Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.548
    Допаѓања:
    8.551
    Не знам дали и на други деца. Ама нема смисла во вторникот почна претходно дома седеше недела и пол да речам за џабе ама дека сум коректна имаше два дена температура баш празникот кога беше петокот и саботата и јас и од понеделникот не ја однесов ја чував дома цела недела. И завчера во вторникот почна. Секогаш сум ја чувала дома фер и коректна сум била. И сега завчера почна сега пак дома да седи многу често за мојата се фаќаат де дека плачела де брисеви де тоа. Се мислам дека сакаат да се откажам да ја отпишам зошто ова не е нормално. На почеток исто на своја рака брисеви направивме и не ми ја примаја без негативен брис а буквално здрава седеше дома пошто немаше симптоми и матичната не ми даде терапија. Ја претераа веќе.

2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.212
    Мислам дека се сеќавам дека те читав тогаш кога не ти ја примаа, покажи малку заби..и јас така демек да бидам коректна дома дремеше дете 3 недели, терапија не ми даваа зошто ништо немаше, секоја недела само го влечкав за брисеви, а немаше ништо детето..и на крај спрема бев да одам да се карам ама немав можност..сабајлето пред градинка ни излегоа негативните брисеви и си тргна нормално..и тоа плачела не знам што, има деца кај син ми во градинка секое сабајле рикаат па пак одат...ако мислиш дека тебе нема да те сфатат сериозно пуштај маж нека свика малку

На dromka и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.074
    Можеби матичната требало да ти даде потврда дека е здрава

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.548
    Допаѓања:
    8.551
    Не ми побарале до сега никогаш потврда. Само сум најавувала дека е болна и ќе отсуствува.

5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.074
    После болест кога ќе оздрави однеси им една потврда од матичен дека е здрава за да не те малтретираат

На dromka, karak, Erika.greeneyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.548
    Допаѓања:
    8.551
    Као цел ден плачела таму а кај можам да видам од дома јас. Кога ја зимам насмеана е и да плсчела цел ден би била потечена у очите. За плачка и дома е плачка ама цел ден дека плаче некако не ми е верно.

7. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.212
    Сигурно те намирисале дека си фина и сега мислат дека можат да си играат со тебе...и убаво ти рекла форумче носи им потврда, кај нас бараат..сега додуше бараат брисеви чисти ама пред тоа праксата им беше потврда од матичен...Речи им еве ви матичната вика дека е здрава ако знаете повеќе од неа одете докторки...прашај ги врз основа на што ти бараат брис..ако не пишува во договорот барај средба со некој повисок раководител/директор...ајде сега пинг понг со девојчето ќе играат :fubar:

8. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.548
    Допаѓања:
    8.551
    Др ми се јави на телефон не негувателка. Проблемот е што јас копија од договорот немам и искрено не знам дали пишувало нешто околу брисеви не се сеќавам. И сега не знам дали имаат право на ова или не.

9. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.940
    @Erika.greeneyes Ова во Срничка градинката ти бараат? Побарај да го видиш договорот, но д-р чим ти се јавил мислам дека џабе ќе војуваш, направи брисеви и однеси им. Може добро е да напоменеш дека следен пат ќе им однесеш потврда од матичен дека е здраво детето и ај чао.

На dromka и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  10. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.917
    Просветлете ме дали 4 годишно дете знае да манипулира или вистина кажува.. оди во градинка веќе неколку месеци, супер прифати. Немаше плачење, одеше дури и без да ми каже чао, супер се вклопи. Освен разболување други проблеми не видов. Учителките не ги познавам, онака на земање и оставање по неколку реченици си разменувам. Викаат дека бил супер, си играл, се наспал, јадел (за јадењето не верувам). Пред една недела спомна дека плачел. Прашав зошто, се засрами и ништо повеќе не кажа. Потоа кажуваше дека плачел, го прашувале зошто, да не го боли нешто, не го болело, плачел оти се исплашил некое девојче видел како повраќа. Прашувам таму, ми вика учителката не плачел, супер бил. Друг ден пак спомна плачење се исплашил од некој инсект. Денес раскажа ситуација дека со другарче биле немирни, плукале по масата и ги карале. Кога го земав не ми кажаа ништо. А демек на него му рекле ќе ме викнеле да го видам.
    Денес ми раскажуваше за повеќе другарчиња кој што правел, па спомна дека некое девојче цело време плачело и ја барало мајка ѝ. Со тажен глас ми вика и јас плачам за тебе.. и си ги трие очињата. После кажа и дека не спиел од што се плашел само трепкал. Прашувам од што се плашел, пак повторува само дека трепкал. Ми покажува со очите брзо трепкање.. не знам што да мислам. Не верувам дека учителките се проблем. Се прашувам сега дали од што му недостигам сака да манипулира и затоа ми кажува или навистина плаче. Чувствително дете е, не знам како да објаснам. Ама уште од прв ден кога го носам јас не се потресувам дали ќе го гледаат добро, дали ќе го караат и сл. Туку се плашам да не се почувствува напуштено и осамено.

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Разговарај со учителките, провери ги неговите искази.
    Возраста им е таква да можат и вистината да ја кажуваат но знаат и да лажат.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.917
    Па не знам искрено. Мислам дека убаво си поминува. Некогаш за викенд бара да го носам. Баш оваа недела, од утро до вечер градинката ја зборуваше. Само вчера прв пат изјави дека не сака да оди веќе. И утрово исто правеше отпор. Верувам дека е заради тоа што го карале. Ама па нека го караат, на што личи тоа да плука по масата. Не знам само зошто плаче таму. Некако имам чувство на вина кога се разболува и стварно ми е жал. Можно е да манипулира, но што ако навистина има нешто, а јас не сфаќам сериозно? Убаво, разбирливо зборува, но некако не ми раскажува до крај.

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.970
    Нема зошто да имаш чувство на вина, ако не се раазболува сега, во школо коа ќе тргне ќе фаќа све.
    Инаку свашта се случуваат во градинка, секогаш има некој да плаче, некој да е скаран, некој да се степа. Порано или покасно сите ќе заплачат. Не е страшно ништо.
    За отпор сите пружаат некогаш. Моето дете има 4г од кои оди 3г во градинка. Ја обожава градинката, другарите, учителките... еве минатата недела плаче нејќе да оди секое сабајле, така му текнало. Искача од градинка супер расположен. Кога плаче и нејке да иде му викам дека сите имаме обврски мора да се почитуваат обврските.

14. converse.brown

converse.brown Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    103
    Извинете за off topic, дали нешто им купувате на учителките за празнициве?

15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    50.861
    Не и зошто би им купувала не знам.

16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.137
    Допаѓања:
    10.521
    Само на негователката. 2 години ја чува, се знаеме и делумно приватно. Супер е и многу сум задоволна од нејзе.
    На учителката не, 3 пати во живот ја имам видено.

На converse.brown и sani99 им се допаѓа ова.
  17. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.364
    Допаѓања:
    31.472
    Не

18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.074
    Не

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Дали сеуште намалуваат сума доколку детето не иде цел месец во градинка или не?
    Од 24 октомври не оди, а за ноември ми ставиле за плаќање цела сума.

20. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.266
    Допаѓања:
    4.929
    Кај нас во градинка ако најавиш одсуство намалуваат ако не наплаќаат полна сума.

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.