Катастрофа, јас не разбирам и вистина се вознемирувам кога ми кажуваат... Јас разбирам деца и ние сме се карале ама постојано да се тепа, да дави да клоца.. Не сум уште родител и не сакам многу да делам памет ама како може ако гледаш дека детето ти е агресивно да не преземаш ништо па уште и навреден да си.. И воспитувачките не разбирам зашто не реагираат да го скараат едноставно другиве деца да се осетат дека некој ги штити таму а не како сами на себе оставени да се плашат
Jas odma ja pustav.otkako pocna gradinka primi mrp i use edna posle toa ne znam sto bese.od bockanje u gradinka odese niso ne i bese niti imase reakcija. A so vakc pred gradinka obavezno temp krevase doma
1.Распеана младост 2.Пролет 3.Орце Николов 4.Мајски цвет Во Скопје најдобри се: 1.Росица-Ѓорче Петров 2.Срничка Аеродром Имаат доволно персонал,а другиве кубурат со кадар,е сега до кого е,дали до Општините,до МТСП или до Финансии,не знам,ама според мене на градинки и училишта,не смее да се штеди,треба да бидат први,и по финансии и по работен кадар,но секако непартиски ако е воопшто возможно тоа
Vo karposh se tie 4 gradinki megutoa po novo sega deteto go zapishuvas sprema mesto na ziveenje. T.e. licnata karta na roditelite
Моето оди во мајски цвет во јасли група 18-24 ,јас лично сум супер задоволна . Детето преубаво ми го адаптираа весел оди и се враќа . За најдобра не знам можам само од искуство да кажам, комшиката исто носи дете таму во поголема група многу е задоволна. Ова зборувам за мајски цвет во Тафталиџе.
Непартиски не може никако, ни во градинка, ни па на друго државно место, еве јас положив за негувателка ама не работам.
Ако немаш врски, нема шанси да работиш. И јас имам факултет што само партиски може да се вработиш, дипломата ми е џабе. Работев надвор од струката. А моја колешка одма најде работа, татко и е потрчко на владејачка партија. Па после разочарување кај младите, е тоа е де.
Јас сметам дека такви деца претставуваат опасност и не е во ред да тероризираат цела група. Пред години и години кога јас бев дете исто имаше на роднини дете што ете не се “снајде” во таква средина и луѓево плаќаа жена да го чува, се снаоѓаа. Искрено сите сме родители и не знам какво ќе биде моето дете нели ама мислам дека најмногу влијание ума и домашно воспитување и средината во која расте детето. Има толку многу дисфункционални семејства, а не секое дете е за во градинка.
Моја многу блиска особа работи во градинка. Вели не можам да ја дочекам пензијата. Од жена која премногу си ја сака работата. Принципиелна. Бебињата ги спрема уште од јасли за одвикнување од пелени за во поголема група. Вели нозете ми се враќаат, не можам да се разберам со родителите. Соработка 0, како за детето од комшиите да се работи не за новното. И најгласни се секогаш оние со проблематични деца. Потоа тоа се влечи и на училиште, нивните нема шанси да направиле нешто, а тероризираат цел клас. И штета што нема доволно педагошка служба која работи со децата, а наставниците и воспитувачите само "голтаат" од страв да не останат без работа.
Jas davav defendyl i mollers sega nisto ne davam i sega odkako ne sum dala nisto ne sme se razbolele voopsto od veligden navaka osven malku limon vo sokot maticen mlec za deca od zegin cist domasen med i domasen madzun a prethodno cela zima bevme na antibiotici i bronles pokraj defendyl i mollers
Чекај сега, пишуваш ништо не даваш па си наброила матичен млеч, мед, маџун… ова се во еден ден даваш? јас набавив маџун сеуште не сум почнала да давам, покрај маџун можам и мед да му давам или туу мач ќе е?
За имунитет ќе си почнете со време, октомври, ноември и декември, па цела година раат. Скоро 5г давам така сирупи и фала богу каде каде е подобро. Не може сируп за имунитет да делува за 1 недела, и да се пие во период на вируси и да очекуваме да има магична моќ. Моето пие Дефендил, витД, витЦ и омега и фала богу е добар. Знае да се разболе, ама ништо во споредба со тоа колку беше болен кога почна во градинка.
Moeto piese zimata i pak se razboluvase odkoga trgna vo sept za prv pat vo gradinka sega ne pie i fala bogu se nema razboleno voopsto
Откако 2015 година,влезе политика во градинките и училиштата нема ни квалитет,ни бутур,тешко на децава кои се наша иднина,а иднината катастрофа,ако се продолжи вака,тешко нас. За успех мора квалитетен кадар во градинки,училишта и здравство,ако тука има предност политика vs стручен кадар,ништо не правиме.
Порано за да добиеш работа како воспитувач или неговател,и да работиш со деца,гледале све,не само диплома и ајт во занимална,него го гледале изгледот,гласот,гестикулациите и многу други работи,а сега - а ти си Бранка на градоначалникот,-да,јас сум, епа ај честито од утре си во група со деца од 2-3години. Се додека е вака,тешко нас.
Членки ве молам за помош, за бебе 9 месечно која градинка ја препорачувате бидејки треба на работа да почнам од октомври