Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    4.334

Знам ама до сега не ме има за ништо излажано за што и да сум го прашала...
    А ми падна чудно зошто се беше супер сабајле отиде весел после цел отечен значи сигурно плачел премногу зарипнат целиот беше.

2. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Да му веруваш на детето.
    Имав ситуација, ги собрав повеќето родители, разменивме искуства, се потврди (без докази соодветни, само искуство деца што кажувале, веднаш ја сменија воспитувачката.
    Тоа е апсолутно недозволиво и не се простува.
    Првиот чекор ти е разговор со раководителот на објект да се испита ситуацијата.

Последна измена: 20 септември 2023
    На Mother of 2boys, Mumoftwo30, Kolache na mama и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Има деца што лажат или измислуваат секој си го знае детето, но искрено дете никогаш не лаже. Сигурно се случило тоа што ти кажува од блиска личност знам дека детето и е пргаво малце и поголем почна во градинка на 4 години и негователката го шлапнала по гз зошто не сакал даги облече патиките и посче тоа магично одбивност му се створи и не сакаше да оди во градинка кога она ги прима децата па го префрли во друга група. Иако твоето е 2 и пол години они се кажуваат и се искрени.

На Mother of 2boys, nevermet18, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    4.334
    Знам дека не лаже и му верувам.
    Ај по газ да го плесне ајде де мада и тоа не знам колку е прифатливо она по лице го плеснала. Детево не можело да се смири отечено од плачење го донесе . Ја прашав зошто плаче ми вика таков бил цел саат. Тука ми дојде сумливо. Не може 1 саат без причина да плаче кога цела недела си беше среќен си играше.

На daniangel и Skyler им се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Смени го во друга занимална ако веќе сака да оди. Искрено не знам за совет шубе е и да го пуштиш пак да не се случи нешто.

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    823
    Сигурно е удрен зошто децата поготово помалите незнаат што е лага, а не па да лаже за таква работа. Подитно разговор и тоа со висок тон на воспитувачот, а потоа кај директорката на објектот. Треба да одговара за тоа што направила

На Mother of 2boys и doll.a им се допаѓа ова.
  7. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    4.334
    Ви благодарам за советите. Со сопругот заедно ќе одиме да разговараме со раководителот на објектот и ќе бараме дефинитивно преместување во друга група.
    Јас разбирам дека 20 деца урлаат викаат и се ама да земеш да го удриш по лице и да се правиш на Тошо и да ми викаш дека само од себе му текнало да плаче 1 саат е крајно безобразно.
    Не разбирам зошто ја работат таа професија ако немаат живци за истото.
    Срамота.

Последна измена: 20 септември 2023
    На IJAE, Mother of 2boys, Brpbrp и 5 други им се допаѓа ова.
  8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.241
    Добро утро. И јас со слично искуство денес. Збеснав, вријам, се тресам целата, не знам како и каде да изгреагирам. Неговата учителка е супер, многу ја засака, ама деновиве е отсутна. Вчера го прими друга учителка, и кога излегував ја слушнав дека се дере на друго дете. Веројатно и таа ме забележа дека уште бев во дворот, па го отвори прозорот и ваљда за да се оправда пред мене му рече "ете, гледаш дека твојата мајка не е тука" и го тресна прозорот пак.
    Денес моето дете "си го доби". Уште сабајле беше нерасположен, не сакаше да иде у градинка ама викам ајде не му е денот, ќе се расположи. Стигнавме таму, не сака ни во дворот да влезе. Го вадам од количката, ме гушна, се припи за мене и не ме пушта (дури откако го оставив ми стана јасно зошто не сакал да влезе, ама уште е мал за да ми каже). Влеговме, им имаа пуштено музика па почнав и ја да му пеам тивко за да го смирам, го расоблеков, му облеков влечките и излезе, пак истата. По неа дојде и едно дете и му реков да го фати за раче и да влезат заедно. Тој појде и кога ја виде учителката, се стаписа и почна да липа. Оваа го бутна по грбчето и ја затвори вратата зад нив. Појдов да си одам и слушам: ПРЕСТАНИ БЕ. ДОСТА СЕ ДЕРЕШ! ШО САКАШ ПА СЕГА?! ЗАЌУТИ СЕ!
    Ја останав стаписана, ама немав доволно храброст да се вратам да си го земам детето. Продолжив да одам и додека не излегов од дворот на градинката се слушаше дека уште се дере... Им се јавив на моите, ми рекоа да не преувеличувам, сепак е само на замена, а нема кој друг да го чува... Али мене ме јаде одвнатре. Па шо ако е само на замена? Не сакам ниту моето, ниту било кое друго дете да иде таму и да го трауматизираат, да му се дерат или не дај боже па да го удрат. Се мислев денес да одам да го земам порано (пред да одам на работа), а утре ако се повтори истото да пријавам кај директорката.

