Децата и градинките

Дискусија во 'Дете' започната од coca, 23 декември 2009.

1. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    152
    Здраво феминки, девојчето ми е една годинка и ќе оди во градинка. Не е проодена се уште, само лази, се исправа и сл.
    Што би требало да носам во градинка, освен вода, пелени, влажни?
    Дали топлинки носите на непроодените и дали ги пуштаат да ползаат или не?

2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.979
    Допаѓања:
    8.246
    Ќе ви кажат од градинка. Ние влажни, крем, брисачи носевме месечно. Шише за вода (им ставаа таму флаширана), памперси, резерва облека секој ден во ранец.

Топлинки оставив таму, додека не беше проодена, не носеше воопшто. После еден период сама ги слекуваше, ги фрлаше.

На simpleewa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    152
    А ги оставаат да лазат непроодените или само во креветче седат, не знам?

4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.979
    Допаѓања:
    8.246
    Кај нас, не во Ск ова, ги оставаа. Може не цело време. На прием ги ставаа во креветче додека стасаат сите и појадуваат. После појадокот долу.

5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.188
    Допаѓања:
    40.552
    Ги оставаат да ползат. Може не постојано, ама ги оставаат. Мојот е 18м ама уште не е прооден. Кога почна прашав што да му носам за нозе, рекоа како,дома така. Во моментов бос го носам. Во поголемите групи каде ги носат во тоалет на миење, мочкање кај поголемото бараа задолжително нешто со цврст ѓон што нема да се мокри.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.861
    Допаѓања:
    36.449
    Ги оставаат долу на подлога. Мене така ме известија дека почнала да оди држејќи се за креветчето што дома не го правеше.

7. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    8.986
    Јас поинакво искуство имам.
    Може ме имаш читано по темите. Мојата е не возможна за чување, една секунда не мирува. Кога шетаме нон стоп трчам(си ослабев искрено). И дома нон стоп сака по нејзино инаку одма крокодилски солзи. Нон стоп скоро плаче и кога ќе ја фатат тие бубачките кај мене во рака да биде и никој да не и збори ни па да ја погледне додека не и поминат. Е и во градинка ми се жалат од неа. Сакала да скока од столчињата, децата ако и зеле играчка правела хаос зошто нели не е по нејзино и сл.

8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.954
    Допаѓања:
    21.918
    Останува да видиме за месец дена каков ќе биде. Уште се мислам кога да тргне. Секако следна недела одиме на одмор па ќе биде покасно, нема да е од први. Си викав негде крај на Септември, таман да поминат гужвите и да се адаптираат дел од децата. Може па и грешка сум, не знам?

9. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.219
    Ние носиме пелени, влажни и брисачи на почеток на месец. А во ранче шише со вода и резерва облека.

Кај нас ги оставаат доле на подлога. Мојот откако е почнат е бос, ништо не носи.

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.469
    Допаѓања:
    5.435
    Po 1kg sekoja nedela.

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    1.612
    Фала ти за одговорот:l:
    Незнам во кој клон сакам да ја запишам незнам кој се подобри и што е разлика помеѓу буба мара и срничка градинки.
    Ние ќе се преселуваме на 3та мак бригада до гимназијата Димитар Влахов па која би била најблиску добра градинка? Срничка Црвенкапа е приватна? Таа ми изгледа најблиску

Последна измена: 24 август 2024
  12. Skyler

Skyler Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.096
    Допаѓања:
    13.499
    Немам искуство со Бубамара ама топла препорака за Срничка конкретно Чекорче или Штркче. Еве може тука има некоја членка што носи дете во Бубамара, па да даде мислење. Во приватна градинка во Аеродром не би носела дете, една нема добра (имам едно лошо искуство), да е некоја од интернационалните или Грин хаус ок, а другите не, само парите ќе си ги фрлиш. Државните во Аеродром се одлични.

На снежана2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    1.612
    За државна ме плаши само да не се 40 бебиња во група на 2 воспитувачки па како ќе успеваат да ги хранат и менуваат пелени, плус 2 бебиња во едно креветче како изгледа тоа ќе се удираат, туркаат? Иначе мене овие од срничка ми одговараат, од буба мара далеку ми се лисиче и ново лисиче

14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.188
    Допаѓања:
    40.552
    Ги ранат прво тие што не прават проблем, па после се занимаваат со попроблемаричните. За менување пелени се испраксирани. Никогаш не се вратил потпарен и секогаш го враќаат со чиста пелена. Е за спиењето кај син ми за жал е така. Спијат и по две ако има многу присутни,среќа тие креветчиња се поголеми од стандардните. Не дека е идеално, ама еве јас не можам да се пожалам. Моето е во срничка. Во јасли се три негувателки секогаш (освен летово кога беа по одмори, ама секогаш доаѓа некоја на испомош бар за јадењето).

На KuklickaSk и снежана2023 им се допаѓа ова.
  15. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    1.612
    Фала ти за мислењето
    Во кој клон е твоето? Дали е изворче добра?

16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.188
    Допаѓања:
    40.552
    Изворче го затворија пред 2 недели, ќе се гради нов објект ради дотрајаност. Релно многу беше стар ако земам предвид дека јас одев таму пред скоро 40 години :worried:. Малото е во Бамби, големиот во Лале одеше, ама овој вториов ти е далеку, позади веро. Ианку тој клон мене повеќе ми се допаѓаше, помал и малку поинтимно делуваше.

На снежана2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    1.612
    Колку време ќе се реновира изворче?

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.188
    Допаѓања:
    40.552
    Па имаше некаде објава една година. Искрено се сомневам бидејќи од корен ново ќе се гради, ама еве и во најдобар случај побрзо од тоа не верувам да биде.

19. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    1.612
    А децата од таа градинка ќе бидат распределени по други градинки? И во сите ќе има премногу деца...

20. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    152
    Има ли некоја детенце во Карпош 4 градинката, да сподели искуство? За детенце од 1 година прашувам, значи во јаслите