Sekogas mu vikam na maticniot da napravime bris ne ni dava vika nema potreba. Jas i maz mi si napravivme brisevi zasto od nea stalno i mene me faka grlo i cisti bea brisevite kaj nas. Pretpostavuvam deka e streptokoka od sto inace stalno angina
Ja nema uste taa ni e za primanje, uste malce sme 2 godini. Malku da se oporavime od antibioticite i ke ja primime.
Ако често фаќа ангина нема потреба од брисеви. Се знае која бактерија дава ангина Стрептокока А. И се знае кои антибиотици делуваат на неа. За жал. Има и брзси тестови за Стрептокока се продаваат во аптека и се прават дома. Е до толку ја има раширено кај деца секаде низ светов. Ама ако често фаќа ангина видете со ОРЛ решение за тоа. Ако нема друг избор и вадење крајници е опција. Превенар вакцината штити од менингит, сепса и воспаленија на средно уво. За дaва за заштита од Streptococus Pneumonie.
Мојава дека меѓу најголемите деца е, 19 ипол мес, и им помагала на учителките, им соблакала топлинки на бебињата, им ги редела во шкафчиња, шишиња им носела, влажни. И реков на учителката дека процент чекам .
Nez nie lani ja izlecivme so edna doza antibiotici I sega zasega fala bogu ja nemame a maticniot da ne mi dava toa sto jas sakam da ispitam kaj moeto dete odma go menam Inace si znae nasiot maticen dr oti bez brisevi I crp so krvna slika jas antibiotici ne davam I odma dava upati I zatoa I zatoa koga ima potreba
A znaes kakvo loso iskustvo imav od vakvi sto davaat rakav antibiotici da ne mi deluva nieden antibiotic e koga ke go imas I ti toa iskustvo togas pak taka kazuvaj I davaj da probuvaat na tvoeto dete sekakvi antibiotici
Затоа ќе си процениш дали педијатарот е во ред или не е ако на секое накашлување дила антибиотици јас и тој ќе го сменам па и 200 упати да ми даде.
А па брисеви на секое црвено грло или растечен нос добро е да се прави? Плус се чека два дена за резултати, а ако фати викенд и четири. Добар дијагностичар не упатува за брисеви на секое закашлување.
Колку дена ви трае температурата? Ако е подолг период со температура можеби треба да посетите уво нос и грло. На нас ни кажаа дека се за вадење и дека се премногу оштетени.
На нив не ама дома ми фрла подлога на земја, соблака панталони и пробува сама да си смени....неуспешно секако
Мами некоја со слично искуство за совет...скоро сме две години супер се понаша дома си игра зборува све...од септември оди во градинка денес ми кажува воспитачката дека девојчево е стално како во свој филм не соработува пример викаат воспитачкиве да се соберат играчките и мојава е како мрзелива не се замара да стане да соработува и не зборувала таму. Да и дадат играчки и така ке седи си игра... Многу ми падна неубаво кога така ми кажаа не знам што да правам,воспитачката вика едноставно може е такво детето како мрзеливо едноставно не соработува и тоа е... А дома е сосем друга приказна. Имате ли совет јас навистина сакам да е како борбена да игра со децата не сакам да е така тивка и како наивна,можам ли некако да делувам на тоа? Стално гледаме да сме излезени да се дружи...
Abe moze prvo brisevi da mu zemat pa posle ako sakas veke istiot den antibiotici da mu dades dodeka da izleze rez inace jas na nieden dr ne veruvam 100 posto kolku saka neka e dobar dijagnosticar
I mojata ne gi sobirase igrackite vo gradinka pa sto inace ako veke ti na misla sovetuvaj se so defektolog so psiholog odi na edna konsultacija so niv