Toa vazi ako ne ode neprekinato 6 dena se namaluva a ako 2 dena odi vo mesecot posle 2 ne pa pak da ode ne se odbiva od cena
Не да пие, туку во кашичка колку да провериш дали ќе има реакција, ако нема реакција толку, понатака ти си тераш со доење. Таму во кашички им даваат само, пример чоколино, фрутолино, сутлијаш, да пијат не им даваат. Инаку било какво, јас со алпско словенско пробав 3,5, немаше реакција и толку завршив со млеко.
Какви обувки носат вашите преку лето во градинка? Затворени топло му е, ипанема го стегаат со чорапи 2 пара му сменив, а на боса нога не сака, едни отворени напред со лепенки не му се удобни. Не знам веќе што да му купам, не ми се фрлаат пари за џабе.
Исто ќе ти предложев и јас. Веќе втора година бираме од мат стар со лепенки и супер тера. Имаат они и затворени модели напред.
Во Аеродром во новите згради кај што е Локо Кроко и Просветно, и карши Силбо на Партизанска. А има дел од нивните производи во едно дуќанче позади Бисер кај пазарчето.
На големото му земав од Базаро гумени сандали отворени со лепенки,добри му се. На малото од Мат стар му земав ги видов од тука некоја мајка ги стави и стварно се добри. И не се топлинки како платнени патики се. Ама повеќето маливе боси биле ги соблакале сами.
Чек ја сега како падната од марс да прашам, мојов има периоди кога не оди, периоди кога оди, повеќе не оди реално, а иста сума плаќам секој месец. Ако не оди треба да се плаќа помалце или како? И за во летни месеци како се плаќа? Зашто најверојатно нема да оди цело лето.
Кај нас е вака, плаќам 1490 за тековниот месец ( Јули ), ако не оди цел месец, во Август сметката ми е помала. Мислам дека за место се плаќа 580, ама за тоа треба да им кажеш однапред. Сега гледав по сметките како ми ги праќале, неможам да сфатам како намалуваат во случај на болест. Минусираат од ден по 20-30 денари ваљда
Ja pustam po patiki i corapi. Ni rekoa ne im oblakale toplinki letno vreme toplo demek pa valjda sedi po corapi. Pustaat klimi nekogas ladna ja zimam i eve nosot se rastece od sto ne e ucena na klima da sedi
Јас сакам да прашам како ги облекувате периодов. Жешко е за со боди и од горе маичка а сепак клима им е пуштена па ми е страв да не настине кичма...
Секаде има клима? Прошла недела беше со долна маичка и горе на кратки, ми рекоа или само по боди на кратки или само маичка на кратки.
Стварно не знам ,кога ја зимам ладна е а и лани беше така по тоа знам дека имаат клими и ги пуштаат. Ама некако не ми фаќа и мене умот да носи и боди и маица. А и не верувам цел ден дека се укл климите..