Да ти кажам, и јас бев таква будала. Ќе ја чував дома да и помине, за што? Епа ми пукна филм последната година од градинка ја носев и со растечен нос. Кога другите немаат осет... И кога ќе ми каже некој асимптоматски децата може да пренесуваат, како да не. Кашлаат, со растечени носеви сум гледала. Ма ајде бре.
Не, ти си пишуваш од дома на лист дека отсуствува поради патување пример и се потпишуваш на крај. Нас ни рекоа морале да имаат некакво покритие за секое отсуство заради инспекции.
Се утепува дете од кашлање и мајка му му вика " ау мамичка ама убаво кашлаш" и го оставија во градинка
Кај нас во Вибер групата пишаа вчера, на сите им тече носот, на испраќање ќе ви кажеме кој има зелени мрсули, да си направи брис
Една мајка сакаше да ми остави дете со бронхитис. Ми вика.. Има бронхитис. Дајте и сируп. Во ранчето го ставив. Нормално дека не ја примивме. Колешката ја викна докторката. Она убаво ја подбра и мајкава си ја свитка опашката и си го зема детето. Пази.. Невработена беше.
Нема врска и вработена да е многу неодговорно однесување. Од такви луѓе моево дете од 2 месеци што тргна во градинка месец и пол дома седи болен
Знам затоа и реков ден два почна одма се разбиле а дома беше здрава. Е од каде тогаш пак од градинка. Да се сите совесни помалку ќе се вртат во круг вирусите. Не викам дека нема да има ама не толку многу. @Black girl па еве кај ќерка ми во група сега додека седи дома 5,6 деца биле со бронхит. Затоа не е ни чудо ќерка ми што се разболе одма.
За мене не. Како што веќе пишав.. И со растечен нос не сум ги носела во градинка. Се снаоѓав за чуавње. Поентата ми беше... Сакала да одмори дома.
Кај мојава на врата што ги гледам сите кашлаат и со зелени мрсули кога им реков на воспитувачките мене ми баравте чист брис а она здрава беше овде сега пак болна. И тие ми викаат епа децата ќе ви страдаат за жал. Епа како што немаат право да им побараат и нив брис сега зошто мене ми бараа контролен.
Така де. Тие што се наставнички во општината каде што живееме се упикуваат кај воспитувачките и негователките. И нивните деца ги гледаат со подруги очи.
Е тоа го приметив сега кај поголемите и ме страшно нервира. Ми вика ако можеш зимај ја порано, ве гледам и двајцата со сопругот доаѓате ( а јас немам кажано дека работам од дома нормално, за да не ме замараат ). Викам а оти да ја земам порано? Па онака ми вика, да не мислите дека мора во 3 да ја земете. Викам не можам пред 3 да ја земам, а тоа што идеме заедно не значи ништо затоа шо се наоѓаме пред градинката ( исто така нема врска, ама не е нивна работа ). Вака сакаат да се откачат од децата од кои шо можат.. А на "Леон Мамичка" ( да не се навреди некој, стендап шега е ова ), шо доаѓа дотерана и секој ден си остава нешто на негувателката шо не и каже да си го земе детето порано? Оти не смее, и најверојатно мамичка е на некоја позиција од корист. И болни ги примаат сите. И тоа е тоа. Обичните смртници да сме живи и здрави, ќе се нервираме.
Затоа ние 2 месеци уште сме на адаптација до 12 а на други одма можат на спиење да ги земат децата. После 12 да ги откачат пола од децата. Се ни е корумпирано од градинките па натака...
Минатата недела на едно поголемо дете што не е со ќерка во група и бапнаа сируп на паркинг и ѝ вика "мама сега подобро ќе бидеш, после ќе дојде мама ќе те земе, ќе одеме на доктор" . Ја погледнав зачудено и ми рече "не бе, ништо не и е, САМО кашла" Толку од одговорните родители... Срамота. Проповедаат сите еднаквост на децата, да не ги делиме, да не вака, да не онака и они први ги прават поделбите.
Ние па бетер од вас сме. Дека е позахтевна плаче а и сега дека се разболе претходно со брисот и само до ручек седи. Уште не стигнавме ни до спиење а камоли со спиење.
Никогаш не сум барала моите деца да им бидат приоритет. Во групата кај помалиот имаше неколку влијателни родители. Нивните деца секогаш беа најдобри. Терајте си по свое. Знам зошто ви кажувам.
Imam edno prasanje Dali deca so terapija treba da sedat vo gradinka, znaci I vo gradinkata mu davaat sirupi I kapki vo nos, Dali samo Ako ima temp ne gi nosat? Posto e strasno kolku cesto sin mi e razbolen, pri prvite simptomi jas ne go pustam vgradinka duri ne doozdravi. Edna nedela minimum. I Sega mu kazuvaat deka go boli grlo nisto ne jadi tie pak gi nosat. Dali znaat deka dete treba da se doizleci doma, zatoa sto drugite ke gi prefati. Ili ic ne mu e gajle. Koga se pod terapija tie seuste go sirat virusot, bakteriite, koga deteto ima simptomi, kasla kiva, nos mu tece,pa faka predmeti I igracki mu dise na drugite, znaci ke gi prefati. Znam deka treba na rabota da se odi ama treba da se misli malce na drugite.