Да,кај на мој колега детето во група,и колешка на мм исто во иста група ,две годишни деца,едново страшни симтоми ,а другово само позитивно на салмонела ,а немала симптоми.
И мене не ми е јасно како може,нели им прават проверки во кујните бре.Мајка ми работеше во кујна во голема фирма па нон стоп им земаа брисеви,култури ни еднаш не се случило салмонела толку години,ова во градинка не смее да се дозволи,а за одговорност тешко богами
не е од храна и не е од вработени и површини во кујна и тоалети, детенце било носено со симптоми а наводно родителите кажувале дека е не толерантно на млечни проиводи (може и не знаеле, реално) како и да е страшно...
Во државава секој може да е крив освен ако си вработен под државна капа. Исто како што не се знае кој е крив што членката @MandyLane едвај преживеа и е без матка. Можеби таа е виновна, којзнае.
Mom's Сега ме известија дека од утре е во голема група 2-3, си оди од јасли на 1и9месеци. Претпоставувам дека имаат таму нешто активности веќе??
Повеќе активности, ќе цртаат, ќе бојат и ќе ги носат надвор кога е топло.. барем сега така знам и јас чекам да слушнам што активности имаат во таа група, редно беше веќе
Имаат план за цела година и активности доста што со учење што со физичка активност. Обично Активностите им се од сабајле до 12 часот после тоа нели спијат па потоа имаат слободно време да кажам. По интересно им е за разлика во јасли.
После 2 месеци неодење во градинка, доста и се 3 дена адаптација? Планаирам понеделник 2 саати, вторник до 4, среда посже спиење и четврток веќе цел ден да е. Децата ги знае, учителките се нови.
I kaj nas denes nova viber grupa edna negovatelka e ista taa od jasli plus nova ucitelka...na spisokot 14 deca ima sto mislam deka e sosema ok...vozbuda me fati porasna bebevo ne e jasli veke
Mom's Ве читам во мајчински за родителски па да прашам тие се одржуваат внатре во објектот? Лани не одеше па не отидов ама пукната сум да видам како изгледа внатре
Кај нас беше надвор, ама една мамичка реално беше нападна и сакаше да влезе и ни дадоа такви за на нозе и влеговме. Една голема занимална, една соба со креветчиња и една каде што почнуваат со тие на адаптација. Убаво средена градинка
15 месеци сме, од денес не префрлија во поголемите јасли од 18-24 месеци, една од нивните учителки е со нив и плус две нови, се надевам супер како до сега ќе биде Само да си кажам
Мајки некоја да го носи детето во Палешка во ГТЦ? Пријавете се нешто да ве прашам ве молам. Фала однапред