Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    7.545
    @Brpbrp , извини ќе те означам тука. Мислам имаш дете во градинка. Дали во пракса после антибиотик и од градинка стопирате недела/две?

Ќерка како што некаде низ темите имам споменато скоро па секој месец е со антибиотик од кога е во градинка. Сме пробале и веднаш после испиен антибиотик да тргне во градинка и да седи дома 1-2 недели. Резултатот е и вака и така од 3-5 дена после тргнување се враќа со растечен нос, за брзо почнуваат и кашлици и се останато. И до опструкција сме стасале.
    Веќе не знам ни што е правилно и што не е.

2. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Ние после антибиотик ден два дома и ја пуштаме, ама исто повторува често. Не знам дали е до тоа ама ако си е такво детето мислам 3 недели да е дома после ако има нешто во градинка пак ќе го фати.

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да тоа се случуваше до 3та година после 3та го пуштам после 2 до 3 дена ама од 3та до еве сега скоро 4та година само 1 пиеше антибиотик зошто фати варичела и не направивме доволна пауза па заврши со црвено грло ова беше во ноември месец од тогаш навака се нема разболено. Имал растечен нос ама одма сум ставала хлорафеникол 5 дена во нос и инхалации со гентамицин и синомарин 5 дена и тера. Предходно чекав повеќе па завршуваше со гнојна и темп 40.

На strelec231992, Miss_S и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  4. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    дали го има некој новото мени за исхрана - лето за градинка Срничка ?

5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.291
    Допаѓања:
    28.050
    Ќе ти го сликам утре ако сакаш.

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    40.513
    Повели
    20240703_151755.jpg

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.757
    Допаѓања:
    10.626
    Значи мајки, кога завршува веќе ова со плачкиве, кога ќе престанат да се болни на 3 дена????? Аман веќе еј!
    3 ипол години е, нема абер да влезе во колосек, џабе е се.
    Болни нон стоп се на 5 дена макс.
    Плачки при одење секое сабајле, нема спас!

На anuska_dzuli и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.177
    Допаѓања:
    10.611
    Дали девојчињата кои се 2, 3 години во вашите градинки ги бришат после мочкање или сами се бришат?
    После жалење дека ја пече кажа дека никој не ги брише и откако ја исконтактирав градинката, искочи дека они сами ги учеле да се бришат.
    Мене ова не ми е логично за 2,3 годишни деца, сами да се бришат, ешерихија некоја да закачат недобришани. Дали претерувам јас?

9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.949
    Допаѓања:
    14.687
    На 3 години ги бришеа. На 4 демек ги учеа да се бришат. На 5 сега нит ги бришат нит им даваат тоалетна сами да се избришат.

На Mumoftwo30 и Tea SK им се допаѓа ова.
  10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.177
    Допаѓања:
    10.611
    Нашиве напредни изгледа на 2 ипол сами демек ги научиле да се бришат. Шлакната работа.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Mislam.deka i mojata ne ja brisat. Gledam doma pocna da se tepa sama da se brisela i taka razbrav. Pa ja ucev i jas doma kako treba i se brise demek nekako. Olesnitelno mi e sto znam ne kaka vo gradinka. Do sea ne mi se pozalila deka ja pece nesto ama jas bar 1-2 pati nedelno posle banjanje mackam malce weleda za pelenska poso pocrvenuva

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.177
    Допаѓања:
    10.611
    Јас ја мијам после секое враќање од градинка ама ваљда што седи 8 саати небришена, а осетлива е. Среќа не кака и мојава, дп душа рече за какање ги викаме.

13. Belinda Carlisle

Belinda Carlisle Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Јас само што ќе го поставев истото прашање, мислев само ние сме...6 месеци оди во градинка и секое утро е со плачки како прв пат да влегува.

14. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    1.595
    Mojata koga bese vo jasli pocesto se razboluvase, godinava vo prva mala da ne zarecam super e. E koga pocna vo prva mala se javi problemot so placenje. So meseci odevme so placenje, i tamu placese. I zboruvav sve ubavo za gradinkata dzabe. E posle pocnav da razgovaram poinaku ako neplace deka je odime vo igroteka posle gradinka, deka ke kupime balon ili slicno i veruvaj detevo se promeni, prestana da place, si igra so site i sega edvaj ceka da odi vo gradinka. Neznam dali e do toa ili vremeto si go napravi svoeto no ete uspeavme :)

15. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.574
    Допаѓања:
    8.587
    Јас пробував вака и мојата пак плаче(дека ако плаче мама ќе биде тажна, мама ќе плаче, ако не плаче дека ќе и купам чоколадо ќе п
    одиме на лулашки и сл). Не сака да ја замисли градинката. А не па да оди.

16. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    1.595
    Ajde moze i treba poveke vreme za adaptacija. Jas bev na rabot da ja otpisam i da probam vo druga gradinka, si vikav da ne e do vospitackite bidejki vo jasli super bese. No ete naednas se promeni, daj boze i kaj vas da bide taka :)

17. MMRRR

MMRRR Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Здраво некое инфо за детските градинки Кочо Рацин поточно Бели мугри и Панорама (јасли)
    Какви се условите?
    Дали сте задоволни?

На sani99 и DinaSea им се допаѓа ова.
  18. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    5.494
    Ве молам за совет

малото има 2 год, супер прифати градинка, се осеќа дека е сигурем, сака да оди, учителкитњ во јасли што уште му се се супер, АМА пред недела дема гледам заби залепени на раче… учителките одма се јавија дека ќе припазат, се извинија… денес пак…

мојот не гризе, не знам ни дали знае ма да сеа сигурно знае… кротко дете е, како да реагирам??

19. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    1.595
    I kaj nas vo grupa ima dete sto kasa i grebe, nema dete sto go nema kasnatoi izgrebano. Reagiraat roditeli, reakcijata e dete e, roditelite da razgovaraat so deteto. Navistina neznam sto moze da se napravi. :?:

20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.446
    Допаѓања:
    32.377
    Здраво, ќерка ми е во Бели Мугри, моментално во Панорама дека на лето ги спојуваат. Чепкај низ мислењата мои, се што е напишано е за таму.
    Ако те интересира нешто повеќе, пиши ми.

Во прва мала се идеални негувателките, за во јасли има типс&трикс ако се уште истите негувателки ( за да не те замараат тебе, со децата се супер они ) :D

На A.V.S 91 и MMRRR им се допаѓа ова.