Madzun od pazarot vo strumica go prodava edna zena od demir kapija a med od prilep poracuvam od cvetanka boskovska ima fb zenata a i licno se znae majka mi so nea
Ако имаш некој од Кавадарци за маџун јас од таму порачав тука што прочитав а за мед се наоѓа има медари
Фала ти мила сега ја побарав на фејсбук жената ама има неколку, може ли во порака да миоратиш директен линк или слика од профилот?
Мајки ве молам искуство си градинка Чекорче во Аеродром (до Ѓоргија Пулевски).Ќерка ми треба да почне таму од септември.Се секирам како ќе и биде.Има 2 години и 2 месеци.Претходно одеше во Колорес, ама ептен се разболуваше, па мораше да ја отпишеме.Од мај е дома.Ме интерисира како е во Чекорче, од храна, по колку деца се во група, искуство со негувателките.Секое позитивно или негативно искуство ќе ми значи.
И јас ти потврдувам за таму дека градинката е супер,од цел тим на воспитувачки до негователки.Ќерка ми оди таму 2,5 години е,оди од јасли и многу сум задоволна,не можам од ништо да се пожалам,сите се посветени максимално со децата и во комуникацијата со родителите.Кај мене пола зграда децата одат во тој клон и сите се задоволни.Во нашата група се околу 20 деца ,ама цело време одат околу 15 , некогаш и помалку зависи до периодот,храна имаш мени истакнато на врата можеш да си видеш. Јас сум стварно презадоволна,еве сега летово дека се менуваат персоналот со одмор,нема никаков застој,ниту разлика, деца пречекани со убаво ,со убаво ги испраќаат ,ги гледаат.
Може е пишувано во темава ама не можам да најдам. Мојава ќе почне во септември во градинка, ќе има точно 13 месеци. Кога треба да ја прими вакцината за морбили? дали ќе ја примат да почне без вакцина па потоа да прими или наредниот месец да прими или како да направам?
Да? Мене ми стигна покана за одма после роденденот ама сакам малку да ја одложам. Супер ако толерираат. Малку надвор од темата ама ако не отидам на термин да го вакцинирам пак ми пуштаат друга покана или како ? До сега не сум пропуштила вакцина ама МРП некој месец само сакам да ја одложам..
@Skyler @azelea навистина многу ми помогнавте, сега ми е полесно.Многу лошо искуство имавме со градинка, и покрај тоа што беше приватна, затоа сум толку загрижена.Фала ви најмногу.
ic ne se plasi ako dosega ne w imala problem so vakcinite tvojata kerkicka i mojata ja primi na 13 meseci i nemase maka od nea a inace mojata kerka gi imase primeno site vakcini ama na edna prijatelka i rekoa prvo da ja vakcinira kerka i pa da ja primat na gradinka
Толерираа во пандемијата до 15месеци, во нормални услови мислам дека мора да ја прими. Прашај пак во градинката ама најдобро да ја прими и да тргне.
вакцината за морбили се прима на 12м, е сеа кај нас има уште што не ја примиле, неколку дечиња се, што документи носат и какви врски фаќаат кој да ги знае, јас не би пратила мое дете без примени сите вакцини, не би го изложила детето на таков ризик, мој совет да си ја прими пред да почне в градинка, зошто таа вакцина е малце поспецифична мора да е скроз здраво детенцето, а со градинкиве ќе се вртите во круг, де вирус закачило, де бактерија ….све и свашта има по градинкиве ама сепак вие најдобро си знаете