Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.574
    Допаѓања:
    8.587
    Јас признавам дека детето не ми е цвеќе, ама тврдам дека и од нивна страна нема соработка и гледаат само да ми набијат грижа на совест. Не се трудат. Какво и да е детето, секој ден со нив толку месеци да не можат да го придобијат и да го адаптираат, не ми е верно. Они мислат јас глупава сум и им верувам, најмногу ќутам ради да не ми страда детето дека сеуште е мала не знае толку да ми каже што се случува таму.

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.029
    Допаѓања:
    110.695
    Епа не им ќути, дури ќутиме вака ќе биде. Мене проба и после тоа да ми набие грижа на совест и и реков, тоа е, он у градинка мора да оди, немам избор и толку беше. Знаат дека си дома и затоа така прават.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    7.545
    Не знам дали си во Ск или друг град, небитно тоа. Ние дека во помал град, повеќе и се знаеме и го имаме истиот проблем.
    Имате кој да ја зема порано, па нови деца има постојано, демек моево не беше ново.
    Пред некое време баба и и дедо и со здравствени проблеми, стварно не можеа да ја земаат порано, јас не можам кога сакам да си се шетам на работа им кажувам мора да останува цело време додека да дојдам јас, па макар била и последна.
    На секое одење ами баба и дедо и што прават. Прво не е нивна работа, друго јас не морам домашни работи да споделувам таму, што се вика може сум се искарала и заминала од дома со се дете. Е помина тоа што помина, одат пред некој ден баба и и дедо и по неа и пак истата приказна. Дури и на оставање ми викаат, ааа нема да е сега последна, ќе си ја земаат баба и дедо и порано.

Јас секако баш од ваков однос и планирам од септември/октомври да се премести во друга градинка, бидејќи и следна година треба да е кај истите воспитувачки.

4. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.788
    Мила ќе им кажеш од понеделник тргам на работа и тоа е тоа... Спиела не спиела тоа им е... (Нормално нема да ти е сеедно),но пред нив ќе имаш таков став,да видиш како фино ќе ја адаптираат за неколку дена ...

На Mother of 2boys и IRBBB им се допаѓа ова.
  5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.051
    Абе какви гужви си почнаа одмор сите. Син ми сега дека е голем се кажува, вика аа надвор сме ние учителките на куп си пијат кафе.
    Во лето ич не им се замара.

На Erika.greeneyes и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.029
    Допаѓања:
    110.695
    Абе знам ама ај. Башка изговор е ова споени се, повеќето деца сакаат да се споени. Јас еднаш отидов да земам уплатница за големото а тој не одеше тогаш и се убив од барање кај се, тие позади играат во двор, тоа беше рано сабајле, за 2 саата одам накај продавница и проаѓам од тука, они уште во двор, дека имаат дебели сенки, надвор играат уживаат. Се прибираат за спиење. Нормално кај што има услови. Некаде може е тешко, ама на повеќето места е вака.

На Erika.greeneyes и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  7. Kristofce

Kristofce Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2023
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    14
    Zdravo,od 1 juli trgam na rabota.Bebevo uate od Noemvri zapisan.Pred mesec dena bev i pred edna nedela vo gradinkata za dokumenti da im dostacam.Mi kazaa na viber ke mi pratele upkatnica i sto dokumenti.Eve uste edna nedela trgam ba rabota uatw ne mi pratile.Ne mi se jasni ,a nemam koj da mi cuva.Vtoro gi nema ni site tri dozi vakcinite poradi bolest.Koj zbae i dali ke go primat.Se raboti za Karpos

8. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.733
    Спојуваат , барем кај син ми во градинка. Он е во втора бебешка (проодени) и за зимање ни имаат кажано да ѕвониме во прва бебешка зошто се споени.
    Иначе и јас го имав истиот проблем со адаптацијата. Знаеа дека сум дома и секој ден, 3-4 месеци со по пауза некој ден ради настинки, после ручек ми пишуваа да си го земам зошто многу плачело. Е кога им реков од утре нема кој да го зема пред 4, снаоѓајте се со него, одма се адаптираше и на зимање кога ќе прашав како поминал викаа супер е

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.179
    Допаѓања:
    10.613
    Оди во градинка и потсети ги, сигурно не те памтат од пред 2 недели за уплатницата. Во Карпош обично има место ама оди до градинка. Ќе ти бараат вакцинален картон со сите примени вакцини кои се по календар до таа возраст.

