Тука е веднаш до 11:30, после недела време спиење . Контактирав со воспитувачки ми рекоа утре ќе пробат залачиња па ќе видиме
Секако додека не заздрават убаво нема враќање во градинка, а тоа е најмалце 15 дена додека убаво да почне да јаде. Од блиска особа што мораше да ги извади си седеше месец дена дома убаво да закрепне дете па се носи во градинка.
Јас не ги носев затоа што имаше кој да ми ги чува. Ако има алергија не би требало да е проблем да го носиш.
Јас не ја пуштив само кога имаше ептен мрсули што требаше да ги влечам, ден-два не одеше. Како тргна веднаш и се растече носот и еве веќе 3та недела тера уште и тече по малку и веќе не ни очекувам дека ќе престане скроз.
Да. Од кога тргна во градинка нос и тече и подкашлува. Сите деца во група се во иста ситуација. Ако е болна секако дека нема да оди ама за нос течење не ми изгледа страшна ситуација
@AngelOfArh , @anngelique , @Мариаа. Фала ви. Да знам да прашам зошто ми наплаќа кога нигде не се плаќа .
Не би требало да се плаќа, ни мене не требаше првата потврда за градинка да ми ја наплати ама ај. Нема трошок никаков само пола лист, потпис и печат
Глупости 50 денари потврда дека детето е здраво. А првиот пат кога бевме да земеме потврда дека е здраво и вакцинален статус дека ги има примено сите вакцини не ни наплати ништо. Значи не ги разбирам. Сега баш и пишав мејл на докторката да видам што ќе врати.
Од кога е тргната и тече носот. Кога ќе се разболи не оди ама за нос само оди. И да, сите се со мрсулите во градинка
10 дена не одеше беше болна па да оздрави убаво, денес трет ден пак мрсоли, а и негователката рекла сите се со мрсоли и едно со бактерија било Ако е само со мрсоли носи, јас и доктор прашав а не дават за тоа дома, така да немаме избор освен да оди
Па мојата откако е почната една недела и тече, една недела не. И така во круг. Ама како што ги зимаат децата гледам сите се со мрсули. А за течење нос па ако седат дома, сега во зима нон стоп ќе им течат. Нема ништо мојата ни грло ништо само носот и тече. Овие од градинка почнаа негувателките со коментари. Општо за сите деца.
Јас им кажав кашла, они ми викаат е добро де сите кашлаат. Така да носето ич не е проблем Ништо не плаќам кај матичната.
Растечен нос мислам дека е најмал проблем од се што ќе собере од градинка. На родителската кај нас нагласија да не се носи апла болно дете. Носе со проѕирен секрет не е проблем, проблем се зелени мрсули и дете што кашла како да пуши по 3 кутии цигари, а родителите тврдат дека се чисти од летоска на море што биле. Пуштај дете слободно, мрсулите секако ќе си течат.
Како да се постапи во ситуација кога детето е ново во група (зборувам за дете од 5 години) и не е добро прифатено од другарчињата. Кога и да им пристапи да си играат го отфрлаат и му упатуваат навредливи зборови, при тоа се работи за доста осетливо дете кое многу емотивно ги зема работите и кажува дека се чувствува тажно и осамено додека е таму и се плаши да не згреши нешто за да не го исмејуваат