Мојата е 13 месеци, со прекини оди заради настинки и бактерии ама супер си поминува таму, многу е среќна. Од возбуда таму спие 15-30 минути (сама и во креветче!, што дома е мисловен поим 100 пати пробано и неуспешно е) и дома или од иста возбуда или од премореност не легнува повторно за дремка. Си заспива во 19:30 навечер и до сабајле до 7 спие. За викенд дома има една дремка од 2-2ипол часа во исто време како во градинка 12ч пладне.
Ако станува сабајле во 6, навечер најкасно накај 7-7ипол треба да си легне. Ако го фаќа дремка накај 6, занимавајте го уште пола саат со бањање, спремање за кревет, и 6ипол-7 веќе може да си легне до сабајле.
Исти сме скроз, не знам колку точно спие таму ама малку е.. некое време заспиваше за втора дремка па си легнуваше накај 10, ама веќе одбива да заспие за дремка и накај 6 ја фаќа криза. И кенкава е, плачлива ама така функционираме, се занимаваме шетаме играме до кај 7 едвај, па бањање и заспива 7ипол. Она секако станува ноќе, ама сфатив дека повеќе и одговара вака, зошто и ако заспие покасно пак станува во 6, 6ипол, вака барем е понаспана.
Zdravo sakam da pobaram vase iskustvo so sirupot izoprinozin mu davam na sinot 8god ama nekako samo mi spija. Si idi od ucilaite vo 12 legnuva 2h potoa vo 21h pak a nikogas ne bese legnat pred 22 i nikogas ne prespivase dali od sirupot e?
Изопринозин не се дава цело време. Се пие по шема. Јас мислам дека е доволно само во период на инфект да се дава. Јас лично давав еднаш, мислам беше највеќе 10тина дена додека беше со грип. Додека една пријателка го даваше долг период, и џабе, пак беше детето секој месец со антибиотик
Da da i nie ne davame celo vreme za virus ni e prepisan edno sise samo znaci okolu 7 dena ke pija Ama dali e povrzan so spijajne kako letizen cetirizin so predizvikuvaat pospanost.
Девојки молам за помош , значи веке 3 недели одиме во градинка , на одење плаче , го земаме расположен , првично викаа супер е , сега негувателка вели не игра со децата стои на страна , дома уста не затвара , разговарано со убаво џабе , разговарано со лошо пак џабе , нејќам да се откажам , останува и со спиење , но секој ден иста прилазна кога ке се стемни , не сакам да легнеме , осцрпена сум не знам како да си помогнам себе а и нему ...
3 недели е мал период за детето целосно да се адаптира. Тебе како возрасна ти треба време да се адаптираш на ново работно место барем месец-два, како му е на мало дете што почнува во нова средина? Зборувано со лошо нема да има посакуван ефект, само ќе ја замрази градинката. Ако сака да седи на страна, нека седи, важно да не плаче. Ќе си најде занимација, ќе се заигра, со тек на време ќе си најде и другарчиња. Полека, нема зошто да се нервирате. И нема зошто постојано да оправате за градинка, прашувај го како си поминал, дали јадел, дали му било интересно, со нови или стари играчки, дали му било вкусно јадењето. И толку, а не напнување како треба и како не треба, да не му вршите притисок да игра со другите деца, оти само ќе му создадете одбивност. А тоа не е она што сакате да го постигнете.
Ти благодарам на одговорот , еве денес сме друга прилазна , не разговараме за градинка , ке тераме викенд, се обиде неколку пати да разговара за градинка мама му кажа оставија градинката сега ке уживаме во викендот , па и од наредна недела кога ке дојде од градинка ке бараме друга занимација да не зборуваме за градинката ,во право си кога велиш нас како возрасни ни е тешко на ново работно место не па него ...но подобро сега да го мине периодот отколку покасно .
Ќе се навикне, рано е... а и она што сум приметила (може грешам) но јас кога го земам обавезно добивам некаков коментар- а мм кога го зема се е ок ... така да кажи им ќе се навикне, а со него уживајте во секој момент ,батали муабет за градинка
Дали можам некаде да реагирам за тотално несоодветно однесување на воспитувачка? Или тоа е многу утописко нешто за наше поднебје? Не сакам да стапам во конфликт личен со неа, иако таа лично ме напаѓа за едното дете и не знам како е воспитувачка со таков негативен однос. Ако стапам во конфликт ништо не добивам, однесувањето и е толку идиотско што знам дека нема шанси да се смени. Затоа би реагирала на повисоко ниво, ако тоа е возможно.