Мојава не ја примиле у граднка. Не фаќавме врски оставивме на добра воља. Што е следен чекор, има некој втор/трет уписен рок? (може звучам глупо ама не сум запознаена како иде) Кај да реагираме за да знаеме дали ќе ја имаат во предвид или толку беше од нас и нашите обиди за градинки. Што е право потајно се надевав дека нема да ја примат пошто не сакам да оди ама маж се разочара вчера коа му кажаа дека ја нема на список па ај за негов атер. Иначе аплициравме во Мајски Цвет кај Катастар во Тафталиџе.
Обично ако ја нема на список и збркаш врски можат да ја додадат и кај нас беа максимум 15 па на крај 18 во група запишани од кои во јасли 10 дали одеа константно. Они ќе ви се јават доколку се отвори место за да почне ама од толку луѓе со врски мал е процентот дека би ве побарале.
Zdravo, dali nekoj moze da mi kaze sto se nosi od dokumenti za upis vo gradnika? Mi stigna poraka da dojdeme so deteto za upis, no ne pisuva sto treba za upisot da nosime
@AngelOfArh мислам дека ти имаше пишано за јачање имунитет ама не можам да ти го најдам мислењето. Би ми одговорила пак.
Jas da napomenam oti moeto dete e 4 i pol god i nekni koga bevme na ortoped ja prasav dr sto da davam za imunitet i mi rece nisto samo prirodno jaknenje na imunitetot so toa sto go davam madzun domasen med limon 2,3 kapki vo sokot i stavam i maticen mlec i vitamin d da davam od oktomvri mesec drugo nisto. I ke ja poslusam dr oti otkako prestana so defendyl i mollers 3,4 meseci ne se razbole voopsto sega duri se razbole pred nekojden imase crveno grlo ama doznav oti ednata ucitelka mnogu malku im davala voda da pijat na decata i edno od devojcinjata. dehidriralo na celo i od taa pricina mojata kerka nema da ja pratam na gradinka dokaj 10 septemvri
Јас давам од годинаипол секоја година 3м комбинација Дефендил+ВитЦ х2 дневно+Д на алкалоид оние најобичните перли, давам понекогаш и некој витамински препарат пошто дечкото има периоди кога не јаде ништо, најчесто тоа е Марнис Ројал Желе ампула или Алое гел некој. Првата година прскав Ацидосалус спреј. Исто ќе правам и со малово, а големото годинава ќе прашам да давам таблети Дефендил зошто мислам дека веќе е голем, 7ипол години има.
Здраво на сите, Дали некој може да ми ја објасни постапката на префрлување од една градинка во друга?Конкретно сакаме од градинката Срничка-Калинка Тобако 2 во Градинката Бубамара-Бубамара во Ново Лисиче? Дали е проблем што не е клон на истата градинка? Дали ние мора да бараме замена? Поздрав
Не е проблем што не е клон. Си го зимаш досието од едната градинка и го носиш во другата. Јас го отпишував од Буба мара,ми бараа на е маил да им испратам барање за отпишување.
Ајде вака да прашам вие што сте поискусни синко го примија во градинка ама несакам уште да го пуштам ќе одиме во странство за месец дена кај сопругот па таман ќе се навикне треба да му сменам навика. Треба ли ја сега да си платам да си поднесесам документи за да ми чуваат место или како иде тоа
Ако веќе го примиле унапред плаќаш засептември цел месец, но на негователките ќе им кажеш дека ќе почне покасно и за октомври месец помалце ќе платиш. Барем во Карпош градинките е така за другите не знам.
Дали при префрлање од јасли во прва мала една од воспитувачките останува иста? Така нешто мм разбрал, ако добро разбрал
Кај нас така беше, требаше 2 да идат ама на крај испадна само една од јасли во прва мала дсе префрли.
Да, едната негователка оди со децата(бидејќи во јасли се само негователки) и плус добиваат воспитувачка и си ја водат групата до крај на завршување со градинка , најчесто.
Здраво дали при упис на поголемо дете мора да ги има примено сите вакцини? Некаде барале, на друго место не
Sekade treba da baraat i treba da gi ima primeno. Za medicinski isklucoci doktoritr valjda znaat da ve posovetuvaat