Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.419
    Допаѓања:
    18.660
    За заштита од вируси е спрејчето се прска и во нос и во грло. Јас го почнав на 11м по препорака од педијатар

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    5.680
    @Bella_Stella и јас го почнав негде пред година, затоа што мојата тргна на 9 месеци, се прска во грло и нос, некогаш на периоди и превентивно и ставам, јас сум многу задоволна.

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Го прскате секојдневно или?

4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.419
    Допаѓања:
    18.660
    Совет од матичен беше пред и после градинка.
    Моето сега правеше пауза 1 месец од градинка, а претходно прскавме,му беше растечено и носето бидејќи му растеа заби. Прскавме наутро и убаво го чистеше носето.

На Anaroz1 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.018
    Допаѓања:
    110.644
    Пред одење во градинка, во нос и во грло, прскаш и тргате. Мене ми стоеше со големото во ходник, сега ќе земам и за малото пошто ко чичак трака се лепи.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Butterfly30

Butterfly30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    124
    Едно можеби глупо прашање :$
    Дали им давате ручек кога ги земате од градинка ? 8 месеци има
    Во 12 руча , во 14 има супа со лебче . Во 2 ипол 3 го земам давам Ад млеко дома и во околу 6 вечера и за спиење пак Ад млеко

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.018
    Допаѓања:
    110.644
    Ако јаде во 2 супа со лепче не би, сепак е тоа солидна ужинка. Кај нас ужинките се слаби, па давам кај 4-5 со тоа што се зимаме во 3.

На Butterfly30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.740
    8 месеци кога имаше јас во 16 часот и давав АД. После стандард кај 6-7 вечера и АД пред спиење. Ама мојава пиеше 3 пати по 120 мл АД. Насабајле, во 16 часот и пред спиење.

На Butterfly30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Дали доколку сакате да преместите дете во друга градинка, ќе може да се адаптира лесно, како ќе го поднеси ова пошто го носам во една но е предалеку, а тука во близина има друга..

10. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    2.910
    Мајки како ги научивте на ацидосалус!? Борба водиме секој ден се откажав веќе. Изгледа го пржи во носето никако да го убедам да прснам. Дај кажете некоја финта нешто... Немам веќе имагинација, 2 години и 8 месеци е.

11. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.828
    Од септември ќе тргнува во друга, со месец паузс дома измеѓу двете. А замисли последните две недели конечно “адаптиран” го оставав во градинка (facepalm) Ќе имаме адаптација и тука, планот е една недела, па ќе видеме дали ќе треба подолго

На Mumoftwo30 и Lisandra им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.419
    Допаѓања:
    18.660
    Која возраст е?
    Моето на неполни две,без еден месец го префрлив во друга градинка и одлично прифати

13. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    4 год веќе има другарчиња и му е погодено..

14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    32.360
    Ќерка ми being ќерка ми покажува револт на тоа што и ја нема омилената негувателка и таа што и е неделава дежурна ич не ја сака. Во вторникот ај што не спиела во градинка, ги будела сите деца. Среда само лежела и се дерела цело време по негувателките - вода сакам, мочам сакам, додај по желба сакам. И му се испонашале на маж ми дека "не знаат што му е на детево".

Да им објаснам што му е на детево, тоа што има катаљон деца што не ги знае, негувателки што нејзе не ја знаат, цела градинка факинг преместена во сосема друг објект а она секое сабајле ја гледа нејзината и од Бели Мугри до Панорама вика дека сме ја промашиле градинката или да си поќутам уште 2 недели додека да се вратат кај што сме ја запишале?

На Mumoftwo30, le.soleil, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.372
    Допаѓања:
    6.287
    Поќути си. И она ќе се навикне, а брзо минат 2 недели.
    Pick your fight.

На Mumoftwo30 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    10.610
    Поќути си, сегде е хаос.
    Кај нас 4 групи се споени. Мојава кога нејзината негователка беше на одмор, револт искажуваше со качување и рипање од маса на маса.

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.018
    Допаѓања:
    110.644
    Ама немаш избор тоа е, секоја година се селат. И секоја година ќе биде вака со негователки. Да ја пратам бабе наше да ја заигра, мислам дека ќе ја обожава, многу сака вакви деца блесавки бабе наша. Вика дека годинава имало како никогаш многу деца за во лето. Ајде уште малку издржи, знам тешко е, ама тоа е. Уште 2-3 недели имаат, ќе поминат.

18. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.740
    А што ќе се буниш? Ај да не одат на одмор негувателкиве ако не, не бива така. Им ги пикаат одморите по 4 недели во најскапиот период, немаат право на избор уште ние ќе драмиме на децава не им одговарало. И мојава драмеше во јули кога беше нејзината негувателка на одмор, па ја седнав и објаснив дека мора да одат на одмор, дека има сега и нови деца и дека не е ништо страшно што има нови деца и нејзино е да ги праша како се викаат и да си игра со нив. Дека е убаво сите да одат на море, и дека нема избор кога одат мама и тато на работа она мора во градинка. Мојава велеше има други деца несакам во градинка ми ги нема другарчињата. И реков тоа е твој избор, може да плачеш секое сабајле и да одиш расплакана во градинка или да си играш со децата други и весела да одиш во градинка, ама секако ќе одиш. Утредента ко бајче беше, кажа имиња на две нови деца дека си играле. Сега веќе сите ги знае. Имам колешка цело лето не ги носи децата во градинка имало нови деца, па што ако има , деца се, не ми е јасно.Треба да се навикнуваат на нови лица, нови деца , нови објекти, нови средини и крај на муабетот. Барем јас сум таква тоа се најобични работи со кои треба да се среќаваат и да се справуваат без разлика на возраст, дали имаат 3 години или 30.

На Bella_Stella, Лалина, ivani30 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    32.360
    Не ќе се бунам за негувателките што одат на одмор сигурно.
    За реченицата "не знам што му е на детево" кога очигледно е што му е на детево ми беше муабетот :)

Ама игнорирањето е мајка на чување нерви, нека зборат уште 2 недели колку сакаат :D

Последна измена: 9 август 2024
    На Лалина и Tea SK им се допаѓа ова.
  20. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    229
    Есенва почнуваме со адаптација, на 16 месеци. Совети трикови како да поминеме полесно, и јас и она? :)