До 8 ипол примаат идеше од 9 ми рекоа сега од 8 ипол може и така го носам и други деца носат тоа време затоа ми е чудно да не фаќа доручек
Знам и свесна сум, следам и читам стручни лица. Шо би рекла ти 'не ми кажувај за нејадење и немање килажа', јас исто би рекла и за нејадење и неспиење и немање килажа и сум читала и сум консултирала. Но не станува збор тука за 5-6 години свесно дете. Значи од сам старт со вкусови имаше одбивност а во исто време и млеко не сакаше. Млеко сум давала со занимации и скокање на глава. Јас знам што сум минувала. Да не качува килажа кога е поголема ок, нема да и давам и да молам. Имаше периоди и тв не пуштав со денови ја оставав и што добив. Добив дете од година и пол шо личи на 9месечно бебе. За тоа како не треба знам, ама тешко е да се примени. Ти си имала дете што јаде, па прекинало. Е кај мене е сосем обратно.
Mislam.deka iam.pisano jas od vakcina vo gradinka ja ostaiv si idese celo vreme. Im kazav deka e od vakcina mi rekoa samo ako javi reakcija ke ve barame
Јас минатата недела се срчкав пошто ми ја прават ќерка цело време болна а детево е поздраво од мене. И вчера ја носам и пред нас едно кашлаше ама не знаеш како, се корнеше. И само се погледнавме со негувателката. Јасно е дека и мојата ќе почне да кашла кај и да е
Епа ајде де... Уште ми вика молам за разбирање и нас ни е така кажано. Требаше да ја прашам од кого? Дај да прашам него
Се тоа се навикнуваш со тек на време и ќе почнеш и ти да ја носиш со мрсули до земја. Касно укапирав дека џабе со мрсили ги чувам дома. На дете често му тече нос.
И Варичелата ја помина банда моја,откако поминаа све живо о диво веќе намалија на болештии или поминува за два дена. Замисли малово е година ипол со набилдан имунитет од прележани бактерии и болештии.
Уште од старт ги "фати"баткото твојсите вируси. Чекам сега и малава да ги добие па да ја пуштам и неа во градинка. И на моиве се се "лепи"
Зависи од што и тече носот. Ако е прозирен да. Ако не е јас никогаш не сум ја пуштила додека не исчистиме бактерија или вирус не пројде недела до две
Јас не пуштам ако има вирус со температура вака течење на нос па и да е бактериски само третитам и го пуштам,луксузот од две недели седење дома го немам. И со кашлица проследена од бактерија не пуштам бидејки е жално таму да се мачи.
Престана да јаде некаде декември-јануар, а продолжи веќе пролетта, со тоа што до пред нецела година многу работи не ги јадеше, значи скоро 3г. Почнав со пробај ако не ти се свиѓа плукни и ќе проба ќе види и ќе изеде. Мене искрено устата пена ни фаќа од зборење и нешто пали.
Јас не знам како ги праќате децава со мрсули в градинка па и кога читам дека со месеци наназад им тече носот непрекинато и никому ништо, моево еден ден со мрсули нареден ден кашла корне, па кс крш или на брис обавезно ќе излезе нешто го лекувам 7-10дена и го праќам здраво детето в градинка, кај нас уствари се започнува со мрсули