Оффф Мојот го запишаа само што се роди, со име и презиме, ама само што извадов матичен им го кажав. И пак не го примија со 9 месеци. Мораше да почекаме да дојде септември. Тој период па и имаше некоја епидемија на коксаки кај бебињата и баталив. Си поседав дома со дечките
Да. Измешани емоции. Лепенка ми е ме бара со поглед и само дедо му е пред мене, кај никој друг не е толку слободен. Ќе биде борба. Ќе си поплачам пред градинка
Леле едвај чекав да го запишеме и му викав на мм со песна ќе го носам в градинка. Првиот ден на 15 мин го оставивме, седевме со мм в кола со пуштена штоперица и јас рикав поќе од детето. Со лесно и брзо да се адаптира синко, најубаво на свет да му биде.
Фала мами Исто ми беше со поголемиот. Тоа е само почетокот, ќе ги мислиме и гледаме како ни одлетуваат од раце и ни останува само да си поплачиме. Мајки Само да се здрави и среќни
Мајки и ќерка ми ќе почнува во државна во Битола, коски ми се тресат, многу е поврзана за мене иако е поголема од вашите Како сте задоволни од државната @IRBBB, те читав мислам тебе за топлинките дека не им ги ставаат. Воедно, има некој да сподели совети за полесна адаптација? Со лесно на сите дечиња
Малото го запишав во градинката кај шо го носев поголемиот иако ни е многу далеку. Задоволна бев многу. Тој премногу ја сакаше градинката и воспитувачките имаа голема улога во тоа. Соработката со воспитувачките е најважна. И нема универзални совети за адаптација. Има деца кои полесно прифаќаат, некои потешко, некои па ич не сакаат. Имав среќа со големиот премногу сакаше да оди. Со јадењето на почеток беше супер, подоцна беше на сув леб и само сувите оброци ги јадеше. Кога имаше ќофте или риба и репете барал, а манџите никако. Ужината ако беше нешто месено или лепчиња пржени јадеше, овошјето не. Во глобала имаме убави спомени од градинка и пријателства кои му останаа (уште се викаат по родендени со другарчињата од таму) На почеток вирусите се неизбежни. На година и пол и сипаници фати. Значи спреми се на тоа, јачај имунитет од сега. Иако имам искуство исто се чувствувам за помалото
Ова обновување на документи за во поголема група во сите градинки го има? Кај нас немаат пуштено никакво известување @Pacient srna има нешто такво во Панорама? Да знам дали да барам во Бели Мугри
Кај нас во Кочо Рацин Капиштец нема никакво известување, кажаа тек другата недела ќе има список и све друго што треба па ќе видиме
Во мојот град ништо не требало, сега баш се јавив, мојот одеше јасли па сега од септември ќе е во прва мала, тие сами си средувале документација, не требало ништо...секаде различно
Кај нас имаше известување минатиот месец да се обноват договорите најкасно до 20.8. Треба само да бидат подмирени сметките до 7ми месец
Мама тоа беше само во нашата група, во Снегулка. Во истата градинка, во другите групи не беше така, за во Пролет сигурна сум дека не е така. Тоа е проблем со негователките, не до принципот на градинката. Дај Боже тие да ви се погодат и за работа со децата и за соработка со вас, да не се ескиватори, ништо друго не е важно.
Да..освен што во јуни ми се јавија и ме прашуваа каде сакам да го пуштам во прва мала, дали ќе останува во истиот клон или на друго место, ми рекоа правеле списоци во централа па им барале податоци...од тогаш син ми не е ни отиден во градинка и баш се јавив во централа да прашам дали треба нешто да направам, ми рекоа ние си го регулираме тој дел со префлањето, не треба повторно да го запишуваш/конкурираш/било што...едино ако ми дадат нов договор да потпишам кога ќе го однесам во прва мала, ќе видиме
Апдејт: Кочо Рацин - Бели Мугри сами си ги средуваат документите и ги доставуваат до поголемата група. Не треба ништо да се носи за обнова на документи