, малаксана и ако има зелени мрсолчиња
Уф фала на утеха,прв пат вака се погоди ја однесов утрово и само тука ми е умот дан е глупаво дека кашла,ама сигурно не е само таа што ке им кашла таму
Јас во понеделникот им кажав на врата "почна да кашла детево", негувателката ми кажа "ни прва ни последна, сите се исти"
Другарке, многу се потресуваш После месец мојата цел ден остануваше, не саат и пол како на другарка ти. И тоа не штима. 3 месеци ли ќе се адаптирате И да плаче и да не плаче, остави ја 20 минути денес, пола саат утре и зголемувајте. Ќе се навикнете
Па затоа реков секој прави како мисли, може... Ја имам некој уплав од градинката го замислувам како еден оооогромен вирус па више ми прпа и здрава кога ја носам а не па со вакцина
Ние да се пријавиме и тука. Прв ден денес, бебе 9 месеци. Мама од непушач пушач бидна. Оставам дете, прв поглед кон негувателката спремна за плач. Скоро 30 мин покасно (а јас со тежок трип дека детево заоѓа од плачење и се дави) ја носат нервозна само јакна зошто нејќела да облече и вриснала, инаку за прв ден била супер.
Ајде баш пишувај како ќе помине адаптацијата и јас планирам од 9 да го пуштам. Брат му на година тргна и супер беше, а за помало не знам како би било. Се плашам само без вакцина да го пуштам и лето му се фаќа, знам по одмори одат.
Мојов е "голем", година ипол, требаше да почне февруари, го пријавивме, ама уште никој не ни се јавил. А проблем е за чување, едните баба и дедо работаат, другите баба и дедо се болни и повозрасни и немаат енергија за тодлерче. И врски ни рекоја да фатиме за да го примат и имавме луѓе и се и еве уште ги нема. Тетово инаку, не знам како е во другите градови.