Абе во ред, ама оди допази ги, па играчка плачка, па сакало ова она, пресоблечи ги... Шо знам многу деца ми се гледаат
2 дома не можеш да ги допазиш, секунда работа да се удрат, а не па толку деца. Ниту е безбедно за децата, ниту е фер кон воспитувачките. Нацистина преголема одговпрност е
Еве јас денес шетав 2 саата со 2 деца на лулашки па сеа ми треба психички одмор... Нема ли некоја законска регулатива колку деца смеат во група и каде да се пријави тоа.? Тие деца буквално сами меѓу себе се чуваат
Во јасли се 15. Но се запишаа тогаш 18 деца. После тоа во поголемава група не знам колку е дозволено ама запишани се премногу. И сепак се мали од 2 до 3години зошто тогаш ги учат да какаат, јадат итн итн.
Ама и тие 2/3 години се малечки уште, појма нема што треба што не. Жално е што држава нема ни 1 бранша кај што не потфрлила. Ама се ќе разберам ама за мали деца кога се работи не, не можам. Па јас ќе се разболам мислејќи го детето во таква ситуација
Голема група се, па тоа за нијанса олеснува. Сами јадат, идат во вц и сл. Од годинава се толку деца, до лани беа помалку.
Дете од 2 години сиг не оди само и не се натргнува само... Не знам еве што да кажам. Просто се запрепастив..
Зборам за групата на ќерка ми. Голема група е, повеќето тргаат на училиште од есен. Сите се самостојни. За помали деца и јас не можам да замислам. Инаку имаат реагирано родители во општина, но џабе. Морало така.
Па да.. Не дај Боже да се отвори уште некоја градинка. Максимално нека се користат старите. Просто и за просторот во кој што се цел ден се чудам колкав ли е за да има место комотно за сите.
Најлошото е што се во многу мала просторија наесто 32квадрата да е просторијата за толку деца кај нив е упола. И после болести, врати, прозори отварале. Ние на родителска ќе цркневме внатре, а не пак они. Тука јадат, спијат се прават уште тоалетот не им го ставиле внатре. За учителките неам збор сите се супер али условите 0
Toa e oti 2 vospituvacki se na 30 deca sestra mi e vo svajcarija j vnuceto najmaloto mi vnuce se nekoj mesec razlika I koga ja prasav kolku deca se vo grupata mi rece 30 deca znaci vikam kako kaj nas ne mi vika ne e kako kaj nas na 30 deca se 3 vospituvacki ne 2 malku se 2 vospituvacki na 30 deca
Во Карпош не смее над 15 деца во јасли. Прошла год кога ја запишував дури отпишуваа деца кога имаше 16. Е тоа секое чудо за 3 дена нели. Од септември почнаа 15 деца и нели Македонија е ова, кој фатил врски, кој се упикал и сега се 25. Једино позитивно е што е огромна занималната, значи сигурно 70 80кв е, па овие дека мали не се приметува дека се 100
Јасли? За бебиња што се вика уште праиме муабет. У оваа држава функционира ли бре за децава бар нешто како што треба Има да ама ете колку функционира. На папир само. Све држи лист хартија. До 3г мислам поголемата јасли. Мојата е 1 год и 5м и е во јасли 1. Над 2г се јасли 2.
Lele skroz isto 2 dena ke odi i toa do 12h i tretiot den veke angina. Eve sega doma e dva meseci i gajle nema a se druzi so decinja i doma i na igraliste. Veke strav mi e da ja odnesam se otruvme od antibiotici...