На karak и Kristofce им се допаѓа ова.
  10. LittleRoseFlower

LittleRoseFlower Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    16
    Здраво. Дали некоја од вас знае да ми каже кога е појадокот за бебињата во јасли во градинката во Карпош 4?

11. Kristofce

Kristofce Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2023
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    14
    Da srediv sega drug problem ,bez trunke dozi pertusis ne gi primaat

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    6.709
    Не знам во која градинка сте, кај нас во лето не примаат деца на адаптација

13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.179
    Допаѓања:
    10.613
    Во Карпош примаат, ќерка ми почна mво јули

Последна измена: 24 јуни 2024
  14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Vo site vozrasni grupi priem na deca e do 8:30 casot posle 8:30 vrati se zaklucuvaat
    Pojadokot pocnuva vo 8:30 pa trae se dodeka ne se najade i poslednoto bebe
    Kaj pogolemite po programa e od 8:30-9 sto ne znaci deka nema nekoja minuta plus minus
    Od 9:00-10 imaat aktivnosti
    10-10:30 slobodna igra i uzinka
    10:30- 11:30 aktivnosti
    Nakaj 12 ili do 12 rucek
    Pa posle rucek pasiven odmor spienje do 14:30 pa uzinka i koj kako si odi doma

На hello-kitty.90 и LittleRoseFlower им се допаѓа ова.
  15. LittleRoseFlower

LittleRoseFlower Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    16
    Јас мислев временски кога е, 8, 8:30? Инаку знам дека го имаат на веб страната.

Ти благодарам

На Tea SK и karak им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.029
    Допаѓања:
    110.695
    Па тоа не е од сега, не е ново, од пандемијата на Пертусис не примаат.

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Зависи во која. Од 7 до 8 примаат јасли и после тоа доручек даваат. Прво на нив им го носат.

Примаат ама лошо е зошто групите се формираат од септември. И тие што се мали со 9м пример одат со поголемите тие до 2г што се во група плус што се споени групите тоа екстра.

18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.179
    Допаѓања:
    10.613
    Ќерка ми супер се адаптираше. Од септември е хаос со адаптации, многу деца почнуваат тогаш. Вака повеќе внимание им обрнуваат на адаптација.

На Kristofce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.574
    Допаѓања:
    8.587
    Пак јас во темава :wasntme:
    Знаете пишував за малата дека е терсене карактер како што од страна на воспитувачките нема соработка така и ќерка ми е малце повеќе плачка плус поврзана со мене и сл.
    Сепак еден период навистина ја засака градинката со трчање влегуваше секогаш насмеана и кога ќе и спомневме градинка се радуваше. Сега еве веќе месец може и повеќе има не сака да ја замисли градинката. Одма ксжува дека не сака да оди. Џабе јас што и зборувам и убедувам.
    Еве сабајлево пак кога ја оставав плачеше и ради тоа и го напишав постот.
    Секое сабајле е истото ми се здосади веќе. Што мислите период е? Или можеби некој и има нешто направено. Си велам да не има некое дете да ја удрело. Пошто еднаш еден татко го слушнав при оставање јас подалеку бев ама сепак слушнав како и кажа на ќерка му и немој денес да си удрила некое дете. А тоа девојче е во група со ќерка ми. И сега понова е примена. Ги прашав негувателките, според нив ништо не се случило .
    Втора работа, ај што плаче на оставање плаче. После тоа јас не сум таму да видам што прави нели. Тие ме убедуваат дека цело време плаче и дека се смирува пред јас да дојдам да ја земам. Не знам колку се тие за верување, ама чудно ми е зарем нив не би им пречела цело време да ја слушаат да плаче?

20. Kristofce

Kristofce Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2023
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    14
    Da,ama privatnive zatoa bez problem primaat