Zdravo dali moze da mi kazete koj dojumenti se potrebni za upis vo gradinka,na licna karta se vodime na edno mesto a ziveeme na drugo sakame da go zapiseme deteto vo naselbata kaj sto sme pod kirija. Bebeto sega ima 3 meseci dali e rano uste sega da se zapise? Znam deka baraat i potvrda od primeni vakcini ama nie imame samo edna primeno dali pred da pocne vo gradinka moze da se dostavi toj dokument. Blagodaram odnapred
За упис во градинка не ви треба потврдата, таа ќе ја доставите пред да почне кога ќе ви кажат дека ви е примено малото. За адресата немам искуство. Рано не е, колку порано толку подобро. Јас ќерче ја запишав на 5-6 месеци со тоа што таму има да наведете датум кога би почнало детето да посетува градинка нели. Потребните докјменти кај нас ги видов од веб страната на градинката, побарај може и кај вашата градинка има такво нешто. Ако нема, од градинката да си побарате. Не знам дали е секаде исто за упис.
Ве прашуваат ли од градинка дали ќе ги носите децата во среда и четврток? На што личи ова,меѓу редови не ги носете?!
Да,ни пратија порака од директорката кој планира да оди да им кажеме. Да изготвеле некаков протокол за работа
Мислам дека во градинките ќе работат оние негувателки кои живеат во иста општина. Можеби бараат информација за да знаат колкав број на деца ќе има на колку негувателки
Да, не прашаа, за да се организираат и они, доколку родителите се ослободени од работа, секако да се реорганизираат. ако се малку деца да се организираат т.е. спојување на групи претпоставувам.
Прашуваат уште од вчера па праат комбинација кој ќе иде кој не за да знаеле како да се изорганизираат и колку храна да готвеле
и мене не ми се допаѓа. Немаше најава дека градинките ќе работат со намален персонал. Групи да спојуваат и слично. Не сакам детето сега во ек на вируси да ми се меша. Кај нас кажаа дека и очекуваат кој е ослободен од работа, дом дете да гледа.
Баш ради вирусите и јас не ја пуштам во споена група. ама тоа е, македонски менталитет, ако не одиш ти, да не одиме и ние на работа
Сега ја земав ќерка, на врата прашав ми рекоа ќе си работат нормално. Можеби во другите групи имаат нешто промена. Ова во Бели Мугри - Водно.
Ние сме во Ново Лисиче, нема допирна точка со карпош кај што ќе е настанов ама ни пишаа на вибер сабајле дека имало вработени од тој реон, да пријавиме кое дете ќе одело во четврток
Ќерка ми оди во Орце Николов Карпош 3, живееме во Карпош 3. Истите прашања и кај нас беа дали ќе иделе децата во градинка, зашто сме биле во тој реон. Ако можело да не идат. Па јас ако можам од Карпош 3 да одам до излез на Скопје за да стигнам на работа во Визбегово, утре и задутре, зошто да не може учителката од Кисела вода да стигне до Карпош 3?! Како мислиш сите по Илинденска одат на работа по градинкиве низ Скопје,други улици непостојат. Ова е само хир на вработениве по градинки, што се напнати дека само они ќе работата од цела администрација.
Mojata e sea vo 2-3 god i lani i sega od okt se podnastinuva ama se na noga proaga. I da spusti na gradi za den dva se cisti so inhalacii i sirup. Temp retko kacuva,poise kacuvase zabi koa vadese nego sega. Pred mesec dena po nasoka na lekar inhalirav so fizioloski demek da ja ostaam sama i pak spusti i pancef. Sea a se podzatne vadam inhalator ama stom mi menja kaslicata vadam i pulmicort i pancef. Od sto ve citam si cukam u drvo deka mi se posreki so detevo so gradinkava li ne znam ama od januari do kraj na okt den nemase propisteno
Да, од оваа недела, хулахопки, поткошулче и потенки тренерки, за спиење не им облакаат пижами туку им ги слакаат тренерките, така ми рекоа и така го облакам, а и нашиов крај е многу ладно