Форумџика на годината

Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    6.602
    Ти искоментирале некогаш за тоа? Демек муабетот е не соработува си тера по свое...

2. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    1.847
    Имам пријателка со ваков проблем. Нејзиното дете почна во градинка на 3 год. Ја советуваја да оди на дефектолог, но детето е сосема поинакво од она што го кажуваат во градинка, зборува се и си игра со други деца, но во градинка ниту еден единствен збор немаше кажано 9 месеци. По 9 месеци се удружил со некое понемирно дете, па сега е немирко во градинка кој не престанува да зборува. Сега и тоа и се жалеле ама најверојатно ќе си најде златна средина.

На nevermet18, Meckicja и lovely91 им се допаѓа ова.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mi imaat iskomentirano oti ne gi sobira igrackite I otvoreno ke ti kazam ete jas licno ne sum drustvena osoba nemam drugarki drugari I sto site deca ne isti na niv treba da im e bitno kolku sorabotuva okolu rabotnite aktivnosti dali boe kazuva pesnicki ili ne kazuva a I samite treba da znaat oti site deca ne se drustveni nekoi se I po priroda povleceni deca kako mene I ako veke sakaat da ne e taka neka probat da ja vklopuvaat vo igrite so drugite deca oni se zatoa plateni da iznajdat nacin da go socijalizirat deteto

На nevermet18 и lovely91 им се допаѓа ова.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Greska si dobar dr prvo prave ispituvanja pa posle dava lekovi a i kaj nas ponekogas I naredniot den gi davat rez ako ne se se ceka 2 dena kako I da e nie so 1 doza sumamed pred 1 god ja izlecivme streptokokata a inace pokraj sumamed jas sprziv edno cesne luk I po 3,4 kapki stavav od toj zejtin vo koj go przev lukot vo sokceto I propolis I maticen mlec I domasen med I ja iscistivme streptokokata

5. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    9.355
    Mom's
    Не сум Славица ама малце се напнав :^)
    Еден месец тераме. Ја носев од 9:15 до 12. Во петокот ми спомнаа ако сакаш да пробаме и еден саат порано. И ајде вчера во 8:30 се нацртавме пред врата и ни отвара друга негувателка од поголема група и вика ајде јас ќе ја земам. Мојава се расплака прв пат после првата недела од градинка. Кога ја земав ми рекоа била цел ден вознемирена. Им спомнав дека може е дека ја зема друга колешка ама као немало везе тоа. А дете се навикна со џиткање одеше кај нејзините буквално.
    Денеска одиме и пак ни отвара таа. Дете зајде. И многу се напнав. Не знам дали е секаде така или тука нешто се помешала работата. Ваљда не оставаш дете на кој стигне. Па уште ми вика ајде дај ми ја и на мене треба да се научи. Абе ок е тоа ама таман се научи на другите сега и на тебе ли ма:?:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    852
    Барај да ја земаат нејзините негувателки, на детето му треба сигурност, па нормално кога ја земала другата дека се вознемирила пошто не ја знае. Има врска тоа, нормално дека има, не се сите деца исти и не им е на сите сеедно кој ги земал и однел во училна.

Син ми е ист, а веќе да речеш е голем, скоро 2 години е, па реагира ако сака да го земе од друга група учителката. Сега веќе и по име ги вика неговите за они да го земеле :) Кога имаше промена на учителка, едно 2 недели си плачеше на носење и таму сакаше во скут да им седи на познатите учителки, едноставно такво е детето. После 2 недели без проблем и се фрлаше и на новата :)

На nevermet18 и LazaLaza им се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.506
    Барај нејзините да ја земат зошто е вознемирена. И во иднина ако би вознемирена да знаеш дека можеби е префрлена тој ден во друга грпа. Често знаат така да направат што е траума за деца.

На dromka и LazaLaza им се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Ni se pojavile morbili vo drzavicevo,ki sto vidov vo sveti nikold

На Tea SK, LiquidLuna и sani99 им се допаѓа ова.
  9. Skyler

Skyler Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    13.505
    Тој еден случај или повеќе има?

10. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.062
    Мојата исто правеше кога и ја сменија едната негувателка а за да се навикне на неа секој ден она ја зимаше, моево како коала ќе се закачеше на мене и ме губеше ме тегнеше ама не се пушташе од мене. Една недела така и еве ја сега многу ја сака :D

На Meckicja и LazaLaza им се допаѓа ова.
  11. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Барај да ја зимат нејзините а иначе кај нас е така кој ке стаса на врата тој ги зима без разлика од која група се.

На dromka, Anaroz1 и LazaLaza им се допаѓа ова.
  12. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    9.355
    Епа зборев, демек не можело така пошто они као мал клон, тој период имале една дежурна што примала итн итн.... Денес била супер дури не сакаше да излезе да ја земам. Ајде ваљда ќе се навикне и на таа колку и да сметам дека е е во ред така.

На haruki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.757
    Допаѓања:
    114.243
    Нема да ја зимаат секогаш нејзините, една недела едни се одсабајле следна други, така иде.

На nevermet18, LazaLaza и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Се е до дете ама ке се навикне за брзо и ич нема да и биде битно кој ја зима.

На LazaLaza му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.142
    Допаѓања:
    38.859
    Нема да можат да ја зимаат секој ден исти. Во најмал случај, еве кај нас едната негувателка е на боледување моментално, пред 2 недели беше другата. Таа што останува од "нашите" доаѓа покасно, од 9.
    А од сабајле секој ден различна негувателка ја зима и секој ден вришти на оставање оти не ја познава.

На Tea SK, nevermet18, LazaLaza и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    1.847
    Јас оставав кој било да зема, многу брзо се научи на сите, не и беше по ќеиф ама нема избор. Во лето ќе видиш, од други клонови, од групи секој ден различни ја земаат, подобро сега на почеток да научи.

На LazaLaza, nevermet18 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.320
    Допаѓања:
    10.931
    И кај нас дежурна ја зема, дежурна ја враќа. Нејзините се на работа од 7ипол до 3 ипол едната, другата од 8 до 4. Јас ја носам во 7 15, ја земам во 4 30. Ретко ги гледам нејзините. Кој стигне ја пречекува. Имаше една што урлаше од нејзе, женава пренападно се шминка, ваљда ради тоа ама после некое време и пројде. Ќе се навикне ваљда со време.

На LazaLaza му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.652
    Допаѓања:
    24.070
    Ќе се навикнат.
    Кај нас сменија занимална и влагаа од друг влез и се погоди една намќор, значи луѓе од цела градинка само таа секој ден беше скисната, лута не знам шо и беше...
    И децава иако веќе големи плачеа, дури и оние што се да кажам послободни и итри дечиња.
    И тоа големи по 4-5 години.
    Ама сите други, добро утроо како сте, ајде повелете. Аии кај си ти кукло итн итн...
    А таа беше као па шо ако нема никој на врата, они си знаат каде да одат. А децава прв ден на тој влез.
    Еднаш мојата плачеше и оваа ее де дее па шо плачеш сите не знаеш.
    Па воспитувачката нејзина излета со паники мислеше кој знае шо се дешава и со убаво ја внесе.
    Исто има и една, супер си е женава навистина, ама мојава од бебе не ја сакаше и стално вика еее Сарче бе не ме засака и не ме засака, ама ако јас тебе многу те сакам, дојди ваму да те изгушкам. Е сега ја сака.
    А стварно у јасли само она кога ја внесуваше дете плачеше. Па ми беше глупо ахаахха.
    Криво ми е што и летна времето во градинка и што пропушти цела година со короната, ама битно има спомени.
    Како ќе се разделиме не знам...

На TeddyGrey и LazaLaza им се допаѓа ова.
  19. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    5.103
    Не знам дали се должни да објавуваат за секој нов случај.. Заштита на лични податоци my ass. Зборот ми е, кога беше букнато во Србија пред некој месец, матичниот го прашував дали има кај нас, ми рече кај негови пациенти немало, ама кај колеги што му кажувале имало.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.757
    Допаѓања:
    114.243
    Овој случај го кажуваат дека е мало бебе, иначе има стално. И јас знам едно со морбили детенце ама поголемо, нели имаше и 16г дете... Мислам ова сега им е заради новите уписи, ќе почнат да пумпаат сега.се така си мислам.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.