Како ја третиравте бактеријата? И тука пишував баш за оваа бактерија, првиот пат локално со цитерал исто знаеше да тече после терапијата ништо количински онака минимално, откако го заврши цитералот го пратив нареден ден в градинка, после една недела пак истите првични симптоми па пак брис и пак беше присутна па ни препиша амоксиклав, прекина носот после 3-4ден од терапијата. Минатата недела го однесов на уво нос и грло ради хрчењето, нема секрет во носот и нез зошто пак не пратија на брис (плачеше многу малото и се размрсулави и напоменав дека нема секрет во носот тоа му е моментално дали не ме слушна или сметаше дека треба повторно брис не знам) и излегоа чисти резултатите фала му на бога. Се надевам дека нема да е ист случајот кај вас, дека успешно сте ја излечиле
Од минатата недела ја пуштам по кратки во градинка. Боди на прерамки , маичка на кратки, дуксер или џемперче, надолу по долги. Многу им е топло внатре.
Со диво оригано и ацидосалус. Вчера бевме пак на контрола и баш ја прашав докторката кога да го повториме брисот, а она ми кажа дека нема потреба пак од брис, бидејќи тоа е бактерија која ја имаат сите деца и која се активира при пад на имунитетот (како што разбрав). Јас не знам што е правилно и како да се постапи, сите доктори различно.
I nas taka ni rekoa,mojata imase temp malku i tretiravme so sprejce so antib edna nedela i tolku. Ama isto rdce maticnsta ako e bez dr simptomi,osven rastecen zatnat nos, ne se tretira
Dobro koga ke prestanat ovie zatnuvanja i tecenje na mrsuli veke aman!!!!! Cetiri dena u gradina po podolga pauza i eve odma denes reka mrsuli aman veke pa ne e fer
Malata pocna vo gradinka pred tri meseci odese dve nedeli I super se privikna. Posle toa fati streptokoka pa morase I vakcina da primi I se fati mesec ipol da e doma. Vo ponedelnikot pocna povtorno. Vcera malce placela no se smirila. Denes Maz mi nemozele da ja izvadi od kola placela do zajduvanje. Dajte nekoj sovet
Какви топлинки за летно време им облакате? Немам ни идеја, а претпоставувам дека мора на нога нешто да носат.
Моево во моментов носи вакви платнени топлинки, како патика стил, не му се поти ногата. Детска Топлинка Кеги Yellow Trucks - Kegi Shoes. А за ептен летно време, мислам од овие поотворениве да земам - Детска Топлинка Модел Tomek - Kegi Shoes или Летни топлинки K&K (k-k.mk)
И јас уште не земав. А нели е подобро напред затворена, заради заштита на прстињата? Дека мојата е помала па затоа така размислувам
Па што знам, моево се поти доста во нозе, па вакви ми беше идеа да земам заради тоа. Инаку лани дека јасли, па по чорапчиња беше...баш ќе ги прашам учителкиве што носат обично децата во лето па ќе споделам.
мојата сега носи на цицибан т.е. од зимото како тргна ги носи овие: https://peko.com.mk/mk/detski-toplinki/2812-16335-82493-330.html#/5,големина,22 јас прашав во градинка, учителката вика овие се најдобри, а нејзе уште сега и се потат нозете
Што знам според мене подобро да има нешто на нозе ради хигиенски причини Некако многу пари се за топлинки 1500ден па нагоре јас му земав од матстар 599ден беа
Ма не е нормално ова, за бебе, дете, што за 3м ќе ги надрасне толкави цени. Сега гледав една по групите продава патичиња носени, 1800ден, абе ајде. Општо, се за бебе е со астрономски цени. Ја претеруваат малку.
Lc waikiki vidi dali imaat toplinki sega nie pred 3 ned bevme vo strumica vo lc waikiki i imase i popust na obuvkite baletanki za kerka mi kupivme za 300 den a patiki za 700 den