Заедно со првата страна каде што има податоци за детето, па и при упис сме носеле ваква копија заедно со пптврда од матичен лекар, таа истата може сега да е само дополнета.
Во книшка ги пишуваат ама коа бевме за запишување во градинка ни дадоа потврда и на нејзе пишуваше кои вакцини ги има примено
Што со нив ? Сериските броеви се залепени на изборните вакцини и бустери, рота и пранвера. Останатите се со пенкало запишани.
Dobar den drushtvo da Ve prsasham za iskustvo vo drzavna gradinka kaj krug I Kaj pestaloci iskutvo nekoi za 2 godishbo dete vi blagodaram
Мојата одеше позади песталоци. Јас сум задоволна. Секако, зависи и кои учителки ќе се паднат, ама генерално не сме имале проблем.
После 2 недели конечно седи по 1ч, добро е, како мислев одлично е. Денес дури и хартиена торта за роденден добил.
Најнормално како и сите други месеци. Ние родителите исто си идеме на работа без разлика на сезоната, а децата мора да седат во градинка. Само што на лето поголем дел од персоналот им се по одмори, па спојуваат групи, хаос е. Ова бар кај нас ( Аеродром).
Исто е раб време само споени групи и најчесто се носат во друг објект. Кај нас пример беа од 4 објекти, сите деца во 2 ставени. 2 месеци беше така, јули и август. Септември се вратија во првичниот објект
Rab vreme e isto ama ili nie odime u drug.klon ili toj kaj nas...ova leto bese haos spoeni grupi smeneta zanimalna se menjaat neguvatelkite radi odmori i e period koa moevo dete ic nejke da odi so placenje i negoduvanje. Sreka sedi so baba dedo na odmor pa malce i se faka od juli/avgust vo gradinka
Дали им купувате подароци за 8ми март на учителките од градинка? Ако да, што сте давале/што планирате да давате? Кој е буџетот за подарок?
Лани немаше организација на ниво на група, па им земав сет за бањање( купка, млеко за тело, крема за раце) и мерси. Јас си тргнав од тоа што јас би сакала, а многу мерак имам за таков вид козметика, млека, чуда. Има и се организираат на ниво на група, па се купуваат ваучери од ДМ, Сити Мол по 5000 ден. Мене лично не ми се свиѓа тоа и ми нема поента. Доколку и оваа година нема организација, повторно не би наднинала буџет од 800 ден од учителка.
Да, на секоја учителка цвеќе, ништо повеќе од тоа. Носат и кај нас големи украсни ќеси, којзнае што има во нив ама мене искрено тоа воопшто не ми се допаѓа. Не ми е за парите туку би сакала да се задржи скромноста на такви места како градинка/школо.
Лани цвеќе и на двете, претходно организација заедничка, беше цвеќе украс и честитка. За мене од цвеќе нема поубав подарок, се друго е лично како за другарка а не за учителка.
Хелоу, малце оф топик ама не ги владеам баш темиве шо/кај да прашам, ама сигурно некоја од вас тука знае. До колку часот вакцинираат во Јане Сандански? Бев сабајлево ама имаше 300 души а бидејќи излегов од работа и брзав за состанок, не можев да чекам.