Во сите круцијални сектори. Здравство, судство и образование. Додека треба да се фаќаат врски да се запише дете во градинка нема да не биде. Страшно. Вложуваш, инвестираш, работиш во државава и кога нешто треба да добиеш ти го врти грбот секоја една институција.
Кога вашите деца ја прекинаа и таа единствена дремка во градинка? Син ми само што наполни 4 и наеднаш веќе не сака да спие во градинка. Лежи мирен таму,не галами ама едноставно не спие. Дома веќе скоро година не преспива преку ден за викенди и сл, ама во градинка до сега си ја тераше дремката и наеднаш пресече.
Ги носевте летово во градинка? Јас не сум од април, а од септември ќе почнат, уште немаат 3 год, и сметам дека не треба да одат, и искрено сум на двоумње со тие градинки заради болестиве, и ми се преку глава.
Mojata kerka e 4 god i ode na gradinka i od april potocno od veligden navaka fala bogu se nema razboleno mozda oti se pomalku deca nez
Зошто неговата др смета дека е нежно дете и дека одма му ослабува имунитетот и ќе е повторно често болен, вака јачаме имунитет со храна и сируп Саностол, па да направи 3 год е подруго демек, што знам што да кажам, зависи и од детето ваљда.
Летно време надвор ги вадат и си седат во двор што е сто пати подобро од тоа кога ќе одат во септември и затворени во занимална.
Кај нас не ги вадат, дека се заедно сите и мали и големи, па така повеќе плачат. Затоа внатре си седат помалите и во лето секако.
Тоа е. Нека не спие. Учителката почна да ме напнува да му зборам дома за спиењето. Не можам да тероризирам безвезе дете,кога сам несака да спие. Не е веќе мал,доколку нема потреба од дремката нека лежи и нека одмара.
И мене ме напнува учителката да го терам да спие дома, а тој од 3 години не спие преку ден. Некогаш плаче да го земеме пред спиење дека го тера да лежи. И јас мислам дека веќе се големи за дремка.
A vie ste izgleda najgore. Mojata bese tamu do.spojuvanjeto ama na tie skali nauci do 10 da broi Vi dadoa li praski?