Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Deneska ja zemam kerka mi od gradinka i oti nose ortopedski obuvki sto potesko se zakopcuvaat na zelezce se od stranata sednav da ja obujam i doagaat tie majki so cii deca ucitelkata rabote mnogu i ona bez da ja prasaat im kazuva kako si pominale decata vo gradinka a na mene samo mi ja tupna kerkickata i tolku. I sega vo ponedelnik ke razgovaram so direktorkata za ova

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    32.128
    Не, ќерка е само на чорапи во јасли, не носи топлинки. И чисти и се чорапите, можам да кажам дека повеќе дома и се прљаат од мачката отколку таму

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    32.128
    Што и е со понашањето на таа (facepalm)
    Јас не се многу замарам прашувам само дали јадела и дали спиела, ама се имам начекано со мајки што прашуваат подетално и баш како што треба им кажуваат. Оваа вашата намќориште. Ич не ги сакам таквите значи |(

На Meckicja и lovely91 им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    И воспитувачката на мојата е таква, од врата ми ја дава и бега. Каде со вакво однесување се прашувам. 8) Но така е кога вработиле и ќоро и салати, да кажам партиски.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    32.128
    Свашта. Ко да ќе ги тепаш, а не да ги прашуваш за детето.
    Кај нас кога ги зимаме обично е само едната негувателка, и пример ако имаат повеќе дечиња си кажува "Се е во ред - јадена/спиена, имам дечиња сами внатре, извинете морам да се вратам" и тоа е тоа. Ако има некој друг внатре, јас со негувателката завчера си направив муабет и за детето што како било, и за парфемот што го носеше оти многу убаво мирисаше и ми кажа како и готват таму оти дома некои јадења не ги сака а таму ги јаде. 10 минути може праевме рандом муабети што не беа ептен поврзани со ќерка ми.

6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    So ovaa nasata nema sansi takov muabet da napraves a i kerka mi non stop kazuva oti so odredeni deca na gazdi rabotela non stop a so niv ne inace kerka mi e so taa grupa od 4,5 god kade sto decata se razbiraat veke i ima uste 1 god da ode na gradinka i posle ke trgne na skolo ama jas ic ne trpam vakvi rab od tipot ovie deca se na gazdi i ke rabotam samo so niv i vo ponedelnik ke bide kazano se na direktorkata

На tina2018 и lovely91 им се допаѓа ова.
  7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Kazana e veke na direktorkata gospogata e kazana i kazaa oti ke se menuvaat rabotite ne.a da e taka veke

На tina2018 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.254
    Допаѓања:
    19.040
    Мислам дека во 90% од градинките таков одговор ее добива " не сме ја виделе". Кога тргна еаду вакви х работи го префрлив во приватна. Сега како што сум надрндана за дете од се и сешто може и да ја избоксирам јас ама пошто ќе ја лежиш ко за човек, прво што би направила го носам на итно во градска, вадам извештај и директ кај директорката и во општина. Не се зафркавам ако е многу модра посебно заштити си го детето.

На tina2018, LazaLaza, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.362
    Допаѓања:
    22.941
    Ако има следен испад таа, пиши ми ја која е и која градинка, има да ја разбере цела држава.

10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas edna takva ja zafrknav mojata ućitelka od 1 do 4 oddelenie sto vikase ti na dr ti na direktorot a na nas decata na rabotnicite sto bevme ne uslovuvase samo so tu mene mi vikase oti nema ni osnovno skolo da zavrsam i mi stavase 2,3 ocenki i dojdov posle 5,6,7 oddelenie pominav so 4, 8 oddelenie pominav so site 5 skroz odlicna i se zapisav da ucam kurs po grcki jazik i sredno 4 godisno obrazovanie 1 god ja pominav so 4 vtora so 5 ,,3 so 4 ,4 so 5 i vo meguvreme go ucev i grckiot jazik. I nego go zavrsiv i se vrabotiv i koga veke zavrsiv so skoluvanjeto ja sretnav mojata ucitelka i go.lepnav toa vo oci i maturata ja poloziv so 5 oti tie sto ona gi galese odvaj zavrsija sredno skolo. a taa sto ne se znaese dali ke zavrse i osnovno skolo zavrsi i sredno i kurs po grcki jazik i zaneme neznaese sto da kaze za ova zatoa ne molcete i ne trpejte nikakvo ponizivanje na vas ili vasite deca sekogas moze da bide podobro

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    I mojata e po corapi vo jasli cisti i se.

