Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Здраво феминки, девојчето ми е една годинка и ќе оди во градинка. Не е проодена се уште, само лази, се исправа и сл.
    Што би требало да носам во градинка, освен вода, пелени, влажни?
    Дали топлинки носите на непроодените и дали ги пуштаат да ползаат или не?

2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Ќе ви кажат од градинка. Ние влажни, крем, брисачи носевме месечно. Шише за вода (им ставаа таму флаширана), памперси, резерва облека секој ден во ранец.

Топлинки оставив таму, додека не беше проодена, не носеше воопшто. После еден период сама ги слекуваше, ги фрлаше.

simpleewa likes this.
  3. simpleewa

simpleewa Истакнат член

А ги оставаат да лазат непроодените или само во креветче седат, не знам?

4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Кај нас, не во Ск ова, ги оставаа. Може не цело време. На прием ги ставаа во креветче додека стасаат сите и појадуваат. После појадокот долу.

5. Ano

Ano Форумски идол

Ги оставаат да ползат. Може не постојано, ама ги оставаат. Мојот е 18м ама уште не е прооден. Кога почна прашав што да му носам за нозе, рекоа како,дома така. Во моментов бос го носам. Во поголемите групи каде ги носат во тоалет на миење, мочкање кај поголемото бараа задолжително нешто со цврст ѓон што нема да се мокри.

KuklickaSk likes this.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Ги оставаат долу на подлога. Мене така ме известија дека почнала да оди држејќи се за креветчето што дома не го правеше.

7. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Јас поинакво искуство имам.
    Може ме имаш читано по темите. Мојата е не возможна за чување, една секунда не мирува. Кога шетаме нон стоп трчам(си ослабев искрено). И дома нон стоп сака по нејзино инаку одма крокодилски солзи. Нон стоп скоро плаче и кога ќе ја фатат тие бубачките кај мене во рака да биде и никој да не и збори ни па да ја погледне додека не и поминат. Е и во градинка ми се жалат од неа. Сакала да скока од столчињата, децата ако и зеле играчка правела хаос зошто нели не е по нејзино и сл.

8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Останува да видиме за месец дена каков ќе биде. Уште се мислам кога да тргне. Секако следна недела одиме на одмор па ќе биде покасно, нема да е од први. Си викав негде крај на Септември, таман да поминат гужвите и да се адаптираат дел од децата. Може па и грешка сум, не знам?

9. Mandela

Mandela Истакнат член

Ние носиме пелени, влажни и брисачи на почеток на месец. А во ранче шише со вода и резерва облека.

Кај нас ги оставаат доле на подлога. Мојот откако е почнат е бос, ништо не носи.

10. karak

karak Популарен член

Po 1kg sekoja nedela.

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Фала ти за одговорот:l:
    Незнам во кој клон сакам да ја запишам незнам кој се подобри и што е разлика помеѓу буба мара и срничка градинки.
    Ние ќе се преселуваме на 3та мак бригада до гимназијата Димитар Влахов па која би била најблиску добра градинка? Срничка Црвенкапа е приватна? Таа ми изгледа најблиску

Last edited: Aug 24, 2024
  12. Skyler

Skyler Истакнат член

Немам искуство со Бубамара ама топла препорака за Срничка конкретно Чекорче или Штркче. Еве може тука има некоја членка што носи дете во Бубамара, па да даде мислење. Во приватна градинка во Аеродром не би носела дете, една нема добра (имам едно лошо искуство), да е некоја од интернационалните или Грин хаус ок, а другите не, само парите ќе си ги фрлиш. Државните во Аеродром се одлични.

снежана2023 likes this.
  13. снежана2023

За државна ме плаши само да не се 40 бебиња во група на 2 воспитувачки па како ќе успеваат да ги хранат и менуваат пелени, плус 2 бебиња во едно креветче како изгледа тоа ќе се удираат, туркаат? Иначе мене овие од срничка ми одговараат, од буба мара далеку ми се лисиче и ново лисиче

14. Ano

Ano Форумски идол

Ги ранат прво тие што не прават проблем, па после се занимаваат со попроблемаричните. За менување пелени се испраксирани. Никогаш не се вратил потпарен и секогаш го враќаат со чиста пелена. Е за спиењето кај син ми за жал е така. Спијат и по две ако има многу присутни,среќа тие креветчиња се поголеми од стандардните. Не дека е идеално, ама еве јас не можам да се пожалам. Моето е во срничка. Во јасли се три негувателки секогаш (освен летово кога беа по одмори, ама секогаш доаѓа некоја на испомош бар за јадењето).

15. снежана2023

Фала ти за мислењето
    Во кој клон е твоето? Дали е изворче добра?

16. Ano

Ano Форумски идол

Изворче го затворија пред 2 недели, ќе се гради нов објект ради дотрајаност. Релно многу беше стар ако земам предвид дека јас одев таму пред скоро 40 години :worried:. Малото е во Бамби, големиот во Лале одеше, ама овој вториов ти е далеку, позади веро. Ианку тој клон мене повеќе ми се допаѓаше, помал и малку поинтимно делуваше.

снежана2023 likes this.
  17. снежана2023

Колку време ќе се реновира изворче?

18. Ano

Ano Форумски идол

Па имаше некаде објава една година. Искрено се сомневам бидејќи од корен ново ќе се гради, ама еве и во најдобар случај побрзо од тоа не верувам да биде.

19. снежана2023

А децата од таа градинка ќе бидат распределени по други градинки? И во сите ќе има премногу деца...

20. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Има ли некоја детенце во Карпош 4 градинката, да сподели искуство? За детенце од 1 година прашувам, значи во јаслите