Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Доволно ти е . Не се оптеретувај

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    5.707
    Само после мрп ја чував две недели,за другите вакцини два дена и толку...така да мислам нема потреба повеќе од два дена,баш и кога кажав дека била дома два дена после вакцината од градинка ми рекоа не било проблем и нареден ден ако ја однесам ќе знаеле да ја пратат ако нешто.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.404
    Допаѓања:
    31.863
    Ваљда е за овде прашањето. Дали некој носи пелени гаќички во градинка? Дозволено е или да носам обични пелени за таму а дома гаќички? Уште август ќе биде во јасли, после ќе оди прва мала од септември.
    По практични ми се дома ама таму не знам дали ќе сакаат да ја соблекуваат надолу цела за гаќички :?:

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.960
    Допаѓања:
    12.994
    Нема да сакаат :D Полесно им е во обични за да не ги соблакаат скроз така да, за таму обични пелени.

На tina2018, dromka, Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    7.608
    Кај нас бараа обични пелени баш за да не го соблекуваат цел, а дома си користевме гаќички, во градинка обични носев.

На tina2018, dromka и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.404
    Допаѓања:
    31.863
    Така и си мислев :D
    Фала ви :l:

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    7.608
    Супер, фала ви.

8. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    476
    Што носите како подарок кај дечиња од градинка? Прв пат сме повикани кај детенце од градинка на роденден во игротека. 2 години возраст.

9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    7.608
    Маичка и гаќички, блузичка, фустанче за девојчиња и киндер чоколадо, ако е поевтино тоа што сум купила носам и сликовница/ боенка. Во глобала алишта купувам

На tina2018 и Lilijan7 им се допаѓа ова.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.411
    Допаѓања:
    18.650
    Друштвена игра,пижами,маичка,сликовница+играчка

11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.282
    Допаѓања:
    28.013
    Играчка меѓу 500 и 800 мкд

12. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.099
    Што давате за имунитет за децата во градинка? Една недела во градинка и кашлаат, растураат. Дефендил давам веќе 3м.

13. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.960
    Допаѓања:
    12.994
    Од сирупите ништо, само пари фрлам, а ништо не помага. Почнав сега со матичен млеч за големиот (3 год), јајце од препелица, повремено прополис и насабајле пие лимон и мед во вода, па ќе видиме резултати за некое време кога ќе тргне пак во градинка. Не знам колкави ти се децата и што смеат, на бебево (10м) ништо не му давам, да видам прво како ќе помине адаптацијата.

14. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.267
    Допаѓања:
    9.234
    Еве и јас да се придружам на членката погоре. Мојава оди од март
    Мојава оди во градинка од март. Она имаше година и 4 месеци. Ништо не и давав освен што одсабајле пие сок со лимон, портокал и едена лажица мед. Овие скоро 6 месеци два пати се разболе само. Не знам, можеби е индивидуално.

На azelea и Skyler им се допаѓа ова.
  15. Babyboy2020

Babyboy2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2021
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    107
    Јас му давам рибино масло 1 лажичка дневно и Мултивитамин Бекутан не секој ден и еднаш во 3 4 месеци ми се разболува ама оди више 2 години од една година е започнат сега е 3

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ацидосаулус побарај спреј што се става во нос и грло како заштита е од бактерии кај некои доста помага. Али пак не е страшно доколку се без температура. Мојот еден ден оди во градинка за 3 саати фаќа гнојна ангина и 15 дена со темп е. А вака надвор и со прљави раце е и ништо не му е од игроотеки исто по 3 саати седи и пак здраво право е.

На Lisicko и tina2018 им се допаѓа ова.
  17. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    477
    Јас сакам да прашам дали ви се случило и како постапувате во случај кога одредени деца константно ги тепаат другите? Во случајов кај внук ми има дете што постојано ги тепа другиве дури се случило за врат да фати дете, воспитувачкиве се вадат дека не виделе или дека е тоа детска игра. Се работи за поголеми деца од предшколска возраст што знаат и убаво си кажуваат што се случило и мислам не е во ред едно две деца да ги теторизират сите други. Сестра ми ми кажа дека реагирале и во групите и на родителите ама ете се повторува. Кога слушнав дека давело некое дете ми се споија жици, ми идеше јас да отидам таму. Особено што се работи за поголеми деца и очекував дека нема да има вакви работи, демек поразумни..

18. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    2.370
    Имаше случка слична кај големиот. Од дете кое обожава да оди во градинка и да се дружи, стигна да моли да не оди. Имаше уште само неколку месеци до крајот и не изреагиравме, а размислив да се реагира во управа. Детето фрлаше со столчиња, превртуваше масички. И не можеа ни воспитувачките да се справат со него.
    Најтажно е што родителите не си превземаат ништо, а не е нормално дете таков гнев да има во себе

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Ако не реагираат ни воспитувачките, ни родителите, нека пријават во управата.

20. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    И кај поголемиов имаше дете што сите ги тепаше буквално сите секој ден се жалевме од воспитувачките добивавме одговор "зборувано е со родителите не сте единствени". Пишавме и во групата и на состанокот дирек на мајката кажавме жената се навреди демек тоа било напад на нејзиното дете. Женава беше свесна дека детево сите од група го одбегнуваат зошто се случувало и пред родителите да истепа дете...Демек пред исклучување беше не знам што... заташкуваа џабе се жалевме еве завршија. Тоа дете истото ќе го прави и сега во училиште..