Здраво мамички. Прв пат пуштам дете во градинка на нецели 2 год, и не можам да ги слушам више муабетите ќе видиш ќе се разболува... нема дете што не се разболело... повеќе ќе ти биде болно одошто здраво, па од типот дека со едно лажиче ја ранеле цела група.. се опседнав со глупости. До сега освен настинки не сме имале посеризен прпблем. А сакам да си стекне навики и да се учи на ред што ќе го добие само во градинка. Иако има кој да го чува. Верувам во нашите градинки како воспитувањето така и хигиената и храната. Сепак споделете ваше мислење и искуства околу темава веќе не знам што да мислам.
Годинава вовеле новина...да се носи и документ дека двата родители се во работен однос. Баш денес уз муабет со една мајка ова го дознав...нивното го запишувале и им побарале и такво нешто.
Ne se bara takvo nesto @Isidora86 pusti go deteto I neka uziva vo gradinka da dodeka go stekne imunitetot ke se razboluva toa e neminovno I moeto do 3 godini trgni zastani no toa e del od zivotot I na 5 da go pustis isto ke bide ne zatoa sto gi ranat so Edna lazica toa se zivi smeski niedna gradinka toa ne go pravi ne deka ne e cisto ili ne se vodi higiena toa e poradi golemiot broj na deca I stwknuvanjeto na imunitet, nosenje na bolni deca I se vo krug. Prvata godina koga se vrabotiv bev cela godina bolna zar jas jadam od ista lazica.... Se e primaneto na grupniot imunitet. Taka da srekno I se e del od zivotot
А зошто не отиде да разговараш со директорката? И ние сме во иста градинка. Иди објасни и, она многу знае кој кога чека. И мене ми кажаа за две, три а може и четири години, ама упорна бев. Да не ми гори под нозе ич не го праќам.
Не мора да значи дека ако оди во градинка ќе се разболи, а што ако е дома нема... се си зависи од детето. Моиве и двајцата пораснаа во градинка. Едниот на 2 тргна, а малото од 8 месеци. Па еве ги сега дечковци. Јас сум за тоа дете во градинка да оди.
Јас сум растена во градинка и за мене е сосема нормално дете да оди во градинка и покрај се јас го делам стравот од разболување ,се согласувам дека се зависни од детето ама стравот и мислата се постојано присутни. Денес ќе оди мм Се сеќаваш кој беа приемни денови кај директорката???
Замислете од петок почнуваат со двосменско а во нашата градинка НИ ЗБОР. Божеее...страв да го фати човек ! Да нема дете која да ти гледа ако одиш втора смена
Вторник и четврток. Ама нема врска тоа, ако ја најде директорката ќе го прими. Јас одев 3 пати, толку пати се разминувавме. Најдобро да закаже состанок.
Денеска беше мм во градинка и малава ја имало на список, примена е. Применае во објект "пампурче" нас. Даме Груев (старо ГеГе). Искуства со градинкава?
Јас ги носам таму децата. Задоволна сум. Им се погодија учителките. Всушност, само помалиот ќе оди од септември. Поголемиот е прваче.
Fala na site za poddrskata i odgovorot. Gledam nekoi davaat i nesto imunolosko na proven ili multivitamini pikovit. Pa ke se konsultirame so dr sto e najdobro. Kolku-tolku da se ojacame pred mesanje so sekakvi virusi i bakterii. Dobar pocetok na site decinja od ponedelnik, so lesno, so ubavo!!!
Zdravo majki Prvo se izvinuvam za latinicata Imam nekolku prasanja Ako ima majki od Bitola bi sakala da gi prasam za iskustvo vo bitolskite gradinki Isto taka me interesira dali samo od septemvri moze da se pocne so gradinka ili moze i podocna i kako rabotat gradinkite vo bitola.Planirame da se selime vo Bitola za edno dva meseci pa sakam da znam dali ke mozam da gi zapisam vo gradinka Malata e za vo jasli a pogolemata 4 ipol godini i kolku se plaka mesecno po dete Ako znae nekoj neka mi odgovori Vi blagodaram
Добар ден! И ние се спремаме за првиот ден во градинка. Решив од 11 септември да почне, малку да стивне првата гужва! Малечката има 19 месеци, јасли група...ќе биде интересно... Има ли некој искуство со градинката Орце Николов, Карпош 3?
Ова со градинкиве со втора смена е супер браво така треба за ние што работиме во приватни фирми и смени до 22.00 часот да не даваме откази од работа бидејки нема кој да го чува детето. За два дена ќе се снајдеш или за два саати ама за секој ден нема секој помош од баба и дедо.