Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. Luminary

Luminary Форумски идол

Секако дека ќе се навикне, нормално е да плаче малку на оставање, битно е дека внатре се смирува. :)
    Ние 3 недели веќе одиме, до сега 3 ипол часа, од наредна недела ќе се обидеме 4 ипол часа, и ако сака да заспие за дремката таму па ќе видиме како ќе биде.

CareTee and LizzyGrant like this.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Моето :rofl::rofl::rofl:

Tea SK likes this.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Нај јаки се периодот кога викаат што си дошла тато сакам да ме земе па таткото кога ќе го земе зошто дојде ти баба ти нека ме земе и за тоа плачки. Или ако ни кажеше тато да ме земе сакам, а не може заглави на работа и пак јас го земам урлаше викаше аман бе што правите вие и ќе се наљутеше:rofl:

Sofi.ja, azelea, LiquidLuna and 2 others like this.
  4. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Mom's
    Дали некој имал искуство со дете што не збори во градинка?
    Мојава оди веќе цела година во градинка но дури денес негувателката ми рече дека она воопшто не зборела освен што и го изговарала името. Дома везе, раскажува што јадела, што правеле значи буквално збори. 2 години и 4 месеци е. Реченици и од по 4 збора, брои, пее песнички.
    Минатата недела и кажав дека ми кажала дека ја удрило некое детенце и ми вика баш се зачудив што ти кажала пошто она воопшто не збори во градинка.
    Што може да е проблемот?
    Она по природа си е така срамежлива ама па градинката не и е нова средина

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Мајка моето на 2 и пол почна да збори. Песнички почна да пее на 3 и пол години и тогаш почна да ми кажува што јаде и да ги издава таму што прават. Иначе само ме гледаше како теленце :)

6. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Моето...не зборуваше многу ни дома, ама во последно време е како папагал само повторува, во меѓувреме имаше некој проблем со мочкање во градинка и и кажувам на учителкава дека дома му зборувавме цело време за тоа, дека вети ќе кажува кога му се мочка и слично и таа ми вика а детево зборува? И мене ме фати во небрано, да и велам...овде ми вика од септември до сега не сум го слушнала да зборува :^)

LazaLaza likes this.
  7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Од јасли ми го викаат тоа. Прво ми рече "Абе детево збори??", после се освести изгледа на начинот на кој шо ми го кажа тоа па праша колку години е, а беше год и 9 месеци па се извади со тоа, дека е мала уште па си ќутела :D
    А сега пред месец дена кога дома почна да врзува зборови, прости реченици ми викаат "Аа се опушти малку по збор два" и се глеаме чудно со мм, она дома збори бааги повеќе од збор два и ми кажаа дека има повеќе дечиња такви, се штедат на зборење :D

LazaLaza likes this.
  8. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Епа и ние така почнавме муабет.
    И кажав дека покажува интерес за нокшир и дека седнува и дека бара гаќи да и облечам па ја прашав што понатака да се организираме и за во градинка. И ми вика па како ќе кажува она дека и се моча кога не збори?? Ме пресече. И ми вика бев многу изненадена дека ти кажала кој ја удрил бидејќи тука не збори. .. Уствари може ли да ни прават финти само да не се замараат со заучување на нокшир во градинка?:?:

9. Luna91

Luna91 Популарен член

Син ми не зборуваше кога почна да кажува за мочкање. Се фаќаше долу и викаше пшшш.
    Плус на почеток најчесто не кажуваат, туку се седнуваат на нокшир на одреден временски интервал да стекнат навика. Повеќе како изговор ми се чини...

10. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Моето е одвикнато веќе ама два месеци не беше во градинка и кога почна повторно почна да моча во гаки па после дознав ги товеле со сок пред спиење како ужина па нормално ќе се моча...плус занималната и вцто се одделени простории и моево ако не го однесеш не моча, а дома си има нокшир и си има друг распоред...Иначе нека не ти прават филмови моево 2 збора не кажуваше па во рок од една недела се одвикна

Luna91 likes this.
  11. snegce

snegce Истакнат член

Драги мајки. Дали нркоја од вас има дете од 5 години кое сега е вакцинирано со ДТП, што се прима на 18 месеци? Се изначитав еден куп работи, не можам да живеам веќе мислам. Во градинка не ја примаат со 3те дози нормално дека се примени поодамна, и ќе си пукнам од мака, само моето излезе дека ја нема од цела градинка!

12. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Моите. Едниот има 4ипол, другиот полни 6.
    А што те мачи уствари?

13. Sannelaa

Sannelaa Истакнат член

Здраво сакам да ја запишам ќерка ми во градинка предложете ми низ Аеродром, Ново Лисиче макар и приватна од која сте задоволни вие како родители, знам дека се чека повеќе време за прием но јас не се брзам би сакала што е можно покасно да тргне во градинка можеби наредна пролет или лето ќе почне. Фала ви

14. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Што направивте ве примија во градинка? Матичната мене ми рече да ја носам пошто има три дози, ревакцина да прими да поминат барем 2 недели од антибиотикот прво. И реков што ако ми прават проблем. Вика каков проблем три дози имате . Вика сега брзо бевте само пнеумокок ви ставиле што не ви ставиле и дтпр не си ти крива.
    Утре планирам да ја носам па да видиме баш.

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Јас таа доза на 3 години му ја ставив.

16. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Презадоволна сум од Бубамара во Ново лисиче. До сега никакви проблеми сме немале.

17. ni.na

ni.na Популарен член

Мајки даваат ли сеуште овошје за секое дете што беше проектот или заврши? Бидејќи гледам нешто ги нема со месеци кај нас

18. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Мене еднаш ми дадоа сливи еднаш јаболка и толку беше. Септември таму првите месеци.

19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Nema od nova god navaka...ako bila ideata da se otkupuva domasno ne znam sto se proizveduva vo drzavava vo zima...osven tursija i kupus:D

20. brm_brm

brm_brm Форумски идол

За во градинка со што ќе ги маскирате? За 2.5 годинки :) ни најавија ќе ги сликаат.