Појачај на храна само На толку мало детенце нема што да дадеш, а и да дадеш пр дефендил (мислам од 6 м беше види) ништо живо не помага ќерка ми си го пиеше 3 месеци и се болна си беше
Боже,зар не е тоа голем период 3 недели? Нели е вирус, а колку трае секој вирус од 3 до 5 дена. Баш утре ќе го носам на педијатар и ќе прашам до кога е заразен за околина,ма да јас мислам првите 3-4 дена. Прв симптом имаше пред 5 дена, мислев да го пуштам по 7 дена по дозвола на педијатарот секако. Тој веќе е добар, на прв ден тт,на 2 и 3 ден осип. Веќе не се жали ни на чешање. Пријавено во градинка,рекоа ќе дезинфицираат (скоро пола група се заразени)
Такамислев и јас од 7 до 10 дена дома, ко секој вирус, нека си оди штом е ок, кај нас ја затворија градинката и немавме избор мораше дома.
Мами може совет,што носите за 8 март на воспитачките? Прва година ни е немаме група за договор што како,дали цвеќе или гледав парфемчиња на c-thru во тинекс па размислував и за нив не знам што е паметно...
И кај нас немаше групен договор. Јас земав сет купка со млеко за тело и милка моментс бомбоњерчиња за двете учителки што и ја водат групата и една бомбоњера Атлантис за другиве нек се почастат што ја примаат/ испраќаат, 5-6 се вртат.
Здраво мајки, да прашам дали може детето да е запишано во исто време и во државна и во приватна градинка. Прашувам бидејќи детето мое го примија во државна градинка скоро а веќе беше запишана во приватна, и сега воспитувачите ме заплашуваат дека мора да биде одјавена од приватната прво, во спротивно немало да можам да ја пријавам во државна бидејќи системот немало да дозволи, а во меѓувреме ми кажуваат дека имаат проблем со системот за одјава и не можат скоро да ја одјават. Имал ли некој слично искуство?
Скоро ги одјавив, немаше проблем од мтпс, ги префрлав во друга градинка. Прашај во државната дали функционира системот.
Старата или новата градинка? Ние сме 13 мес, планирам од септ да го пуштам. Викаш нема место или те заборавиле?
Мами, ваше мислење..... Детево уштр не тргнато како што треба јас разнислувам да мењам клон . Имам клон ептен близу, а сега е во друг запишана. Како иде постапката за менување клон? Претпоставувам со врски е и тоа? Ако би можело од септември би ја запишала во поблиската. Да не и дојдат промени многу, а? Сега е 20м.
Син ми почна кога имаше она неполни 3 месеци. Се си фаќа од него , досега еднаш ја одмина само. И кога не одеше во градинка, син ми донесе ковид дома од едно застанување со ковидосано дете. Тоа е , неможеш да спречиш. За имунитет многу се мали мене ми забранија освен редовните -пробиотик,Д, омега.
Затвориле градинка 3 недели Кај син ми еден ден само, да дезинфицираат Децата што фатија коксаки на неполни две недели се вратија .
Nie ja menjavme ama vo druga opstina bese. Ista e postapkata samo treba i odjva za da ti ja prijavst. Ama taa ja zimas otkako ke ti kazat vo novata ok e ima mesto da.pocne togas i togas
Исто бев преплашена за малото, големата ми почна кога имаше неполни три месеци бебето па во една година само два пати префати од неа. До дете си е, не му давам ништо за имунитет.
Мами, има некоја мајка што има дете нејадач и успева да го нахрани само со занимации т.е. песнички и тв? А инаку уста не отвара. Прашањето ми е како се адаптираа во градинка со јадење?!
Срц, знаеш каква пицајзла е ќерка ми дома. Имаме зборено многу пати Во градинка само еднаш се има побунето за зелка. Друго буквално се јаде. Ги гледа другите јадат, шо ќе прави. Ќе јаде и она
Фала за надежта @brm_brm и јас имам нешто слично како твоето, треба убаво да е расположен за да јади без занимација, за брзо планирам да почни во градинка и само се секирам како ќе седи гладен цел ден...ајде можда ќе пројади и моето како на @LiquidLuna
Јас сум убедена дека ни ги тестираат живците само на нас дома. На друго место многу добро знаат што се прави, кога се прави. Ама дома си е дома Мене дома пример палента веќе не ми јаде, минатиот викенд ја направив буквално исто кај моите и излегов од соба - јадеше. ЗНАЧИ МОЖЕЛОООО
Сама себе се обвинувам шо со тв јаде ама нема што не пробав и не сака и не сака. Им пуштаат во градинка тв кога јадат?