За прва мала груоа, 2 годинки за спиење што носите во градина едноделни шпохозни или дводелни пижами? До сега не ги пресоблакаа за спиење во јасли.
Мене ми имаат речено во јасли и градинка општо никако целосни пантолони или шпихозни, првото зошто им се влечат по земја ако се соблакаат сами, а второто им било напорни облакање соблакање. Моето само идеше во вц и многу внимаваше ама ете, ми рекоа Мајка чувај си ги овие пантолони за шетање, во градинка веќе не.
Јас не практикувам исцело да носам пижами или панталони во градинка,секогаш дводелни пижами,исцелото за дома си ги користам,не се згодни за таму за пресоблекување затоа.
Здраво мамички , ќе ве замолам за искуство за Росица Ѓорче Петров, објект Калина и Рипчиња. Може и приватна порака. Многу Ви благодарам однапред
Jas prv pat slusnav od vas oti nekoi nosat pizami i oti gi presoblekuvaat i aj ke recam mojata e 4 god golema e neli ama prasav i majki na pomali deca i mi rekoa oti ne nosat pizami i nivnite deca ne gi presoblekuvaat vo gradinkata
И моето е без малку 4 год. И не ги пресоблакаат во пижами, големиот исто додека одеше во градинка не ги облекуваа во пижами. Никогаш никој ми нема побарано и за двете деца.
Кај нас во јасли кога беше обавезно сите деца спиеја во пижами ама таква негователка богами ретко се наоѓа, презадоволни бевме сите.
Во јасли не ги пресоблекуваа. После тоа да обавезно во пижамки, не сум сигурна само дали откако прејдоа во група 2-3 или наредната година. До крај спиеа исклучиво во пижами. Ги носевме понеделник, ни ги враќаа во петок. Во короната само имаше глупав протокол, требаше нови пижами да носиме во петок, да отседат таму за да им ги облекуваат во понеделник.
Не знам во која тема да го поставам прашањево, дали после вакцинирање ги чувате дома 2 недели (кога се малку поголемки зборам). Малиот е 3 ипол, превенар последната доза му ја доцнам 2 години - откако тргна во градинка никако да се погоди да го вакцинирам, сакам сега додека сме на одмор, ама имам фора да го чувам изолиран една недела само, после ќе мора во градинка. Фала