На Mother of 2boys, Чанта, Brpbrp и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    Какви се бре овие гадови што работат со деца , се вознемирив како за мое дете. Обавезно да пријавиш ,не смее ова туку така да пројде каков е овој однос. Јас не би чркала ни да се повтори одма одам да пријавам.

На Mother of 2boys и nevermet18 им се допаѓа ова.
  10. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    Аа значи нашиве се скромни.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    Ние сме 20 мес, не сме над 2 год.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    8.658
    Абе какво ќутење луѓе што ви е, дома го чуваш, го галиш и воспитуваш за некоја стока да се дере и да му влева страв и трауми?

Значи ова не е природна фрустрација што му се прави на детето кога се двои од мајка, ова е буквално тортура за нив.

Ни секунда не би се мислела дали ќе се вратам, која сака нека е има да си го добие, и не, не е преувеличување.

Не чекај да се повтори, зошто ова веќе се повторило чим почнал да плаче кога ќе ја види, пријави одма.

На Маја Т, IRBBB, Coco31 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.241
    Еве стасав, чекам да јаде и ќе пријавам кај негувателката.

На tina2018, Mumoftwo30, Coco31 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Ама можеби е во група со деца кои се 2 години, затоа што набрзо ќе наполни и твоето 2.

@nevermet18
    Лелееее... јас би се вратила веднаш да си го земам детето назад ако има кај кого да го оставам, но во секој случај би се вратила назад за да и кажам на воспитувачката дека ја слушнав како се дери и дека ќе биде пријавена. Уште подобро ако познаваш и други мајки па да пријавите заедно, за да не испадни после само ти се жалиш, другите немаат никаков проблем. Имавме и ние сличен случај, исто со заменска воспитувачка, но децата ни беа поголеми 4-5 годишни и знаеа и сами да раскажат што се случува. Пријавивме и ја отстранија воспитувачката од нашата група.

На IRBBB, tina2018, nevermet18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    Јас да бев на твое место со телефонот ќе снимав.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Probaj pocekaj ne mu davaj dodeka ne kaze...kazi mu ne te razbjram kazi mi sto sakas za da ti dadam...moze ke zakenka ama ke kaze. Jas so kerka mi taka pravam 2.5god e zboruva sasvin ok ama a ja primetam vika mmmm j pokazuva a znam deka znae se praam mutava cekam da kaze. Isto i koga place se luti i vikam dojdi kazi sto e zosto places ako ne mi kazes ne mozam da ti dadam toa sto sakas ne te razbiram

17. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Немало родителска еве и мојте двете се во калинка во Аеродром а не е направена ни група уште

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    3.959
    Во Македонија да се запише дете во градинка дали мора двајцата родители да се вработени? И колку плаќате месечно? Дали имате дополнителни?

19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    10.394
    Да треба да се двајцата вработени, ама ако имаш врски не важи тоа, за жал.
    1500 е месечно, дополнително си носиме сретства за хигиена и прибор за работа.

На tina2018 и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Таа ако е таму на замена што е со децата каде она предава во таа група, трауми имаат сигурно. Сегде има по 1 таква особено кога почнуваат септември месец во групите од 2 до 3 години или прва мала што ја викаат, кога учат да јадат сами и ред други работи.

На tina2018 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.