И бебето мое денес оди во поголема група со нови учителки. Си влезе без проблем ама другите деца плачки Нека им е со среќа на сите дечиња
Многу ми се погоди што ќерка ми не знае за 2% срам и си фаќа непознати жени за рака кај и да ја носат Не плачеше ама ќе видиме во каква состојба ќе ја земеме
Ова моево гајле нема,на одмор а види некој по лежалките дека јаде одеше и ги гледаше и ам ам викаше. Како јадење да не му даваме
не, другарка работи во јавно здравје и брисевите се негативни од површини од кујна и вработени во кујна и персонал, што се напнавте да, од г"мно се пренесува од нечисти раце. последно внука ми имаше на одмор сите исто јадевме и спиевме и тоалет користевме таа фати останатите никој, ни кажаа наводно од плажа нечисто ставила во уста, можно е од каки од пиле (ете што да ти кажам друго)
Прв ден во нова градинка. Иако до вчера постојано викаше дека сака да оди во големата градинка каде шо одат големите деца, сабајле со плачки го однесе татко му. Прв ден седеше 1ч, излегол среќен. Учителката му рекла на мм дека одма се смирил, дури и јадел. Си дојде дома превозбуден дека во големата градинка јадел млеко и бисквити (дома за жива глава не сака ни да намириса млеко) и имало многу големи деца и многу розови и зелени балони. Ми даде надеж дека овој пат ќе бидне.
Ова само кај нас во Орце Николов уште не се знаат групи. Битно се испосликаа вчера за отворање на новиот дел, а децава сите на куп собрани уште, од јасли до 5 години. Треба во понеделник да тргне мојава, бевме до градинка прееска, појма немаат кој, која група ќе е.
Zdravo, sakam da prasham kakvo iskustvo imate za gradinka Bubamara vo n.Lisice i nekoja poveke informacija za tamu da spodeli nekoj ako saka. Blagodaram mnogu
Да види директорката дали поише лајкови ќе има на сликата со Стевче или со Таче, па ќе ги направи групите, не знам што се брзаме ко да е први септември
Прв пат денес во градинка. Како да предосеќаше сабајле ми се разбуди од рано и одма протести несакам градинка сакам во двор и излезе со влечалки баткото. Молби за патики не брее , во кола се наканивме едвај дека ни се скинале влечалките па срамота е така да шетаме и облековме патики. Во двор си влеговме убаво , ај да го опуштам за прв пат на лизгалките, лулките кога ни дојде една пријателка со муабетот " Леле жено се скапа моево од плачење " и толку му требаше. Си ја врисна и мојот батко мислиш го оставам за на век таму ама ајде тоа е мора да се привикне. Го земав по два часа се беше тишина кога ме виде пак си ја врисна од радост. Битно се поздрави со воспитачката и и рече се гледаме понеделник. По пат полн импресии до детали , какви вц школки има, какви столчиња , масички , сите можни играчки ми ги наброја. И на крај луто ми вика "Таа учителката сакаше да ми пише петка ја и викам не сакам да ми ја валкаш раката со пенкало" педантерија моја . Се надевам понеделнички полесно ќе поминеме. Среќен почеток на сите
Dali vo gradinkite kade sto gi nosite decata ima doktor/medicinsko lice? Vo gradinkata kade sto odi kerka mi nema takvo nesto a ona e so febrilni konvulzii. Niti ucitelki niti rakovoditel ne sakaat i ne se nafakjaat ete pri napad nedaj boze da stavat cepce, tuku dobiv odgovor deka ke baraat roditel i brza pomos. kako bi postapile vie na moe mesto? sovet, kade bi mozela da se obratam, direktor na gradinka, gradonacalnik? ps. Deteto mora da posetuva gradinka bidejki dvajcata roditeli sme vraboteni i nema koj da go cuva…
Мајки тие што давате Пливит Д или Молерс, кога ги давате? Јас ги давав досега со доручек, ама пошо почнуваме во градинка не знам кога да ѝ ги давам..
Па болно дете сигурно не носиш во градинка. @Lovebug01 Исто пред градинка ги давам, д3 на лепче или бисквита.
Da, bolno dete ne nosam vo gradinka, no eve ti info, dvata pati napravi grcevi od naglo kacuvanje na temp bez nikakov simptom, ni nos zatnat nitu nisto. Prvo procitaj vidi za sto stanuva zbor i kolku moze da e taa sostojba nemadejna pa posle soli pamet na roditel vo maka.
Не ти солам памет само не прочитав никаде дека два пати во градинка качило температура. Инаку, треба да има медицинска сестра.