Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    5.615
    Едно прашање ако може :D читам си работала во градинка претходно значи многу ме интересира отприлика колку им е една порција на дечињата?:wasntme::D

На Minnie-e и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.725
    Допаѓања:
    38.456
    Едно тањирче. Имаше деца што јадеа по 2 тањира. На сите им следува по еден оброк. Ако остане, може и по 2 да добијат. А секогаш остануваше затоа што имаше деца што не јадеа некои јадења или деца кои си одеа пред спиење.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Има парчиња овошје сецкано во кашите, и да, лапа повеќе вака, немам намера да биде 10 кила пошо мора да јаде парчиња, јаде ужинки, сецкано овошје,лепче, геврече ама вака јаде повеќе. А во градинка даваат каша до 2 год.

На Erika.greeneyes и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  4. Jana2023

Jana2023 Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Мајки за еден ден отсуство од градинка дали ќе бараат потврда од матичен, малава има растечен нос, не знае да го дува и ако ја пуштам утре ќе бара марамчиња на секои 5 минути, за да избегнам непријатности сакам да ја почувам дома викендов (дај боже само до носот да е проблемот) и од наредна недела да ја пуштам, но за еден ден да носам дете кај матичен за потврда, нема смисла и така сме скоро секоја втора недела таму..

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Зависи од градинка до градинка. Кај нас до август месец беше после 3 дена ако не доаѓа потврда. А сега бараат за 2 дена отсуство потврда без разлика здрав болен.

На Jana2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jana2023

Jana2023 Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Ти благодарамна брзиот одговор, ќе и пишам на воспитувачката утре да ја прашам, во договорот нема ништо нагласено.

7. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.945
    Допаѓања:
    12.926
    Кажи дека идете на викенд, може ќе помине лесно. Ако се разболи не дај боже, секако подолго ќе остане, ќе земете и потврда.

На Mother of 2boys и Jana2023 им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да, ама они секоја година си имаат состаноци па се договараат како да биде од година за година и на родителска го пренесуваат. :)

На Jana2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Олабавија со вакцините,не бараат кај нас веќе.
    За да не доаѓа до ова зашто на едни вака на други така,вакцините треба да се слободен избор па ако сакаш вакцинирај ако сакаш не.

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pchelka.elka

Pchelka.elka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2021
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    32
    Дали после градинка им давте на децата дома ручек или само ужинка? Го земем во 3 часот, и некогаш сака да јаде некогаш не

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас го прашувам дали сака да јаде или не, ако му се јаде му кажувам дека има ручек некогаш јаде ручек некогаш ужинка, а некои денови па седи и неколку саати без јадење зошто не сака.

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.725
    Допаѓања:
    38.456
    Зависи што јадеа. Ако имаа за ужинка кифла или лиснато, не бараа јадење дома. Ако јаделе пудинг или сутлијаш, да. Сами си бараа. Јас покасно ги земав.

13. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.732
    Кога како, ако почне да бара глупости да јаде знам гладна е и ручек јаде, ако не бара обично ужинка тераме.

14. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    5.209
    Моево само млацка и му давам обично нешто како ужинка и чекам да видам како ќе се однесува, ама во 90 посто од случаите ми бара ручек...кај нас ручаат во 11 и пол, а ужинката му е сок, чај или нешто овошје па така мене ми е логично во 3 и пол веќе да е гладен..иначе таму ми викаат се јаде ама моево каков пребирач е чисто сумљам дека јаде

15. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    На тема телевизор од предходно, утрово и кај нас во група пишаа дали сме согласни за нашата група да купиме.
    Јас и маж категорично ги испаливме со објаснување дека детето не го праќаме у градинка за да блее у телевизор или у телефон, ама ете одма се пријавија мајки дека се согласни за да се купи.
    Сега не знам да не искочиме ние црни офци што се бунат и сл.
    А деф сме на тој став, дека не е во ред пари за такви работи да ни бараат.

На bybeDkid, LiquidLuna, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  16. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    На тема телевизор, кај нас уште пред родителската се пушти муабет дека можеби ќе бараат тв, но на родителска и воспитувачката и негувателката се изјаснија дека не сакаат тв и дека стварно нема потреба од тоа, не се за тоа да имаат тв и побараа звучник за да им пуштаат песнички ( стариот им се расипал ). Затоа ние наместо ТВ земавме од оние караоке звучниците со микрофон, па можеби можете да предложите нешто такво да земете место ТВ ако немаат на што да им пуштаат музика

На bybeDkid и Ano им се допаѓа ова.
  17. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.020
    Допаѓања:
    4.830
    Ние релативно кратко одиме во градинка. Увек е мртва гладна кога излегува од таму, а ми кажуваат дека све јаде, дури еднаш ми рекоа дека му го зела лепчето на некое друго дете (ама детето го оставило не го јадело). Некогаш кога ја земам за да не се лигави и давам бисквити до дома да грицка и пак плаче додека не седнеме на маса да јадеме. Дури и вечера после јаде пред спиење. Исто околу 3 ја земам, за месец ипол ќе прави 2 години.

18. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    Изрични се дека сакаат тв да им купиме. Ќе било за едукативни цели согласно програмата.
    Учителката напиша цел реферат да не го цитирам да не се погоди некој со мене да излезе дека ги хејтам кај стигнам.
    Само ја и маж сме на ставот дека е непотребно и трошок за родителите, другите сите ко офци у стадо се согласија.
    А можда и им се фрлаат пари и им се лиже гз по директори и учителки....

На bybeDkid и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.259
    Допаѓања:
    67.814
    Јас не би дала пари. За што ќе им е тв, на раат да можат кафе да пијат? И што е со родителиве? Толку се бориме со екрани и сега додека е во градинка да зјапа.
    И не ме интересира дали само јас нема да дадам, од принцип не давам, не сакам, не се согласувам и крај.
    Инаку, на крајот, испаѓа дека си ист како другите, даваш зашто сите дале.

На bybeDkid, oblace1, LiquidLuna и 5 други им се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.873
    Допаѓања:
    18.741
    Јас не би дала од принцип.

Лошо е што во нивни раце ти е детето па можат да се изживуваат. И без давање пари за тв на некои вработени треба да им се суди за негрижа.

На daniangel, oblace1, LiquidLuna и 3 други им се допаѓа ова.