Vo gradinkata na kerka mi nasle kamera vo plisana igracka dete sto ja donelo i sea ne im primale igracki da si nosat...jas sum prezadovolna od gradinkata i ne znam sto e celata prikazna ama znam kolku kerka mi e privrzana za edna prekrivka sto ja mkne segde sekogas i spie so nea. Da treba da ne ja nosi ke si iame problem,sigrni ima decinja so mece zajce taka sto se kojznae kako ke se razberat roditelite soniv.
    Sto treba da si be kamera da turas u igrackata za.vo gradinka nr razbiram

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    32.128
    Камера?? :x ау, свашта

13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Kameri stavaat za da vidat kako rabotat ucitelkite so decata da ja vidat roditelite realnata slika dali rabotat so decata kako sto treba ili ne jas nekni ne staviv kamera ama prativ svoi luge sto se vraboteni vo gradinkata da vidat dali e tocno toa sto go kazuva kerka mi oti ednata ucitelka rabote samo so odredeni deca ne so site i izleze oti e tocno toa sto go kazuva kerka mi i otidov ja naklevetiv na direktorkata taa ucitelka sto rabote samo so odredeni deca

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.173
    Допаѓања:
    10.605
    Како бе камера?
    На што личи тоа? Неовластено снимање на деца не верувам дека е легално. Јас да сум одма ќе ги пријавам родителите на детето.

На lovely91, Sofi.ja и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    32.128
    Едно е да пратиш свои луѓе а друго е да ставиш еб.на камера и други луѓе да ти го гледаат детето кај што е голо и слично. Свашта шета по оваа планета, а ова мене ми е језиво, искрено.

На Sofi.ja и Tea SK им се допаѓа ова.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Кај мојата во градинка има деца што се повеќе сакани.
    Дефинитивно се уверив во тоа пред некој ден кога ја земав. Не сакам да реагирам кај директорката зашто ќе појде во школо од септември, уште јуни ќе оди во градинка. Но ова што го прават не е во ред. Децата на доктор, учител, наставник се привилегирани. Срамота.

На lovely91 и Meckicja им се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.362
    Допаѓања:
    22.941
    Dali ti se veruva deka so placenje sum idela vo sredno od 1-2 profesorki sto ni bea. Tolku bea zlobni i namesto da ti pomognat oni te rezilea i sramea pred cel klas. Obavezno izdvoeni nekolku deca i taka teraa.
    Jas nemozam da razberam prosveten rabotnik koj svesno ucel da bide nastavik, profesor ili ucitelka/ negovatelka, da ima averzija/ odbivnost kon nekoi deca.
    Deca se bre. Pa i doma da gi ima nejzini 2-3 nema da bidat isti, a ne pak 30 decinja sekoe razlicno.
    Na site se posvetuva isto vnimanie, kade treba poveke rabota da, ama ne samo so deca cii roditeli se nekoj i nesto. I drugite se deca na roditeli , pa i od dom da se deca se pobogu.
    Strasno e koj se se vrabotuva. Drugarka idese na praksa vo gradinka koja vazi za mnogu falena, ona sto mi go kazuvase, grutka vo gradi mi tezi za tie decinja.
    Sedat so saati na noksir i ne im davaat da stanat, so mrsuli niz celo lice, ne im davaat voda deka ke mockale…Samo neznam dali doma so svoite deca vaka pravat.

18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Abe vo pravo si zatoa potpolno si vo pravo ama od taa pricina stavaat kameri

19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    U niedna varijanta ne mi e ok da stavas kamera. Ne e toa doma bebisiterka ima i dr deca tamu. Ete sea od radoznalosta ns edej roditel na site deca im gi zimaat igrackite na vlez....sto se tie krivi radi edna budala.
    Da znam deka e vi grupata na kerka mi pravni merki ke prevzeman zaso neovlasteno mi go snimal deteto...sliki ne ni prakaat po cel den od decata radi toa oni ke snimale. Zemi si doma bebisiterka pa snimaj

На LiquidLuna, lovely91 и Tea SK им се допаѓа ова.
  20. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Мајки до колку месеци се јасли во вашите градинки? Кај нас од 9-18, сега сме 12 месеци и една од учителките ми рече во септември да сум ги префрлила во поголемата група што почнува од 18 месеци. Прашав нели автоматски се префрла цела група вика ааа па не, ко демек од септември ќе дошле 9месечни бебиња и моите ќе биле најголеми немало да им биде интересно, а сега во нивната група има неколку дечиња со по 2 години. Кај вас како е?