Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    477
    Катастрофа, јас не разбирам и вистина се вознемирувам кога ми кажуваат... Јас разбирам деца и ние сме се карале ама постојано да се тепа, да дави да клоца.. Не сум уште родител и не сакам многу да делам памет ама како може ако гледаш дека детето ти е агресивно да не преземаш ништо па уште и навреден да си.. И воспитувачките не разбирам зашто не реагираат да го скараат едноставно другиве деца да се осетат дека некој ги штити таму а не како сами на себе оставени да се плашат

На Meckicja, karak, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Jas odma ja pustav.otkako pocna gradinka primi mrp i use edna posle toa ne znam sto bese.od bockanje u gradinka odese niso ne i bese niti imase reakcija. A so vakc pred gradinka obavezno temp krevase doma

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Бела Луна

Бела Луна Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    124
    Која градинка во Скопје - Карпош е најдобра?

4. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    1.Распеана младост
    2.Пролет
    3.Орце Николов
    4.Мајски цвет
    Во Скопје најдобри се:
    1.Росица-Ѓорче Петров
    2.Срничка Аеродром
    Имаат доволно персонал,а другиве кубурат со кадар,е сега до кого е,дали до Општините,до МТСП или до Финансии,не знам,ама според мене на градинки и училишта,не смее да се штеди,треба да бидат први,и по финансии и по работен кадар,но секако непартиски ако е воопшто возможно тоа:!:

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    5.422
    Vo karposh se tie 4 gradinki megutoa po novo sega deteto go zapishuvas sprema mesto na ziveenje. T.e. licnata karta na roditelite

6. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    536
    Моето оди во мајски цвет во јасли група 18-24 ,јас лично сум супер задоволна . Детето преубаво ми го адаптираа весел оди и се враќа . За најдобра не знам можам само од искуство да кажам, комшиката исто носи дете таму во поголема група многу е задоволна. Ова зборувам за мајски цвет во Тафталиџе.

На merry.blues му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.968
    Непартиски не може никако, ни во градинка, ни па на друго државно место, еве јас положив за негувателка ама не работам.

На Meckicja и Martka им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Ако немаш врски, нема шанси да работиш. И јас имам факултет што само партиски може да се вработиш, дипломата ми е џабе. Работев надвор од струката. А моја колешка одма најде работа, татко и е потрчко на владејачка партија. Па после разочарување кај младите, е тоа е де.

9. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Јас сметам дека такви деца претставуваат опасност и не е во ред да тероризираат цела група.
    Пред години и години кога јас бев дете исто имаше на роднини дете што ете не се “снајде” во таква средина и луѓево плаќаа жена да го чува, се снаоѓаа.
    Искрено сите сме родители и не знам какво ќе биде моето дете нели ама мислам дека најмногу влијание ума и домашно воспитување и средината во која расте детето.
    Има толку многу дисфункционални семејства, а не секое дете е за во градинка.

На Martka и tanjaaa им се допаѓа ова.
  10. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    2.370
    Моја многу блиска особа работи во градинка. Вели не можам да ја дочекам пензијата. Од жена која премногу си ја сака работата. Принципиелна. Бебињата ги спрема уште од јасли за одвикнување од пелени за во поголема група. Вели нозете ми се враќаат, не можам да се разберам со родителите. Соработка 0, како за детето од комшиите да се работи не за новното. И најгласни се секогаш оние со проблематични деца.
    Потоа тоа се влечи и на училиште, нивните нема шанси да направиле нешто, а тероризираат цел клас.
    И штета што нема доволно педагошка служба која работи со децата, а наставниците и воспитувачите само "голтаат" од страв да не останат без работа.

На karak, Martka, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas davav defendyl i mollers sega nisto ne davam i sega odkako ne sum dala nisto ne sme se razbolele voopsto od veligden navaka osven malku limon vo sokot maticen mlec za deca od zegin cist domasen med i domasen madzun a prethodno cela zima bevme na antibiotici i bronles pokraj defendyl i mollers

На Lisicko му/ѝ се допаѓа ова.
  12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.362
    Чекај сега, пишуваш ништо не даваш па си наброила матичен млеч, мед, маџун… ова се во еден ден даваш?
    јас набавив маџун сеуште не сум почнала да давам, покрај маџун можам и мед да му давам или туу мач ќе е?

13. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.960
    Допаѓања:
    12.994
    Не е ту мач, различни производи се и онака по едно лажиче се јаде од двете.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Nisto ne davam od sirupi i da se vo eden den davam od ova

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.310
    За имунитет ќе си почнете со време, октомври, ноември и декември, па цела година раат. Скоро 5г давам така сирупи и фала богу каде каде е подобро. Не може сируп за имунитет да делува за 1 недела, и да се пие во период на вируси и да очекуваме да има магична моќ. Моето пие Дефендил, витД, витЦ и омега и фала богу е добар. Знае да се разболе, ама ништо во споредба со тоа колку беше болен кога почна во градинка.

На Lisicko му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Moeto piese zimata i pak se razboluvase odkoga trgna vo sept za prv pat vo gradinka sega ne pie i fala bogu se nema razboleno voopsto

17. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Откако 2015 година,влезе политика во градинките и училиштата нема ни квалитет,ни бутур,тешко на децава кои се наша иднина,а иднината катастрофа,ако се продолжи вака,тешко нас.
    За успех мора квалитетен кадар во градинки,училишта и здравство,ако тука има предност политика vs стручен кадар,ништо не правиме.

На tina2018, elimkd, Doktor F и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Порано за да добиеш работа како воспитувач или неговател,и да работиш со деца,гледале све,не само диплома и ајт во занимална,него го гледале изгледот,гласот,гестикулациите и многу други работи,а сега - а ти си Бранка на градоначалникот,-да,јас сум, епа ај честито од утре си во група со деца од 2-3години.
    Се додека е вака,тешко нас.

На tina2018, bertold, Doktor F и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    За жал. Инаку политиката е влезена и во приватни фирми. Страшно е каде живееме.

На tina2018, Martka, Doktor F и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ajlinnns

Ajlinnns Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Членки ве молам за помош, за бебе 9 месечно која градинка ја препорачувате бидејки треба на работа да почнам од октомври