Здраво, дали некој може да ми сподели искуство, дали сте задоволни со градинката Мајски цвет, клон Тафталиџе 1?
Imate li info sto ke bide si necelosno vakciniranite deca na koj e zakazana sledna doza vakcina? ke moze li so potvrdi da odat?
Nie sme vo Aerodrom ,i denes na vrata vrakale necelosno vakcinirani ,i tie so zakazan datum .Epten strogi
Нема логика, во шах мат сме ставени... Термин ми е во мај... Ќе видам што ќе направам, па ќе ви кажам
Јас презадоволна бев од учителките,Не ми се свиѓаше внатре што е сепак стара градба,бараки...ама тоа е. Сепак,зависи која ќе ти се падне,но во глобала добри се сите таму,многу се трудат за децата
И мене сега ми се јавија, невакцинирани нема да примаат од утре. Моево е мало, не виделе дека нема 18м, не ја спомнаа мрп, само за дтпр кажаа.
Da, ı majka mı koja e neguvatelka mı kazha ımaat stroga naredba od utre da ne prımaat nevakcınıranı deca. I mojata uste nema mrp prımeno, moram da ja nosam denovıve..
Бидејќи се тука некаде нашиве, само за Дтп ти споменаа? И дали ќе ги примаат? Секако мали се за Дтп. На моево Мрп му е примена. Никој засега не ни се јавил за друго, а и нема случаи на пертусис во градов, барем немам слушнато да има.
Кај нас во соопштението пишува невакцинирани и некомплетно вакцинирани деца со ДТП. Мрп не се спомнува никаде
Како може да не примаат деца кои не се вакцинирани поради месеците? Треба децата месеци порано да се вакцинираат ? Ова е скроз неправедно. Неможе дете од 10 месеци да се вакцинира со вакцина која не му е на ред според календар.
Потврда ми дадоа... Ама во градинка не прифаќале.. За некој ден ќе знаат точно. Сега за сега нема шанси
Pa da ke znaat za nekolku dena za da gi izvakciniraat decata da dotrosat vakcinite. Svako cudo za tri dena.
На почеток кога тргна моето бараа потврда нели за целосна вакцинација со вклучена Мрп. Им кажав дека моево нема наполнето година, не ја вакцинирам предходно. Добив одговор дека не важи за неа, туку за секоја вакцина си има старосна граница до кога треба да е примена. Пример за мрп беше 13 месеци.
Ств е ова дискриминација.... Еве сакам да ја боцнам, ќе ја боцнам. Ама не смеам пред да помине 1 година... Не викам не, сум каснела, што од оправдани, што од неоправдани причини.... Многу мамеле со копии од книшки по градинкиве, морале да стегнат..