Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Кои се бенефититенод Молерс , што има во состав и за што го користите ?

2. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Мојава не ја примиле у граднка.
    Не фаќавме врски оставивме на добра воља.
    Што е следен чекор, има некој втор/трет уписен рок? (може звучам глупо ама не сум запознаена како иде)
    Кај да реагираме за да знаеме дали ќе ја имаат во предвид или толку беше од нас и нашите обиди за градинки.
    Што е право потајно се надевав дека нема да ја примат пошто не сакам да оди ама маж се разочара вчера коа му кажаа дека ја нема на список па ај за негов атер.
    Иначе аплициравме во Мајски Цвет кај Катастар во Тафталиџе.

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Обично ако ја нема на список и збркаш врски можат да ја додадат и кај нас беа максимум 15 па на крај 18 во група запишани од кои во јасли 10 дали одеа константно. Они ќе ви се јават доколку се отвори место за да почне ама од толку луѓе со врски мал е процентот дека би ве побарале.

SuperGirl24 likes this.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Site se naviknuvaat,ad ili cicka pijat za zaspivanje i vo gradinka nema nisto od toa

Tiny Love likes this.
  5. Dormir

Dormir Активен член

Zdravo da ve prasam dali ima nekoj iskustvo so gradinka 8mi Mart vo kisela voda za jasli?

6. Luckymom

Luckymom Нов член

Zdravo, dali nekoj moze da mi kaze sto se nosi od dokumenti za upis vo gradnika? Mi stigna poraka da dojdeme so deteto za upis, no ne pisuva sto treba za upisot da nosime

7. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Отидете до градинката ќе ви дадат таму листа на документи што ви се потребни за упис.

8. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

@AngelOfArh мислам дека ти имаше пишано за јачање имунитет ама не можам да ти го најдам мислењето.
    Би ми одговорила пак.

9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Jas da napomenam oti moeto dete e 4 i pol god i nekni koga bevme na ortoped ja prasav dr sto da davam za imunitet i mi rece nisto samo prirodno jaknenje na imunitetot so toa sto go davam madzun domasen med limon 2,3 kapki vo sokot i stavam i maticen mlec i vitamin d da davam od oktomvri mesec drugo nisto. I ke ja poslusam dr oti otkako prestana so defendyl i mollers 3,4 meseci ne se razbole voopsto sega duri se razbole pred nekojden imase crveno grlo ama doznav oti ednata ucitelka mnogu malku im davala voda da pijat na decata i edno od devojcinjata. dehidriralo na celo i od taa pricina mojata kerka nema da ja pratam na gradinka dokaj 10 septemvri

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас давам од годинаипол секоја година 3м комбинација Дефендил+ВитЦ х2 дневно+Д на алкалоид оние најобичните перли, давам понекогаш и некој витамински препарат пошто дечкото има периоди кога не јаде ништо, најчесто тоа е Марнис Ројал Желе ампула или Алое гел некој. Првата година прскав Ацидосалус спреј. Исто ќе правам и со малово, а големото годинава ќе прашам да давам таблети Дефендил зошто мислам дека веќе е голем, 7ипол години има.

mal.ecka likes this.
  11. Danifilth

Danifilth Активен член

Здраво на сите,

Дали некој може да ми ја објасни постапката на префрлување од една градинка во друга?Конкретно сакаме од градинката Срничка-Калинка Тобако 2 во Градинката Бубамара-Бубамара во Ново Лисиче? Дали е проблем што не е клон на истата градинка? Дали ние мора да бараме замена?
    Поздрав

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Не е проблем што не е клон. Си го зимаш досието од едната градинка и го носиш во другата.
    Јас го отпишував од Буба мара,ми бараа на е маил да им испратам барање за отпишување.

13. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Ајде вака да прашам вие што сте поискусни синко го примија во градинка ама несакам уште да го пуштам ќе одиме во странство за месец дена кај сопругот па таман ќе се навикне треба да му сменам навика.
    Треба ли ја сега да си платам да си поднесесам документи за да ми чуваат место или како иде тоа

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ако веќе го примиле унапред плаќаш засептември цел месец, но на негователките ќе им кажеш дека ќе почне покасно и за октомври месец помалце ќе платиш. Барем во Карпош градинките е така за другите не знам.

Fudbalgirl likes this.
  15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Дали при префрлање од јасли во прва мала една од воспитувачките останува иста?
    Така нешто мм разбрал, ако добро разбрал :?:

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Кај нас така беше, требаше 2 да идат ама на крај испадна само една од јасли во прва мала дсе префрли.

brm_brm likes this.
  17. azelea

azelea Популарен член

Да, едната негователка оди со децата(бидејќи во јасли се само негователки) и плус добиваат воспитувачка и си ја водат групата до крај на завршување со градинка , најчесто.

brm_brm and sani99 like this.
  18. dijana8

dijana8 Истакнат член

Здраво дали при упис на поголемо дете мора да ги има примено сите вакцини? Некаде барале, на друго место не

19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Sekade treba da baraat i treba da gi ima primeno. Za medicinski isklucoci doktoritr valjda znaat da ve posovetuvaat

20. brm_brm

brm_brm Форумски идол

аии супер ако е така.
    * да, на негователката мислев.

azelea likes this.