Mojata kerka e alergicna na mleko pravevme alergotest lani i izleze oti e alergicna na mleko i dr rece samo po 1,2 sisinja da pie mleko poveke ne i koga i se javuva alergijata da davam ceterizin
Интолеранција на лактоза е многу различно од алергија, при алергија јас не би дала да мириснат млеко. Какви реакции има ќерка ти?
Алерго трестот до 3години се смета за не веродостоен зошто сега можеби ќе појави дека е алергична, а после 2 месеци да не е. Не знам колкаво ти е детето ама доколку има реакција на млеко не давај воопшто или смени со козјо млеко.
Кажи му на докторот да си ја искине дипломата. Како прво алергија на млеко не се открива така само преку алерхо тест бидејки нее 100%веродостоен,и додека не се испита се убаво детето несмее 1 капка млеко да се напие. Моментално го одам овој пат со малото и затоа знан. Не мие ич јасен моментот ако се појави алергијаа дај му сируп. Ако почне да се гуши детето кој ке одговара?
Како бе алергија и давање млеко? Или докторот да си ја искине дипломата или ти се зезаш со нас на вакви теми.
Секој родител си знае најдобро за своето дете и секој има причина зашто не вакцинира. Не можеме да судиме кога не ја знаеме причината.
Што испитувавте? Јас мислев само алерго тест е доволен. На млеко и казеин не е алергичен, доволно е тоа?
Моментално пие хипеалергено никакво друго. Уште 10 дена треба да одиме да му прават провокација со млеко,во моментот ќе му дадат млеко и ќе го боцнат да испитаат. Нешто како скриен шекер што се испитува. Мене ми објасни докторката дека многу е тешко целосно да се открие алергијата на млеко дека има многу протеини. Затоа сега ќе видиме вака.
Јас сум алергична на јагоди, и од 1 ќе умрам и од 100 ако изедам. Нели е истото со млеко? Ако е алергична, воопшто да не внесува?
Јас на јагоди бев алергична како мала и една јагода ми се правеа огромни пликови на грбот и стомакот и ми правеше опструкција. Истото се случуваше и со медот.
Боди, хеланки и маица имам ставено резерва или една преслека. Плус вода, пелени и влажни, толку. За топлинки рано е ми кажа воспитувачката.
Ај па вие,најдовте со кого да се објаснувате. Како и секогаш,ќе напише нешто неиздржано,без врска колку да се напише. Јас сум алергична на пеницилин. Според нејзиново мислење ништо нема да ми биде еднаш ако се напијам амоксиклав. Ќе лупнам после лоратадин и ќе ми помине
Taka mi kaza oti malku e alergicna na mleko a i do 3 godina bi trebalo da pomine taa alergija toa. bese lani. I ne se nema pojaveno simptomi dosega a ima pominato 1 god i kusur od alergotestot mi rekoa oti samo malku e alergicna na mleko i tolku a alergiite kolku sto znam jas se nepredvidlivi nema malku mnogu ama ete taka rekoa dr
Не сум знаела дека постои малку алергичност. Во мојот случај или умирам или не конзумирам. Ама добро еве, учиме секојдневно со докторите. А што симптоми има од малку алергија? Исти се како од многу алергија само поизразени или?