Не ми треба мене, се надоврзав само. Мене големото ми е големо веќе за топлинки, а малото е мало а и има од бато он колку му душа сака. Патики не купувам во Вајкики, не им е убав калапот, а на обувки дур растат не штедам, може да оди во секнд хенд јакна ако треба ама на обувка не штедам, оти трајни последици остануваат.
I jas ne stedam moeto nosi ortopedski obuvki imase ramni stapala a od second hand realno dosega nisto nemam kupeno mm e tersene vo toj pogled i ne kupuvam od second hand
Патики, чизми гледам да му земам со добар квалитет и според чергата нормално, најк, адидас… се наоѓа и добар попуст онлајн, ама што е со топлинкиве? Која е разликата меѓу мат стар, еве и ваикики тука некаде се со цената и овие со астрономски суми од кеги? За кеги имам и тука пишувано земав зимата чизми ме прелажаа дека се водоотпорни среќа ми ги вратија парите и никад уште еднаш од таму
На кој му треба носени ќе ги подарам од детево мое ич не е проблем ама 1.800ден што продава дотичната? Марка тесла?
Мора да имаат на нозе макар и папучи биле нешто со гума доле, зошто одат во тоалет, движат низ градинка.
Jas nez sto da pravam znaci mojata kerkicka se zale oti novata i ucitelka rabotela samo so odredeni deca vo grupata so nea i so nejzinite 3,4 drugarki ne mnogu retko rabotela so niv prvo ne i predavav mnogu znacenje na toa sto go kazuvase se dodeka edni rodnini ne gi prasav oti ne gi nosat decata veke na gradinka oti ne sme se videle tamu odamna i mi rekoa oti tamu decata gi dvojat i gi prefrlile vo drugata gradinka sto e blisku do taa gradinka kade sto odi kerka mi e sega radi toa nesto se mislam sto da pravam dali da ja prefrlam kerka mi vo drugata gradinka ili da ostane se kako sto e sto sovet bi mi dale
Mom's Како реагирате кога ќе си го земете детето од градинка како од рат излезено? Ја земам прееска ја гледам џигер меѓу носот и окото. Не изгребана тука баш утепана. И ја прашувам што се случило со Оливера и таа ни срам ни перде ми вика да ти кажам право не знам, не видовме. Дали сама со коцка дали со деуги дечиња незнам. Јас се збунувам во такви ситуации и си ја земав и си отидовме. Еден дедо изреагира како бе не сте виделе вика па што да ви кажам лудница е. И сега дома си ја гледам и криво ми е што не изреагира. Не знае да ти каже, не видел никој. Знам дека ќе паѓа ќе се удираат итн ама да не знаат што се случило???
Neznaat oti ucitelkata izleda e ista kako na kerka mi taa novata sto e rabote so odredeni deca samo so moeto ne imavme i nie takva slucka pa majkata na deteto gi prasuvase zenata duri i decata decata na gazdite tamu mozat da pravat sto sakaat i nikomu nisto
Два дена со саат на рацете се враќаше дома. Каснат здраво, вториот пат им кажав на учителките и ми рекоа, знаеме дека има деца што касаат и верувајте многу пазиме ама некогаш е секунда буквално пред нас се случува и не може да превенираме. Така што од тогаш си викам што е тоа е. Едно дома го чуваме па пак ќе падне и ќе се удри на најлош можен начин, таму 15 деца по кого попрво. Жално е ептен малечки, не знаат ни да кажат ни да се одбранат или тргнат ама некогаш и по потешкиот пат ќе ги учат работите. По мене бољи и искрено што ти кажала дека не знае него филм без везе проѕирен да прави.
Vcera ja zemam od gradinkata kerkickata mi i normalno si prasav sto jadela kako si pominale i ona opnana prema mene ako imalo nesto ke mi kazala da ne sum prasuvala jas samo ja izgledav i nisto si premolcev ama uste ednas ako se isponasa taka drugi merki ke prevzemam starata ucitelka bese druga i taa ednata i bez da ja prasam ke mi kaze se ama ovaa ne mi se dopaga ic novata sto ja primija koga otide ednata ucitelka vo penzija
Што поточно те интересира искрено јас одев во таа и мислам дека сеуште имам трауми иако се сменети учителките. Внуците додека одеа пред неколку години исто катастрофа се дигнато едвај едната учителка ја избркаа ги затвараше децата во шкафчињата и ги плашела дека бубачките ќе ги јадат и на крај ги преместија во друга градинка децава во К. Вода. Плус до ден денес ќе најдеш шприцови и игли во дворот зошто навечер се собираат наркомани така да ништо позитивно од таму искрено. Подобро другата графинка гледај ја до фонд за социјално ако веќе бараш во Центар.
Имав слична ситуација пред некое време. Ја вади керками воспитувачка од др. група, како партал! “Супер беше, јадена, пиена, спиена. Штрак вратата! Шо е работата му велам? Ја гледам не ми е ко шо треба, ми вели тој и тој ме удри и ми покажва шамар како и закачил. Деца се тие, немам коментар за то. Јас сеа онака нз шо дс прам, дури го прајме муабетот иди некој др родител да си земи дете, го вади воспитувачката на ќерками (изгледа имаат некоја тактика контра воспитувачки да излегуваат) и му кажвам и таа вели “Колку пати ве учам да кажвате одма, мене демек а не дома да се жалите, па ќе почнам да ве учам и да враќате, не можам дс ги допазам ми вели многу се” Значи шо да напрајме и како да реагираме нз.
Прв ден во градинка и мм ја зема после 1 саат и му ја даваат целата расплакана и двете главни вени кај слепоочниците модри и отечени со коментар... секогаш ли од плачење вака и отекуваат вените кај слепоочници? Мм нормално во шок состојба рекол, не, и си заминал. Наредниот ден одма се покажаа модрици и гребаници од двете страни на лицето. Себима удрено некаде, а не ја виделе гарант и не направија мутави, ама ај си викаш прв ден да не е одма на кавга. Веќе вториот ден на оставање мм им рекол дека детето е удрено бидејќи има модрици, ама ја примила друга жена, и така помина. Цел месец после тоа кажуваше дуууууум дека правела со главата во градинка и покажуваше со глава како се лупа од земја, сликовито Туку ај да прашам. Во јасли е и од сам старт толинките си ги земаме дома. Т.е. ни ја предаваат со топлинки и ние ја преслакаме во патики. Луѓе секој ден ѓонот го тријам со четка...изналепено повраќаници, влакна, храна. Секаде е така?
Од 1 март иде во јасли поголемата група, тргни застани додуша ама топлинките стално му се чисти. Еднаш ради реда му ги исправ да не е без ич.
Јас со црни раце го земав од јасли. Од каде е црно секое сабајле џогираше жената зошто уште беше мокро ние кога доаѓавме. Мислиш надвор играл во пепел црни , а не во градинка. Бактерии и не фаќаше, а и да фатеше лесно поминуваше ама затоа за 3 саати во градинка гнојна фаќаше и се карав со тие таму ама џабе