Децата и градинките

Discussion in 'Дете' started by coca, Dec 23, 2009.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

треба да прифатиш, дома терај си друга политика, таму како сите, така и твоето, ја кравјо дома не и ни воведов, таму и воведоа, на неполни 9 месеци тргна, првиот ден на адаптација ја најале со гравче:rofl: до 2 години пиеше ад дома, не е нишо страшно, не им даваат да пијат им прават чоколино обично и каши

Marijanz& likes this.
  2. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Дали и во други државни градинки ви ги менуваат учителките? Денес дознав дека на ќерка ми и ги смениле двете и многу се разочарав. Многу ги сака и сега ќе биди ептен разочарана и таа.

3. Ena05

Ena05 Популарен член

За кравјото млеко таму негде 7 месец ќе направам некоја каша да проба само. А за некои други работи како пример грав и зелка вариво не планирав да му дадам уште од 8 месец пошто ќе тргне тогаш ама сеа тоа е што е, како за сите така и за моето.
    Баба ми прв пат ме чувала кога сум имала 4 месеци па ме наранила грав и еве жива сум :D

Tea SK likes this.
  4. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Да, нас ни ги сменија и 2те.

5. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Реагиравте некако?

6. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Твое е млеко да воведеш и јајце пред да почне. И мојава на 8 месеци тргна, таму ќе проба останатото. Сок обично во јасли не им носат, вода им даваат или чај без разлика што пишува сок. Не се секирај се ќе научи да јаде. Појма немам ккао се прави чоколино, фрутолино ден денес. Таму јадеше и не е трагедија. Дома ќе си тераш по свое. Мојава има 3,5 години никогаш дома чаша млеко не сум и дала. На АД беше до 2 години. Воведов млеко во кашичка, нема алергија и тоа беше со млеко дома. Тоа што сметаат дека не е за нив не им го ни даваат, ќе заменат со нешто. Вишни тоа е компот обично и ќе им дадат само сокче малку од компотот. Еве ја се јаде дома и во градинка. По благото ич не е, за разлика од мама. Менито е сосема ОК, им блендираат, пасираат, не се од вчера, не е прво твоето ниту последно што тргнало на 8 месеци. Не се грижи.

Marijanz& and Ena05 like this.
  7. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Обично ги менуваат учителките кога преоѓаат од јасли во прва мала група.

8. Ena05

Ena05 Популарен член

Јас баш и сакам се да јаде само мислев дека е прерано грав и вариво на 8 месеци ама како што пишав веќе и како што викаш како за сите така и за моето.
    Ми беше нејасно само дали се треба да воведам од менито пред да тргне ама гледам горе доле исти мислења имате повеќето членки, фала ви :)

9. PollyPocket

Нема што да реагираме, старите остануваат јасли, ние продолжуваме.

10. Marijanz&

Marijanz& Активен член

Добро тогаш, ќе си молчам :D
    Фала ти за одговорот, ме олабави малце :$

Anaroz1 likes this.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Кај нас пракса е една од јасли да прејде во прва мала со децата. Баш ќе видам како ќе биде сега кога ќе ги прераспределат од понеделник, ама се наслушна баш ова и кај нас. Една оди во пензија, една во прва мала, една останува јасли со две нови.

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Како да реагираш на нешто што е протокол со години?
    Факт е дека децата се приврзуваат со учителките многу, ама па и еден ден во прво ќе тргнат и скроз ново ќе е се таму.

13. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Кај нас останаа истите. Јас баш мислев нови дека ќе има. Пред некој ден кога прашав ми рекоа дека ќе бидат истите само во друга просторија ќе се префрлат.

MikicaBt likes this.
  14. tanjita

tanjita Популарен член

Секој Септевмри ги менуваат. ЈАс сум од Велес и често ги менуваат.

MikicaBt likes this.
  15. tanjita

tanjita Популарен член

Ви ги читам маките кои ги тргате за упис. Моето сега заврши со градинка, прваче е. Ама за сите беше смешно за мене реалност кога наполни 6 месеци ја запишав во градинка за место да чуваат. Плаќав цели 3 месеци кревет од 280 ден. месечно. Не дека беше проблем тогаш за место , јас чисто за да сум сигурна дека е запишана. Ем мајка ми работи таму ама пак јас не верувам дека одма ко ќе сакам јас ќе има место :)
    Прашај те си некој од врабтените ако имате познаник дали може оваа опција.

misli_si likes this.
  16. PollyPocket

Да ама тука има само 2 групи јасли, и 4 или 5 прва мала.

17. Lady_S

Lady_S Истакнат член

Здраво, ве молам за искуства од Бамби Аеродром, за група 2-3г. Како им е испланиран денот, дали се трудат да ги нахранат, ги изнесуваат ли надвор? Дали спијат по 2 деца во креветче?
    Малата е 2г но е одвикната од пелени, покрај се друго, малку ме мисли како би и влијаело да ги гледа врсниците кои не се одвикнати сеуште ...

18. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Па и треба да се истите...таман се научиле на карактери на деца на родители, таман стекнале некои навики сега пак Јово на ново со новите. Па деца се кои и имаат чувства се а не предмети. Цела група родители сме револтирани.

19. Skyler

Skyler Популарен член

:^) Дали добро сфатив што прашуваш? Како може да и влијае тоа што другите мочаат во пелена прашуваш сериозно?

@MikicaBt Тоа е пракса скоро секаде, една негователка преоѓа во прва мала и постепено се одвива тоа. Зависи и од градинката ама еве второ дете веќе носам од јасли во прва мала и немаше проблем дури и пресреќни биле за новите играчки, не знаеле со што попрво да си играат.

20. Lady_S

Lady_S Истакнат член

Па на пример има реагирано за други работи да сака да ги правам јас иако може сама да ги направи или да се однесува побебешки кога ќе види бебе. Не знам што е толку чудно прашањето